Professional Organizer / Opruimcoach  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Professional Organizer / Opruimcoach
NBPO_klein KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
729,00
of 
9 x €89,50
4.6/5

Beoordeeld door 29 student(en)

 • Start je eigen coachingspraktijk
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Volg de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding en help anderen rust en overzicht aan te brengen

In het dagelijks leven komt er veel op ons af. Vaak lukt het ons om alle ballen in de lucht te houden, maar het kan ook voorkomen dat we het overzicht kwijtraken. Wil jij mensen helpen rust, ruimte en overzicht aan te brengen? Volg de opleiding Professional Organizer (ook wel opruimcoach) en ontdek hoe je dat doet!

Iemand die zelf niet in staat is om overzicht aan te brengen, kan hiervoor een professional organizer inschakelen. Met de Opruimcoach opleiding leer jij hoe je iemand begeleidt bij het maken van keuzes over spullen, documenten en tijd.
 

Creëer overzicht met de Opruimcoach opleiding

Een professional organizer wordt ingehuurd in situaties waarin sprake is van gebrek aan structuur, overzicht over spullen, ruimte en/of tijd. Dit kan zowel in thuis- als werksituaties zijn. Heb jij alles volledig op orde en wil je net als opruimgoeroe Marie Kondo graag anderen helpen met het creëren van orde, structuur en overzicht? Dan is de Professional Organizer opleiding zeer geschikt voor jou!

De opleiding Professional Organizer is laagdrempelig en kan door iedereen worden gevolgd. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te starten.
 

Geef mensen de regie over hun leven terug

Een situatie waarin we orde, structuur en rust kwijtraken kan heel geleidelijk ontstaan, maar kan zich ook plotsklaps voordoen door een ingrijpende gebeurtenis. Het doel van het organizen is dat de cliënt meer overzicht ervaart in het dagelijks leven, waardoor rust en ruimte in zijn hoofd ontstaat.

Tijdens de Opruimcoach opleiding ga je dieper in op 4 verschillende werkmethoden, namelijk: het organiseren van spullen, het ordenen van administratie, timemanagement en huishoudmanagement. Je leert meer over alle aspecten die nodig zijn om mensen de regie over hun eigen leven terug te geven.

Na deze Opruimcoach opleiding ben jij in staat je cliënten te begeleiden en adviseren bij het op orde brengen van verschillende aspecten binnen hun leven. Dankzij jouw hulp ervaren ze meer overzicht in hun dagelijks leven, waardoor rust en ruimte in hun hoofd ontstaat. 
 

Word lid van de NBPO met de Opruimcoach opleiding

De NHA-opleiding Professional Organizer is erkend door NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers). Wil je aspirant-lid worden van de NBPO? Dan hoef je niet te wachten tot je jouw NHA Instituutsdiploma hebt behaald voor deze Opruimcoach opleiding.

Binnen een jaar na jouw aanmelding kun jij je inschrijven als apirant-lid. Op termijn kan het aspirant-lidmaatschap worden omgezet in een lidmaatschap. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van het NHA-Instituutsdiploma.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Professional Organizer / Opruimcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod;


Organiseren van spullen

Het organiseren, opschonen en ordenen van spullen en het logisch indelen van ruimtes en spullen in huis. Dit zorgt voor rust en overzicht in huis, waarbij tegelijkertijd rust en overzicht in het hoofd van de klant ontstaan. Met de Opruimcoach opleiding leer jij hoe je jouw klant helpt zijn of haar huis zelfstandig op te ruimen.


Organiseren van administratie

Mensen hebben door de toestroom aan documenten vaak geen overzicht over hun administratie. Het doel van het ordenen van de administratie is het creëren van een duidelijk administratiesysteem, waardoor jouw cliënt zelf de administratie gemakkelijk kan uitvoeren en bijhouden.


Timemanagement

Een gebrek aan rust en orde zorgt vaak voor een achterstand in het uitvoeren van taken. Het plannen en prioriteren van taken is dan hard nodig. Je gaat daarom aan de slag met de werkmethode “timemanagement” tijdens deze opleiding. Als professional organizer stel jij hierin als doel het zelfstandig prioriteren, plannen en uitvoeren van taken, door het krijgen van inzicht en tijdsbesef in alle taken en het geven van prioriteit aan taken. 


Huishoudmanagement

Door duidelijke afspraken te maken over huishoudelijke taken, loopt het huishouden soepeler en meer gestructureerd. Daarom ga jij tijdens deze Opruimcoach opleiding dieper in op de werkmethode ‘huishoudmanagement’. De doelen die je hierbij stelt zijn: het vaststellen van een voor de klant goede huishoudplanning en het maken van duidelijke afspraken over de verdeling van huishoudelijke taken.

Daarnaast leer je in deze opleiding Professional Organizer ook meer over:

 • communicatie en gespreksvoering;
 • coachingsvaardigheden;
 • marketing en klanten werven;
 • valkuilen en uitdagingen.

 

Een praktijk opzetten

De opleiding wordt afgerond met 10 lessen over ondernemen. Hierin worden onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf behandeld. Met de Professional Organizer opleiding leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Ook wanneer je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, bieden deze lessen waardevolle informatie.

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Professional Organizer / Opruimcoach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Professional Organizer / Opruimcoach

Fijne cursus. Ik zou graag zien dat er bij de cursus vermeld staat, dat je wel ervaring met de computer moet hebben. Zelf ben ik 56 jaar en heb daar wel moeite mee.

5/5
Professional Organizer / Opruimcoach

Informatief, leuk geschreven waardoor je nieuwsgierig bent naar het volgende hoofdstuk.

5/5
Professional Organizer / Opruimcoach

Duidelijke beschrijving. Fijn dat je digitaal en op papier de cursus kunt volgen, dus een combi hiervan is fijn, net hoe het uitkomt. Begeleiding via de huiswerk coach is fijn en huiswerk is snel nagekeken. Ben net begonnen met het STAP budget en alles werd snel en perfect geregeld.

5/5
Professional Organizer / Opruimcoach

Ik ben heel erg tevreden over het lesmateriaal en de afwisseling daarvan. Ook de begeleiding is fijn en het ingediende huiswerk word snel nagekeken met opbouwende kritiek.

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Professional Organizer / Opruimcoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

NBPO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). De NBPO bestaat sinds 1997. Haar missie is: “kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden bewerkstelligen.”

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Maar let op, dit is het laatste jaar dat je nog gebruik kunt maken van deze regeling. Het STAP-budget komt volgend jaar namelijk te vervallen. Wacht dus niet langer en profiteer nu nog van het STAP-budget! Hoe? Dat lees je hieronder.

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidierondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 3 juli om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: heb je in 2022 je STAP-budget gebruikt? Dan kun je in 2023 opnieuw STAP-budget aanvragen! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 3 juli om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Professional Organizer / Opruimcoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Professional Organizer / Opruimcoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) is 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Professional Organizer / Opruimcoach
€729,00
of  9x 89,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€729,00
of  9x 89,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Professional Organizer / Opruimcoach + praktijkdag Gesprekstechnieken
€929,00
of  9x 114,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€929,00
of  9x 114,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Wil jij jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding.

Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA. Maar wees er snel bij, want dit is het laatste jaar dat je nog STAP-budget kunt aanvragen.

Wil je meer weten over het STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Duidelijke beschrijving. Fijn dat je digitaal en op papier de cursus kunt volgen, dus een combi hiervan is fijn, net hoe het uitkomt. Begeleiding via de huiswerk coach is fijn en huiswerk is snel nagekeken. Ben net begonnen met het STAP budget en alles werd snel en perfect geregeld.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!