De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

kindercoach

Kindercoach

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Begeleid kinderen in hun ontwikkeling.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Helpt u kinderen graag op weg? Dan is deze cursus ongetwijfeld perfect voor u! In de NHA opleiding Kindercoach leert u kinderen en jongeren optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, ze te stimuleren en hun talenten ten volle te benutten. U biedt bovendien zowel ouder als kind professionele ondersteuning bij opvoedingsproblemen en gedragsproblematiek. Deze cursus biedt u heel nieuwe inzichten die u meteen in de praktijk kunt toepassen.

eigen zaak stappen gidsDe modulaire opzet zorgt er voor dat de cursus gevarieerd en boeiend blijft. Binnen de cursus wordt er veel aandacht besteed aan de eigenheid en kwaliteiten van u als cursist. U leert stap voor stap uzelf beter kennen, wat uw groeiproces als persoon, maar ook als coach ten goede komt. Door het volgen van deze cursus Kindercoach ervaart u ongetwijfeld de positieve werking van coachen en bouwt u meer kennis, zelfkennis en zelfvertrouwen op.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''.

PROGRAMMA

De opleiding Kindercoach bestaat uit vijf modules die kindercoaching telkens vanuit een ander perspectief benaderen.

Coachen algemeen

We starten de cursus met een toelichting op het coachen van kinderen. In deze drie lessen staan vooral de attitudes en vaardigheden van de coach voorop.

Gesprekstechnieken

In de tweede module breiden we deze informatie vervolgens uit met acht lessen psychologische gespreksvoering, toegespitst op coaching in de opvoeding. Hierbij krijgt u onder meer inzicht in verschillende technieken die u kunnen helpen om kinderen en jongeren blijvend te motiveren en om ouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opvoedingsproces.

Ontwikkeling van het kind

Als kindercoach is kennis over de ontwikkeling van het kind onontbeerlijk. In de module ontwikkeling van een kind nemen we u in vier lessen mee door de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind en de theorieën die daar rond werden ontwikkeld. U leert op welke manier u de normale ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen. Daarnaast biedt de cursus u handvaten om ouders en opvoeders bij te brengen hoe ze hiermee om moeten gaan. Het stimuleren van kinderen staat centraal.

Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen

Niet elk kind ontwikkelt zich echter volgens de gemiddelden. Ook kinderen van wie de ontwikkeling bedreigd wordt door interne of externe factoren, moeten we maximaal ondersteunen. In de module opvoedings- en ontwikkelingsproblemen gaan we in op allerlei mogelijke oorzaken van afwijkende ontwikkeling. We bekijken wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe we ermee kunnen omgaan. We besteden echter ook aandacht aan factoren die de normale ontwikkeling kunnen beïnvloeden, zoals een echtscheiding of armoede. Bovendien gaan we ook ernstige bedreigingen van de ontwikkeling, zoals mishandeling niet uit de weg.

Eigen coachingspraktijk starten

In deze 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen coachingspraktijk. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Maar ook wanneer u geen eigen praktijk wilt starten, zijn dit onderwerpen die uw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Kindercoach. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op uw eigen kantoorkamer. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kunt u het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kunt u voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Kindercoach in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vooropleiding

Voor de cursus Kindercoach is geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor de opleiding Kindercoach heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé-docent

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Mevr. M.A. van den Hof - Amsing.
Mevr. M. Ende.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!

Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Kindercoach €944 €472
of 12 x €42.50
of 4 x €124.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.

U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.