Cyber Security  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Cyber Security
EXIN-Logo_200x87
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
399,00
of 
5 x €88,00
4.7/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: EXIN-erkend diploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Beveiligingsexpert worden? Volg de Cyber Security opleiding!

Werken vanuit een internetomgeving is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Maar deze werkwijze is niet zonder risico’s. Met de opleiding Cyber Security zorg jij voor de juiste beveiliging tegen cyberdreigingen. Schrijf je nu in!

      Behaal een EXIN-erkend diploma
    
 Met persoonlijke begeleiding
      
Rond de opleiding af in slechts 5 maanden

Datalekken, hacks en andere cyberbedreigingen: je hoort er steeds meer over in het nieuws. Ook nieuwe onderwerpen als Cloud computing, Internet of Things en Big data brengen nieuwe risico’s met zich mee. Onze maatschappij gaat meer en meer naar een informatiegestuurde maatschappij en daarmee nemen beveiligings- en privacy risico’s toe als er niet goed vanaf het begin wordt nagedacht over beveiliging.

De oplossing? Deze Cyber Security opleiding! Cyber Security is meer dan een technische oplossing. Het draait niet alleen om een product, maar - voor een goede bescherming tegen cyberdreigingen - juist ook om de mensen en processen.

Kennis van cybersecurity komt je daarom goed van pas op de arbeidsmarkt. Nu maar ook zeker in de toekomst! En dus is een opleiding Cyber Security jouw logische volgende stap.

 

Leer veilig informatie verwerken

Tijdens deze vernieuwde Cyber Security opleiding ga je aan de slag met informatiebeveiliging op basis van ISO27001 en ISO27002. Je leert stapsgewijs analyseren op welke plekken de beveiliging kwetsbaar is. Ook leer je de meest gangbare beveiligingsprincipes toepassen en weet je wat er nodig is om systemen en netwerken optimaal te beveiligen.

Nu is een Cyber Security opleiding allesbehalve een garantie voor een honderd procent waterdichte ICT-beveiliging. Integendeel. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Het is dan ook cruciaal om de zwakke schakels vroegtijdig te ontdekken en preventief actie te ondernemen. Ook als de mens de zwakste schakel is.

Deze vernieuwde opleiding Cyber Security is bedoeld voor iedereen die iets met informatiebeveiliging te maken heeft en voor diegene die gewoon meer kennis over dit onderwerp wil opdoen. Behalve aan de fysieke beveiligingsmaatregelen en de technische IT-aspecten, wordt ook aandacht besteed aan organisatorische beveiligingsmaatregelen en communicatie- en operationele procedures.

Na afronding van deze Cyber Security opleiding ben je in staat om de risico’s te analyseren en de opgedane kennis toe te passen om veilig te werken. Ook kun je op basis van deze analyse en kennis aan anderen aanbevelingen doen om de risico’s te verkleinen. Bijvoorbeeld door nieuwe maatregelen in te stellen of kwetsbaarheden in huidige maatregelen aan te pakken.

 

Investeer in je toekomst met de Cyber Security opleiding

De achterdeur van een website op slot doen voor kwaadwillenden? Bijvoorbeeld als je het risico loopt op een SQL-injectie of andere ellende? Geen nood, met de juiste kennis van veilig programmeren ben je cybercriminelen een stap voor. Net als voor de beveiligingsprincipes geldt ook hier: je leert tijdens de opleiding Cyber Security stapsgewijs op je eigen tempo.

Wil jij direct aan de slag met de veiligheid van netwerken en systemen? Aarzel niet en leer hoe je de beveiliging aanscherpt en veilig programmeert. Schrijf je nu in voor de Cyber Security opleiding. Jouw investering in cyber security zal zich zeker uitbetalen in de toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Cyber Security

Tijdens de opleiding Cyber Security voor Beginners leer je alles over onderwerpen zoals:

 • Definities en security-concepten;
 • Context van de organisatie;
 • Organisatorische maatregelen;
 • Personeelsbeveiliging;
 • Fysieke beveiliging;
 • Technische maatregelen.

