Virtual Assistant  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Virtual Assistant
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
919,00
of 
9 x €112,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Praktische kennis voor een eigen bedrijf
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Virtual Assistant opleiding: de wereld is jouw werkplek

Ben je klaar om de innoverende wereld van de virtual assistant (VA) te betreden? Met deze opleiding zet je de eerste stap naar een veelbelovende carrière als een professionele online ondersteuner.

Virtual assistants zijn steeds meer in opkomst. Zij zijn degenen die bedrijven ondersteunen met diverse soorten werkzaamheden. Denk hierbij aan het beheren van e-mails, documenten opstellen, afspraken plannen en het beheren van social media accounts voor ondernemers en bedrijven.

Als moderne professional ben jij na het afronden van deze Virtual Assistant opleiding helemaal klaar om de online wereld van de VA te veroveren. Jij kent je kwaliteiten en weet je daarmee perfect te onderscheiden van andere virtual assistants.
 

Virtual Assistant opleiding: jouw droombaan binnen handbereik

Deze opleiding Virtual Assistant is geschikt voor iedereen die een passie heeft voor organiseren, efficiëntie en digitale communicatie. Ben je op zoek naar een droombaan die je waar ook ter wereld kunt uitvoeren? Dan is de opleiding Virtual Assistant helemaal iets voor jou!

Heb je geen ervaring op dit gebied? Geen enkel probleem! Deze VA opleiding start bij de basis en is daarmee geschikt voor iedereen die droomt van een carrière als virtual assistant. Een schitterend vak dat je geheel online kunt uitvoeren.
 

Werken waar ook ter wereld

Het vak van virtual assistant kun je waar ook ter wereld kunt uitvoeren! Word jij virtual assistant vanaf een parelwit strand aan de andere kant van de wereld? Of heerlijk vanuit je luie stoel in je vertrouwde huis? Het kan allemaal wanneer je de opleiding Virtual Assistant hebt afgerond!
 

Virtual Assistant, een opleiding met toekomst

Veel (moderne) bedrijven hebben virtual assistants in dienst. Als spin in het web weet jij de efficiëntie van ieder bedrijf te waarborgen. Of het nu gaat over je eigen onderneming of een grote multinational, met jouw talent voor organiseren en digitale communicatie weet jij alles tot in de puntjes te regelen.

Hoe je dat op de best mogelijke manier aanpakt? Dat leer je in de opleiding Virtual Assistant. Je leert hoe je jouw talenten optimaal inzet in dit moderne vakgebied.

Jouw droomcarrière als virtual assistant wordt ideaal vormgegeven. En het start allemaal met deze VA opleiding.
 

Alle benodigde kennis in huis

Het doel van de Virtual Assistant opleiding is om jou te voorzien van de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen om een succesvolle carrière te starten in de boeiende wereld van virtuele assistentie.

Alle essentiële tools worden jou aangeboden om als virtual assistant het verschil te maken. Of je nu je eigen onderneming wilt opzetten of wilt uitblinken bij een werkgever, onze uitgebreide VA opleiding bereidt jou voor op diverse uitdagingen in dit vakgebied. Van organisatorische vaardigheden tot digitale communicatie en ondernemerschap, het komt allemaal aan bod in de opleiding Virtual Assistant.

Na het afronden van deze opleiding ben je klaar om te schitteren als een gewilde virtual assistant op de moderne arbeidsmarkt.
 

Na het afronden van de Virtual Assistant (VA) opleiding

Ben je klaar met je VA opleiding? Dan ben jij helemaal klaar om de wereld van de VA te betreden. Als virtual assistant ben je na deze opleiding breed inzetbaar. Jij bent in staat om een breed scala aan taken en diensten aan te bieden. Denk hierbij aan administratieve ondersteuning en het beheer van agenda’s, e-mail en/of social media.

Maar jij bent ook inzetbaar om de boekhouding op je te nemen, het webdesign onder handen te nemen en de klantenservice te beheren. Kies je eigen expertise of word een echte allround virtual assistant. Na deze opleiding ligt de wereld aan jouw voeten!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Virtual Assistant opleiding

In de opleiding Virtual Assistant komen de volgende onderwerpen aan bod. 

Virtual Assistant

Deze module behandelt de basis van het beroep virtual assistant. Je leert de veelzijdigheid van het beroep kennen en je leert hoe je praktisch aan de slag kunt als virtual assistant.
 

Office 365

In deze module leer je werken met de programma’s WordExcelPowerPointOutlook, OneNote enTeams. Stap voor stap leer je alle mogelijkheden van deze veelgebruikte programma’s kennen.
 

Communicatie en Webdesign

In de module Communicatie en Webdesign komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn PR, marketing en social media en webdesign.
 

Persoonlijke Effectiviteit

In deze module ga je werken aan je persoonlijke effectiviteit. Dat betekent dat je niet alleen doet wat past bij jouw doelen, maar ook waar je goed in bent, wat je met plezier doet en wat jouw talenten zijn. Hierdoor kun je jouw werkzaamheden efficiënt uitvoeren en doelgericht resultaten en doelstellingen behalen.
 

Eigen zaak starten

In deze tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen zaak starten en runnen. Bijvoorbeeld tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. 

Eigen bedrijf starten? Onze ervaren ondernemerscoach staat voor je klaar

De opleiding Virtual Assistant (VA) is erg geschikt voor mensen die dromen van een eigen bedrijf. Waar ook ter wereld kun jij starten met het fascinerende beroep van VA. Vanuit je eigen vertrouwde huis in Nederland óf aan de andere kant van de wereld heerlijk in de stralende zon, het kan allemaal!

Droom jij van je eigen bedrijf? Het hoeft niet langer bij dromen te blijven. Je leert tijdens deze VA opleiding namelijk hoe je dit moet aanpakken. Van de financiering tot het marktonderzoek. En van belastingen tot het ondernemersplan. Het komt allemaal aan bod.

Na het afronden van de Virtual Assistant opleiding weet je alle ins en outs van dit prachtige vak. Én weet jij hoe je succesvol je eigen bedrijf opstart.

Onze ervaren ondernemerscoach staat voor je klaar met advies en helpt je met het opzetten van je eigen zaak. Je staat er dus nooit alleen voor.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

In deze cursus wordt soms verwezen naar webhosting. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Virtual Assistant valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Virtual Assistant uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Virtual Assistant, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Virtual Assistant staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4  uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Virtual Assistant
€919,00
of  9x 112,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€919,00
of  9x 112,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!