Professioneel Webdesigner  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Professioneel Webdesigner
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
719,00
of 
9 x €88,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de wereld van Professioneel Webdesign

Betreed de fascinerende wereld van professioneel webdesign met deze cursus! Het is de plek waar dagelijks miljarden mensen online hun weg vinden door een uitgestrekt landschap van diverse websites - variërend van persoonlijke blogs tot krachtige zakelijke platforms.

Websites dienen als digitale visitekaartjes en dynamische interactieve ruimtes waar informatie wordt gedeeld, producten worden gepresenteerd en waardevolle verbindingen worden gelegd. 
 

Professioneel Webdesign start met deze opleiding

Deze opleiding is perfect voor beginnend webdesigners die hun eerste stappen willen zetten in deze creatieve reis met als eindbestemming professioneel webdesign. Als je ernaar streeft je expertise te vergroten in webstandaarden en designconcepten, of als je de ambitie hebt om als zelfstandig webdesigner te starten, biedt deze opleiding Professioneel Webdesign de perfecte oplossing. 
 

Ontwerp ijzersterke websites

Dagelijks bezoeken miljarden mensen allerlei websites, zowel zakelijk als privé. Websites zijn een populair middel om persoonlijke meningen en bedrijfsinformatie online te presenteren of om geld te verdienen met producten en diensten. 

De kern van de opleiding Professioneel Webdesigner is het aanreiken van fundamentele kennis en praktische vaardigheden om websites te ontwerpen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en doelgericht.
 

Klantwensen omzetten naar professionele websites

Door inzicht te krijgen in webstandaarden en designprincipes, ontwikkel je het vermogen om de wensen en ideeën van klanten om te zetten in levendige, goed gestructureerde websites. Met behulp van geavanceerde software zoals Visual Code, Adobe XD en Adobe Photoshop, breng je creatieve visie tot leven en bouw je interactieve websites die een indruk achterlaten. 

Dit alles leer je in de uitgebreide opleiding Professioneel Webdesign.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Professioneel Webdesigner

De opleiding Professioneel Webdesign is verdeeld in vier onderdelen: 

 

Webdesign

In het eerste deel leg je een goede basis in webontwerp, van HTML- en CSS-fundamenten tot het begrijpen van responsive design en zoekmachine-optimalisatie. Die kennis breid je uit zodat websites er nog beter uit gaan zien en toegankelijker worden. Je leert meer over user experience, wireframes, JavaScript en privacywetgeving. 
 

Adobe XD

Daarna volgt het tweede onderdeel van de opleiding Professioneel Webdesign. Je gaat aan de slag met Adobe XD. Je gaat vertrouwd raken met dit krachtige ontwerpinstrument dat veel professionele webdesigners hanteren om wireframes en prototypes te creëren. 

 

Grafisch Vormgeven voor Webdesigners

Een goed ontworpen website communiceert effectief met de gebruiker en trekt de aandacht. Grafische vormgeving speelt daardoor een cruciale rol bij het overbrengen van de boodschap van de website en het maken van een positieve indruk.

In het derde onderdeel, Grafisch Vormgeven voor Webdesigners, leer je hoe je Adobe Photoshop gebruikt om je ontwerpen te verfijnen en visueel aantrekkelijke websites te ontwikkelen. 

 

Eigen Bedrijf Starten 

De opleiding Professioneel Webdesigner wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten van een eigen bedrijf. Je leert alles wat je moet weten om en eigen bedrijf te starten. Denk hierbij aan financiering, administratie, verzekeringen, belastingen, marktonderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan.  

Zo ben jij na het afronden van de opleiding Professioneel Webdesign helemaal klaar om voor jezelf te beginnen als professioneel webdesigner. 

Daarnaast kun je na afronding van de studie gebruik maken van de diensten van een ondernemerscoach. Onze coaches hebben veel ervaring in ondernemen en staan voor je klaar om vragen te beantwoorden. 

 

Software

Tijdens de opleiding Professioneel Webdesign ga je werken met verschillende softwarepakketten:

 

VS Code

In het onderdeel Webdesign ga je werken met de editor VS Code. Dit programma is gratis beschikbaar voor zowel MacOS als Windows. 

 

FileZilla

Ook ga je werken met het FTP-programma FileZilla. Dit programma is van belang voor het uploaden van bestanden naar je webhostingruimte. In de opleiding word je uitgelegd hoe je dit gratis programma kunt installeren.

 

Figma

Daarnaast ga je ook leren werken met het gratis programma Figma.

 

Adobe 

Je gaat aan de slag met twee Adobe programma's: Adobe XD en Adobe Photoshop CC

 

Hoge korting op Adobe abonnement

Beschik je niet over een Adobe account? Wanneer je kiest voor de opleiding Professioneel Webdesign van NHA, dan krijg je op vertoon van je inschrijfbewijs een mooie korting van maar liefst 65% op een Adobe-abonnement. 

Je ontvangt het complete pakket met meer dan 20 apps, waaronder Photoshop, Acrobat, Lightroom en nog veel meer!

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je tegen een zeer aantrekkelijk tarief via Mijndomein.nl webruimte en een domeinnaam aanvragen. Een mooie start van je professionele carrière als webdesigner!

 

Een uitgebreide opleiding tot Professioneel Webdesigner

Deze opleiding tot Professioneel Webdesigner rust je uit met een uitgebreide reeks vaardigheden zodat jij kunt starten als een prof. Je zult niet alleen technische bekwaamheden ontwikkelen, maar ook strategische inzichten om succesvolle, aantrekkelijke websites te creëren die de digitale wereld veroveren.

Met de kennis die je opdoet tijdens de opleiding Professioneel Webdesign, ben je klaar om je creativiteit te ontketenen en je positie in de bruisende wereld van webdesign te claimen. 

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je Professioneel Webdesigner af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.
   

Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze Professioneel Webdesigner is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Professioneel Webdesigner valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Professioneel Webdesigner uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Professioneel Webdesigner, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Professioneel Webdesigner staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Professioneel Webdesigner
€719,00
of  9x 88,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€719,00
of  9x 88,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!