Homeopathie  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Homeopathie
ktno-bij-na-scholing
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
619,00
of 
9 x €76,00
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Herstel het evenwicht op lichamelijk, mentaal en/of emotioneel vlak; volg de opleiding Homeopathie

Als je niet goed in balans bent, kun je kwalen krijgen of ziek worden. Wil jij anderen helpen het evenwicht te herstellen? Dan is de opleiding Homeopathie jou op het lijf geschreven.  

Homeopathie is een geneeskunde die meer dan 200 jaar oud is, waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal staat. Door dit vermogen op de juiste wijze te prikkelen, verbetert de weerstand en is het lichaam zelf in staat om ziekten en ziektesymptomen beter aan te pakken. Verdiep je in deze speciale techniek met de opleiding Homeopathie en ontdek hoe jij mensen helpt hun ongemakken te verminderen. 


Verlicht ongemakken en behandel kwalen

Wil jij alles weten over homeopathie en hoe je mensen hiermee écht kunt helpen? Verdiep jij je graag in verschillende soorten homeopathische geneesmiddelen en heb je interesse in psychologie? Dan past de opleiding Homeopathie perfect bij jou!

In de opleiding leer je hoe je deze natuurlijke geneeswijze, waarbij de mens als geheel centraal staat, inzet. Zo stimuleer jij het zelfherstellend vermogen en behandel jij ziekten en kwalen. In de opleiding Homeopathie ontdek je wat homeopathie inhoudt en leer je hoe je homeopathie toepast bij kleine ongemakken, zowel bij volwassenen als kinderen.

Deze homeopathie opleiding is erg laagdrempelig. Je hebt namelijk geen voorkennis nodig over homeopathie, de opleiding start bij de absolute basis.


Stel het lichaam centraal met de opleiding Homeopathie

In de opleiding Homeopathie verdiep je je in de homeopathie, een alternatieve geneeswijze waarin het lichaam als geheel centraal staat. Bij deze geneeswijze wordt een middel gezocht dat de symptomen kan veroorzaken waar de patiënt aan lijdt. Als de gelijkheid (homoios) van de klacht (pathos) en het middel groot genoeg is, zal dat tot genezing leiden. Zo ondersteun jij de eigen afweer om zelfgenezing aan te wakkeren. 

In deze opleiding Homeopathie leer je de basis van het vak en ontdek je of het beroep bij je past. De belangrijkste paragrafen uit de Organon der geneeskunst worden besproken. Je leert op die manier de basis vanuit de visie van de ontdekker van deze geneeswijze. 


Ontdek de diverse stromingen van homeopathie

In de Homeopathie opleiding van NHA ontdek je hoe een homeopathisch consult in zijn werk gaat. Je verdiept je in verschillende diverse acute middelen en leert hoe je de dosering en toediening hiervan bepaalt. Daarnaast ontdek je in de opleiding Homeopathie meer over de verschillende stromingen binnen de homeopathie. Kortom, je ontdekt hoe je deze geneeskrachtige wijze inzet om diverse ziekten te genezen.  

Overweeg je een HBO-opleiding tot Homeopathie te volgen? Met deze opleiding Homeopathie leg je de juiste basis! Bestudering van het Organon neemt veel tijd in beslag, ermee leren werken nog meer. Dit past binnen een meerjarige opleiding tot klassiek homeopaat.  


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Homeopathie worden de volgende onderwerpen behandeld:  

 • De werking van de homeopathische middelen 
 • Ziekte en visie op ziekte
 • Het homeopathische consult 
 • Diverse acute middelen
 • Dosering en toediening 
 • Stromingen binnen de homeopathie 
 • Wetenschap en erkenning van de homeopathie 
 • Homeopathie als vak (wat komt er bij kijken) 
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Homeopathie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Homeopathie

Duidelijke lesstof met een goede opbouw, ook voor een beginner . Huiswerk wordt snel nagekeken.

8/10
Homeopathie

Een leuke kennismaking met de Klassieke homeopathie. Als oriëntatie op een eventueel vervolg zeer geschikt.

10/10
Homeopathie

De uitleg is duidelijk en de vragen zijn prima te doen als je de stof goed leest. Ook zijn de oefenvragen erg fijn.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Homeopathie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing HBO en kan nascholingspunten opleveren.
 

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, voor bij- en nascholing. 
 

VBAG-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, voor bij- en nascholing.
 

BATC-erkend

Deze opleiding wordt ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing op HBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Homeopathie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Homeopathie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Homeopathie staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Homeopathie
€619,00
of  9x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€619,00
of  9x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Duidelijke lesstof met een goede opbouw, ook voor een beginner . Huiswerk wordt snel nagekeken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!