Thuiskapper  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Thuiskapper
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
369,00
of 
5 x €81,50
4.5/5

Beoordeeld door 38 student(en)

 • Met begeleiding van vakdocent
 • Incl. gratis materialenpakket
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Cursus Haarknippen én haarstyling in één unieke kapperscursus

Knippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met de kappersopleiding Thuiskapper van NHA word je een professioneel kapper en creëer je de mooiste kapsels.

  Inclusief gratis materialenpakket
   Met 17 instructievideo's
  Studeer met hulp van een ervaren vakdocent

 

Bij de kapper lijkt het zo makkelijk. Maar wees eens eerlijk: durf je zonder enige ervaring een schaar te zetten in het kapsel van iemand anders? Nee, toch? Deze kapperscursus biedt uitkomst.
 

Leer knippen, kleuren & stylen in deze kapperscursus

Een goed kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Alleen is een kappersbezoek vaak duur en je hebt geen tijd (en zin) om voor ieder feestje naar de kapper te gaan.

In de kappersopleiding van NHA leer je de kneepjes van het vak en ontdek je hoe je zelf je haar kunt kleuren en stylen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je ook je gezinsleden, familie en vrienden van een vlot kapsel voorzien. Misschien ben je wel geknipt voor het vak van thuiskapper ;)

Benieuwd of deze cursus Thuiskapper iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Kniptechnieken, stylingsmethoden en meer

In de cursus Thuiskapper komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passend model.

Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden.

Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de cursus Thuiskapper komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod.

Inclusief zeventien instructievideo's

Bij de kapperscursus horen zeventien instructievideo's, waarin je de handelingen ook nog eens kunt zien met bewegende beelden.

Gratis oefenhoofd bij je kappersopleiding

Na de cursus Thuiskapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creëren. Je ontvangt namelijk een GRATIS materialenpakket t.w.v. € 150,- zodat je direct aan de slag kunt! Je oefent op ‘een oefenhoofd’ en je kunt dan vol vertrouwen aan de slag met het kapsel van vrienden en familie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma van de kappersopleiding Thuiskapper

Inhoud van de cursus

De cursus Thuiskapper bestaat uit zes onderdelen. In deze zes onderdelen komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod: je doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!

De basis, haar- en huidtypen

Je begint de cursus Thuiskapper met het leggen van een grondige basis. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.

Producten en toepassingen

Met de basiskennis onder de knie ben je toe aan de volgende stap. Voordat je jouw familie en vrienden gaat knippen, maken we je vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En je zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. Je leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip-, coupe- of uitdunschaar.

Kniptechnieken

In dit onderdeel leren we je alle kniptermen. We leren je haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. Je leert horizontaal, diagonaal, voorwaarts en achterwaarts te knippen, je leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn je straks niet vreemd. 

Haarkleuren

Er zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald. 

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leer je welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen je uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar in te rollen, te borstelen of te föhnen.

Permanenten

Tenslotte leren we je haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van haar en haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer de gewenste krul is bereikt weer wordt gekoppeld.

Vertrouwd met de schaar en meteen van start met onze kapperscursus

Met de cursus Thuiskapper leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in jouw stoel zit. We hebben de kapperscursus zeer praktisch opgezet om je zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en styling. Je start de cursus op een oefenhoofd voordat je met het kapsel van jouw vrienden en familie aan de slag gaat.

REVIEWS

Reviews cursus Thuiskapper

Dit zijn specifieke reviews over Thuiskapper, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Thuiskapper

Hele toegankelijke cursus die goed te volgen is en heerlijk om dit op de tijden te doen wanneer het voor mij uitkomt.

10/10
Thuiskapper

Duidelijk! Ben erg Enthousiast

8/10
Thuiskapper

De cursus is goed opgezet. Het praktijkgedeelte vind ik wel wat lastiger uit te voeren. De beschrijving is op zich goed en de filmpjes zijn best duidelijk, maar je mist toch directe feedback. Ik kan mij zo voorstellen dat de docent veel praktische tips kan geven als zij ziet wat je doet. Wellicht is een praktijkdag een optie?

8/10
Thuiskapper

Super leuk om zo zelf bezig te zijn met iets wat ik 'altijd al had willen doen' en nu opgepakt heb! Het is een leuke cursus. Ik had wel wat meer filmpjes willen hebben want dat leert toch makkelijker dan alleen vanuit de map. De docent geeft goede feedback!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Thuiskapper

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Thuiskapper uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Thuiskapper, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Deze kapperscursus duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Gratis materialenpakket

Inclusief GRATIS materialenpakket t.w.v. € 150,-

Uiteraard laten we je niet beginnen zonder een professioneel pakket met knip- en stylingmaterialen! Bij de cursus Thuiskapper ontvang je daarom GRATIS een uitgebreid materialenpakket, waarmee je meteen van start kunt!

Het pakket bestaat onder andere uit:

 • een oefenhoofd met tafelstatief;
 • watergolfrollers + speldjes + klemmetjes;
 • professionele scharenset;
 • uitgebreide kammen- en borstelset;
 • kapmantel;
 • waterverstuiver;
 • haarverfmaterialen;
 • toilettas enzovoorts.


LESGELD

Lesgeld

Thuiskapper
€369,00
of  5x 81,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€369,00
of  5x 81,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Hele toegankelijke cursus die goed te volgen is en heerlijk om dit op de tijden te doen wanneer het voor mij uitkomt.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!