 

Tijdens de opleiding Cybersecurity voor Gevorderden leer je over onderwerpen zoals:

 • Dreiging en risico-analyse;
 • Privacy en recht;
 • Frameworks en standaardisatie;
 • Pentesten en social engineering;
 • Controls.

 

Studieprogramma voor de opleiding Cyber Security voor beginners en gevorderden

Tijdens de volledige opleiding Cyber Security voor beginners en gevorderden worden alle onderwerpen uit zowel de cursus voor beginners als uit de cursus voor gevorderden behandeld.  


Aan de slag met Cyber Security

Om de cursus Cyber Security voor Gevorderden succesvol te doorlopen is het noodzakelijk om basiskennis te hebben van die gebieden waar Cyber Security kan worden in- en toegepast. Cyber Security medewerkers moeten zeker multidisciplinair en multi-inzetbaar zijn. Daarom is basiskennis van netwerken, applicaties en besturingssystemen zoals Windows een welkome aanvulling.

Om de opleiding Cyber Security voor Beginners succesvol te doorlopen is geen specifieke voorkennis nodig.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cyber Security, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Cyber Security voor Beginners + Gevorderden

Ik ben bezig met Cyber Security voor Beginners en ik vind de materie interesant maar heel erg theoretisch, en heel veel begrippen. Ik ben net 57 geworden en moet er echt wel veel tijd in stoppen om het lezen om te zetten in begrijpen.

10/10
Cyber Security voor Beginners

Het is erg leuk om basis kennis te krijgen over security erg leerzaam voor mij in ieder geval

10/10
Cyber Security voor Beginners + Gevorderden

Ben tevreden met de cursus want het voldoet aan mijn verwachtingen. De cursus is zeer duidelijk en interessant. Goed en op tijd feedback van de docent. Tot nu toe heel top Cursus en blij met mijn keuze om het bij NHA te doen.

10/10
Cyber Security voor Beginners

Het is een informatieve en leerzame studie. De begeleiding die gegeven wordt voldoet aan verwachtingen met daarbij een snelle reactie.

DIPLOMA

Diploma Cyber Security

Bij NHA rond jij je Cyber Security opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.


Cyber Security voor Beginners

De opleiding Cyber Security voor Beginners rond je af met een examen Information Security Foundation van de exameninstantie EXIN.  EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

Voor meer informatie betreffende deze examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EXIN.

 

Cyber Security voor Gevorderden

De opleiding Cyber Security voor Gevorderen rond je af met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

 

Cyber Security voor Beginners en Gevorderden

De opleiding Cyber Security voor Beginners en Gevorderden rond je af met een EXIN-examen én een NHA-examen. Na het behalen van het EXIN certificaat voor het onderdeel Cyber Security voor beginners en het NHA diploma voor het onderdeel Cyber Security voor gevorderden kom je in aanmerking voor het NHA diploma Cyber Security voor beginners en gevorderden. Je vraagt dit dan aan bij het examenbureau van NHA.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
 

Vooropleiding

Voor de opleiding Cyber Security voor Beginners is geen specifieke vooropleiding nodig.  Voor de opleiding Cyber Security voor Gevorderden is de opleiding Cyber Security voor Beginners of een vergelijkbaar aantoonbaar niveau vereist. 

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cyber Security valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Cyber Security uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Cyber Security, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Cyber Security voor Beginners is 5 maanden en voor de opleiding Cyber Security voor Gevorderden 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

De studieduur voor de opleiding Cyber Security voor Beginners en Gevorderden is 11 maanden bij een gemiddeld studietempo. 

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Cyber Security voor Beginners
€399,00
of  5x 88,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€399,00
of  5x 88,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Cyber Security voor Beginners + Gevorderden
€749,00
of  11x 75,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€749,00
of  11x 75,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Cyber Security voor Gevorderden
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is erg leuk om basis kennis te krijgen over security erg leerzaam voor mij in ieder geval

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!