Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)
associatie%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€259,00
233,10
of 
6 x €42,75
4.3/5

Beoordeeld door 39 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Salarisadministratie volledig beheersen? Volg de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie

Wil jij je verdiepen in alle facetten van de loonadministratie? Wil je meer leren over onderwerpen zoals loonberekening, premieheffingen, salarisadministratie en arbeidsrecht? In deze PDL opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie word je opgeleid voor het officieel erkende diploma Praktijkdiploma Loonadministratie. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag!

  Met begeleiding van een ervaren vakdocent
  Toon je kennis aan met een erkend Praktijkdiploma Loonadministratie.
  Snel resultaat met een korte opleiding

 

Aan de slag als loonadministrateur

Bij de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie krijg je de recentste wetteksten en belastingtabellen. De lesstof is dus volledig up-to-date en sluit aan bij de exameneisen die de Associatie voor Examinering stelt. Zo ben je optimaal voorbereid voor het examen en kun je na afloop aan de slag als loonadministrateur.

Breid je kennis uit met de cursus Praktijkdiploma Loonadministratie

Met het diploma Praktijkdiploma Loonadministratie op zak voldoe je volledig aan de functie-eisen die een werkgever stelt aan een loonadministrateur. Salarisadministratie? Jij weet tot in de details hoe het werkt.

Belangrijke onderdelen van de cursus Praktijkdiploma Loonadministratie zijn: loonberekening, premieheffing volksverzekeringen en premieheffing werknemersverzekeringen. Alle aspecten van de loonadministratie komen aan bod: van loonbelasting tot arbeidsrecht en van fictieve dienstbetrekkingen tot loonbestanddelen.

Uitgebreide kennis van Loonadministratie

Wat is het allerbelangrijkste bij loonadministratie?

 • zorgen dat alle stukken op orde zijn; 
 • werknemers op tijd uitbetalen;
 • de juiste bedragen uitbetalen;
 • bij een inspectie van bijvoorbeeld de Belastingdienst alle documenten klaar hebben.

Loonadministratie vergt meer dan alleen basiskennis van administratie. Je hebt ook kennis van belastingrecht nodig.
 

Haal een officieel erkend diploma bij de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie

Meerdere malen per jaar kun je examens afleggen bij de Associatie voor Examinering voor de onderdelen Loonheffing, Sociale Verzekeringen en Arbeidsrecht. Het fijne? Je bepaalt zelf wanneer je examen doet. 

Heb je alle drie de examens succesvol afgelegd? Dan ontvang je het erkende Praktijkdiploma Loonadministratie.

Je kunt er ook voor kiezen om een getuigschrift van NHA aan te vragen. Dat kan als je al het huiswerk hebt ingeleverd en gemiddeld een voldoende scoorde bij de verschillende onderdelen.

Examen doen

Het examen van de Associatie voor Examinering bestaat uit de volgende 3 onderdelen:

 • Loonheffingen niveau 4 
 • Arbeidsrecht & Sociale zekerheid niveau 4 
 • Personeel, Organisatie en communicatie niveau 4 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Voor het volgen van de PDL opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Toch zal enige administratieve kennis (door praktijkervaring of opleiding) op het gebied van boekhouden jou van pas kunnen komen.


De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • loonberekening;
 • logistiek binnen salarisadministratie;
 • de verschillende loonbestanddelen;
 • loonbelasting;
 • de belastingdienst en het UWV;
 • premieheffing volksverzekeringen;
 • premieheffing werknemersverzekeringen;
 • fictieve dienstbetrekkingen;
 • arbeidsrecht.

De cursus Praktijkdiploma Loonadministratie is samengesteld aan de hand van de exameneisen van de Associatie voor Examinering. Dit betekent dat de stof die je bestudeert ook gevraagd wordt op het officiële examen voor het veelgevraagde, erkende diploma Praktijkdiploma Loonadministratie.

Bovendien staat jouw vakdocent gedurende de hele studieperiode voor je klaar. Je wordt geholpen met jouw huiswerk en al jouw vragen worden beantwoord.

Examenonderdelen

Het examen bij de Associatie voor Examinering bestaat uit 3 onderdelen:

 • loonheffingen niveau 4;
 • arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4;
 • personeel, organisatie en communicatie niveau 4.
REVIEWS

Reviews PDL opleiding

Dit zijn specifieke reviews over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Praktijkdiploma Loonadministratie

Duidelijk omschreven allemaal , overzichtelijk en snelle feedback over gemaakte huiswerk

6/10
Praktijkdiploma Loonadministratie

Best een pittige zelfstudie uit een lesboek, zonder klas of docent. Wel kan je per les vragen stellen, maar dit is per les 1x mogelijk met max. 500 leestekens. Korte en standaard reacties krijg je terug wanneer je een vraag stelt. Na enig uitzoekwerk begrijp je het antwoord meestal wel, maar het kost meer tijd. En als ik ergens echt niet uitkwam ging ik Googlen of navragen in mijn netwerk. Wel scheelt een zelfstudie natuurlijk in de kosten en reistijd. Je maakt je lesstof sneller eigen.

10/10
Praktijkdiploma Loonadministratie

Duidelijk lesmateriaal. Snel nagekeken

8/10
Praktijkdiploma Loonadministratie

Studeren op eigen tempo vind ik super fijn. Bij het vragenstellen per les, is het vervelend dat je de vragen niet tussentijds kan opslaan voordat je ze gaat stellen en als een antwoord niet duidelijk is, dat je dan niet daarop kan reageren. (En het Max aantal tekens per vraag is vervelend. Verder ben ik tot nu toe super blij met de lesomgeving.

DIPLOMA

Diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Je kunt meerdere malen per jaar examen afleggen voor de modules Loonheffingen niveau 4, Arbeidsrecht & Sociale zekerheid niveau 4, Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 4.

De examens voor de modules Loonheffing, Sociale Verzekeringen en Arbeidsrecht worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

associatie

Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Internet: associatie.nl

Wanneer je de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie van NHA succesvol hebt afgerond, kun je je laten registreren bij het Nederlands Instituut voor Payroll Accounting (NIRPA). Je mag dan de titel RSa (Register Salarisadministrateur) voeren.
 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige kennis door middel van praktijkervaring of door opleiding (Basiskennis Boekhouden, Praktijkdiploma Boekhouden of BKL) is aan te bevelen.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding PDL staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vijf uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Praktijkdiploma Loonadministratie
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  6x 52,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€259,00 €233,10
of  6x 42,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Duidelijk lesmateriaal. Snel nagekeken

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!