De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 603 klanten

MBO-basisopleiding Onderwijsassistent

  • Officieel NHA instituutsdiploma.
  • Begeleiding door eigen vakdocent.
  • Studeer in eigen tempo.
  • Geen stage en geen vooropleidingseis.
  • 15 dagen gratis op proef.

Alles over

MBO-basisopleiding onderwijsassistent

De onderwijsassistent ondersteunt de leraar van een reguliere basisschool. Dankzij de onderwijsassistent komen er meer handen in de klas, waardoor de leerlingen meer aandacht krijgen. Juist ook leerlingen die extra hulp nodig hebben krijgen zo de benodigde aandacht en begeleiding.

De MBO-basisopleiding Onderwijsassistent leert je de beginselen van deze dankbare en uitdagende functie. Op deze manier maak je kennis met dit vakgebied en geniet je de perfecte voorbereiding voor de MBO-opleiding onderwijsassistent. Middels vrijstellingen is dit felbegeerde diploma na het volgen van de MBO-basisopleiding snel te halen. Onder verantwoordelijkheid van de leraar verricht de onderwijsassistent onderwijsinhoudelijke taken en begeleidt hij/zij de leerlingen bij het verwerven van vaardigheden.

Tevens help je kinderen bij het lezen en ondersteun je bijvoorbeeld kleine groepen langzame of juist snelle leerlingen. Ook kan de onderwijs-assistent helpen bij het samenstellen van lesmateriaal voor bijzondere projecten.

Studieprogramma

MBO-basisopleiding Onderwijsassistent

In de MBO-basisopleiding Onderwijsassistent komen de volgende onderdelen aan bod:

De opleiding bestaat uit 1 periode:

- Observatiemethoden en technieken.
- Ontwikkelingspsychologie.
- Gesprekstechnieken.
- Planmatig werken.
- Activiteiten voorbereiden, uitvoering en plannen.
- Methodisch werken.
- Communicatie en organisatie.
- Samenwerken.
- Verzorging.
- Inrichting ruimte.
- Veiligheid.

Wijzigingen in het studieprogramma voorbehouden.

De MBO-basisopleiding Onderwijsassistent kent géén stage. De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

OFFICIEEL MBO DIPLOMA

MBO-basisopleiding Onderwijsassistent

Wanneer je geslaagd bent voor de examens, ontvang je het officiële NHA-instituutsdiploma.

Schoolverklaring
Een officiële schoolverklaring kun je voor 19 euro aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met 2 examens voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Het examengeld bedraagt € 75 per examen.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.

Wijzigingen in examens voorbehouden. Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen!

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's.
En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar je eigen privé-docent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is je steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studiebegeleiding
Mevr. I. Besselink,
Mevr. M. Rozenblad,
Mevr. D. Jansen,
Mevr. J. Noordzij.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk. 

STUDIEDUUR

Studieduur
10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Leerboeken
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaar je geld.

Cursus-ringband
Bij de eerste lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30 67 000 of stuur ons een e-mail. 

GEEN STAGE

De MBO-basisopleiding Onderwijsassistent kent géén stage.

VOOROPLEIDING

Voor de MBO-basisopleiding Onderwijsassistent heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

MBO-opleiding
Als je de MBO-basisopleiding Onderwijsassistent met een NHA-diploma hebt afgerond, beschik je over voldoende vakkennis om de MBO-Opleiding Onderwijsassistent (middels de MBO-doorstroomopleiding) sneller te doorlopen.

MBO-basisopleiding of MBO-opleiding?
Twijfel je nog voor welke variant je moet kiezen, de MBO-basisopleiding of MBO-opleiding, zie dan het volgende overzicht:

MBO-basisopleiding MBO-opleidingen
Officieel NHA instituutsdiploma Erkend MBO-diploma
Geen vooropleidingseis Wel vooropleidingseis
Geen stage Verplichte stage
Korte opleiding Uitgebreide opleiding
Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk middels MBO-doorstroomopleiding Doorstroom naar HBO-opleiding mogelijk voor niveau 4
Geen vrijstellingen mogelijk Vrijstellingen mogelijk

LESGELD

50% Korting Ineens Maandelijkse termijn bij een standaard studietempo Maandelijkse termijn bij een versneld studietempo
MBO-basisopleiding Onderwijsassistent €798 €399
of 10 x €43.50
n.v.t.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.