De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 603 klanten

Certificaat Beveiliging B (Basisopl Beveiliger)

  • Kernmodules uit erkende MBO opleiding!
  • SVPB certificaat Beveiliging B.
  • Begeleiding door eigen vakdocent.
  • Geen stage en geen vooropleidingseis.

Alles over

Certificaat Beveiliging B


MBO-basisopleiding Beveiliger

Wil jij graag in de toekomst als beveiliger aan het werk? Maar wil je eerst kennismaken met de theorie? Dan is deze MBO-basisopleiding met als resultaat het SVPB Certificaat Beveiliging B, echt iets voor jou! In zes maanden word je klaargestoomd voor twee theorie examens en één vaardigheidsexamen van de SVPB.

Met deze opleiding beschik je niet alleen over de theoretische kennis die een beveiliger dient te beheersen, maar kun je ook eenvoudig doorstromen naar onze volledige MBO-opleiding Beveiliger. De theorie heb je dan alvast op zak, dus het behalen van je volledige MBO-diploma zal dan veel sneller gaan!

Tijdens deze opleiding leer je de gedragscodes en werkzaamheden die gelden binnen de beveiligingsbranche evenals de technieken die worden toegepast bij de beveiliging van personen, gebouwen en goederen en evenementen. Je maakt kennis met de wetgeving die geldt voor beveiligingswerk (Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties, Wetboek van Strafrecht en de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen). Je leert hoe je preventief en repressief optreedt bij brand, veelvoorkomende criminaliteit en (bedrijfs)ongevallen. En tevens leer je het belang van veilige communicatie met behulp van moderne technologie (zowel mondeling als schriftelijk).

Na afloop kun je het erkende SVPB Certificaat Beveiliging B behalen.

Studieprogramma

Certificaat Beveiliging B


MBO-basisopleiding Beveiliger

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: 

De opleiding bestaat uit 1 periode:

  • Beveiliging van objecten
  • Wettelijke kaders
  • Waarnemen

Wijzigingen in het studieprogramma voorbehouden.

Deze MBO-basisopleiding kent geen stage. De lessen krijg je in twee delen toegezonden.

CERTIFICAAT

Beveiliging B

Na afloop kun je het erkende SVPB Certificaat Beveiliging B behalen.

Certificaat
De MBO-basisopleiding Beveiliger wordt afgesloten met 2 SVPB-theorie-examens en 1 vaardigheidsexamen. De examens worden meerdere keren per jaar door de SVPB aangeboden.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA erkend op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding erkend op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Examens
De opleding wordt afgesloten met 3 SVPB theorie-examens. Deze examens worden meerdere keren per jaar door de SVPB aangeboden. Zie voor meer informatie over de exminering ook www.svpb.nl

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar je eigen privé-docent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is je steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studiebegeleiding
Dhr. P. van Ooijen-Knook

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Leerboeken
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaar je geld.

Ringband
Bij de eerste lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

VOOROPLEIDING

Voor het Certificaat Beveiliging B (MBO-basisopleiding Beveiliger) heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

MBO-opleiding
Als je de MBO-basisopleiding Beveiliger met het SVPB Certificaat Beveiliging B hebt afgerond, beschik je over voldoende vakkennis om de MBO-opleiding Beveiliger (middels de MBO-doorstroomopleiding) sneller te doorlopen.

MBO-basisopleiding of MBO-opleiding?
Twijfel je nog voor welke variant je moet kiezen, de MBO-basisopleiding of MBO-opleiding, zie dan het volgende overzicht:

MBO-basisopleidingen MBO-opleidingen
SVPB Certificaat Beveiliging B Erkend MBO-diploma
Geen vooropleidingseis Wel vooropleidingseis
Geen stage Verplichte stage
Korte opleiding Uitgebreide opleiding
Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk middels MBO-doorstroomopleiding Doorstroom naar HBO-opleiding voor niveau 4
Geen vrijstellingen mogelijk Vrijstellingen mogelijk

LESGELD

50% Korting Ineens Maandelijkse termijn bij een standaard studietempo Maandelijkse termijn bij een versneld studietempo
Certificaat Beveiliging B (basisopleiding Beveiliger) €642 €321
of 6 x €59.00
n.v.t.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belastingschaal) van je studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.