Effectief Communiceren  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Effectief Communiceren
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€339,00
305,10
of 
5 x €67,50
4.3/5

Beoordeeld door 7 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Verbeter jouw communicatieve vaardigheden met de cursus Effectief Communiceren

Communiceren is iets wat we dagelijks doen. Sterker nog: een mens kan niet niét communiceren! Zodra mensen met elkaar in contact komen, is er sprake van communicatie. Wil jij leren hoe je effectiever communiceert, zowel zakelijk als privé? Start dan vandaag nog met de cursus Effectief Communiceren!

De manier waarop jij je gedraagt en hoe jij communiceert, bepalen de effectiviteit van jouw gedrag. Zo zul je de ene keer precies krijgen wat je wil, maar pakt jouw communicatie de andere keer heel anders uit dan je had bedoeld. Met de cursus Effectief Communiceren doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om optimale resultaten te behalen met jouw communicatie.

 

Effectief Communiceren: cursus voor iedereen

De cursus Effectief Communiceren is geschikt voor iedereen die meer uit zijn of haar communicatie wil halen. Dankzij de vele tips, voorbeelden en zelftesten in het lesmateriaal zul je in staat zijn om meer inzicht te krijgen in je denken en doen en daardoor bewuster communiceren. Zo bereik je sneller en beter jouw doelen!

Voor de cursus Effectief Communiceren is geen specifieke voorkennis nodig. Je kunt dus direct starten!

 

Vergroot je effectiviteit, leer communiceren!

Doordat we zoveel communiceren, valt daar ook veel winst te behalen. Door het vergroten van jouw kennis over communicatie, maar ook door je bewuster te zijn van jouw persoonlijkheid en jouw communicatiestijl (en die van anderen), kun je jouw effectiviteit vergroten: zowel zakelijk als privé. In deze cursus Effectief Communiceren komt daarom het communicatieproces uitgebreid aan de orde en behandelen we alle facetten die daarbij een rol spelen.

Tijdens de cursus Effectief Communiceren ga je daarom aan de slag met onderwerpen als assertiviteit, gespreksvoering, onderhandelen en het effectief beïnvloeden van gedrag. Je ontdekt de kracht van de woorden die je gebruikt en je leert hoe je een ijzersterke presentatie geeft. Zo overtuig je jouw publiek altijd met je argumenten.

De cursus Effectief Communiceren komt niet alleen van pas als je jouw communicatieve vaardigheden richting anderen wilt versterken. Uitgebreide kennis van communicatiestijlen zorgt er ook voor dat jij de communicatie van anderen beter kunt inschatten. Het beoordelen van argumenten, rapporten of samenvattingen wordt daardoor steeds gemakkelijker.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de cursus Effectief Communiceren ga je aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

 • Communicatie
 • Zelfinzicht
 • Zelfreflectie en zelfontplooiing
 • Assertiviteit
 • Gespreksvoering
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gedrag effectief beïnvloeden
 • Onderhandelen
 • Verzorgd taalgebruik
 • Effectieve teksten
 • Interculturele communicatie

 

Vervolgopleiding

Wil je na het volgen van de cursus Effectief Communiceren verder studeren? Dan vind je bij NHA diverse cursussen om je kennis op het gebied van communicatie uit te breiden. Kies jij voor een opleiding Commerciële Teksten Schrijven? Of verdiep jij je liever in het neurolinguïstisch programmeren met een cursus NLP?

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Effectief Communiceren, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Effectief Communiceren

Ik ben begonnen met deze cursus om feedback te krijgen over hoe ik nu zakelijke mail kan schrijven zonder dat deze verkeert bij de ontvanger over komt. Ik heb een hele goede docent die erg snel m’n huis werk nakijkt. Ik heb al veel geleerd.

10/10
Effectief Communiceren

Fijne scholing! De stof wordt Duidelijk uitgelegd en snelle reactie van je mentor.

8/10
Effectief Communiceren

Ik vind het een verrijkende opleiding. Mijn eigen communicatie is vrij goed, maar ik heb vooral veel geleerd over de verschillende stijlen en hoe je daarop kan inspelen. Ook de andere onderwerpen als feedback geven of conflicthantering hebben waardevolle inzichten gegeven.

6/10
Effectief Communiceren

Goed bevallen, al vond ik de huiswerk cijfers en de feedback altijd een beetje hetzelfde. Komt niet heel geloofwaardig over.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Effectief Communiceren valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Effectief Communiceren uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Effectief Communiceren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Effectief Communiceren een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Effectief Communiceren

€339,00 €305,10
of  5x 67,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€339,00 €305,10
of  5x 67,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben begonnen met deze cursus om feedback te krijgen over hoe ik nu zakelijke mail kan schrijven zonder dat deze verkeert bij de ontvanger over komt. Ik heb een hele goede docent die erg snel m’n huis werk nakijkt. Ik heb al veel geleerd.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!