De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

HBO Human Resource Management (HRM)

 • Opleiding op HBO niveau.
 • In 3 maanden een officieel diploma.
 • Praktijkgerichte opleiding.
 • Scoor 11 EC studiepunten.
 • Studeer in uw eigen tempo.

Alles Over

HBO HUMAN RESOURCE MANAGEMENT (HRM)


Personeel is de belangrijkste factor bij de beantwoording van de vraag hoe succesvol een organisatie is in het bereiken van de gestelde organisatiedoelen. Een organisatie kan succesvol genoemd worden wanneer met name het management adequaat (en integraal) inspeelt op externe en interne ontwikkelingen. Het gaat dan vooral om ontwikkelingen die van invloed zijn op de "human resources" in de arbeidsorganisatie.

Het is evident dat de geschetste ontwikkelingen hun weerslag hebben op de omvang, de aard van de beroepscompetenties en de inzetbaarheid van personeel. Elke arbeidsorganisatie ziet zichzelf -meer dan voorheen- voor de opgave gesteld om de kwaliteiten van medewerkers zo optimaal mogelijk te benutten. Onontbeerlijk hierbij is een goede en effectieve afstemming van het strategische personeelsbeleid op de genoemde ontwikkelingen. Deze afstemming oftewel het "Human Resource Management" is het hoofdthema van deze interessante cursus.

Voor wie is deze HBO cursus bestemd?
Deze cursus van 3 maanden is uitermate geschikt voor mensen die zich bezighouden met personeelsbeleid in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan Personeelsmanagers, medewerkers personeelszaken, leden van een ondernemingsraad, directieleden of managers met personeelszaken in portefeuille etc. Deze cursus is een onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bachelor Bedrijfskunde. Als u deze leergang succesvol afrondt en u wilt verder studeren, dan kunt u vrijstelling krijgen voor de gelijknamige modules uit de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde.

Studieprogramma

HBO HUMAN RESOURCE MANAGEMENT (HRM)

De volgende onderwerpen komen aan bod:

1. Human Resourcemanagement
 • Historische context van Human Resource Management (HRM).
 • Het onderscheiden van toepassingsverschillen van HRM.
 • HRM-instrumenten zoals Employability, E-HRM, Investors in People, Performance management, Employee benefits, HRI-systems etc.

2. Arbeid- en sociaal recht.
 • Arbeidsovereenkomstenrecht.
 • Ontslagrecht.
 • Diverse vormen van arbeidsrelaties.
 • Inhoud van de arbeidsovereenkomst.
 • Beëindiging van de arbeidsverhouding.
 • Werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid.
 • Reïntegratie.
 • Medezeggenschap.
 • Organisatie en sociale zekerheid.
 • Stelsel van sociale zekerheid.
 • Sociale werknemers- en volksverzekeringen.

Na het afronden van het theoretische gedeelte, gaat u het geleerde door middel van een thema-opdracht direct toepassen op de praktijk. Dit maakt deze cursus extra interessant.

In deze HBO cursus doet u in korte tijd veel kennis op van de essentie van Human Resource Management.

OFFICIEEL DIPLOMA

HBO HUMAN RESOURCE MANAGEMENT (HRM)

Als u dit tentamen succesvol afrondt ontvangt u een certificaat welk recht geeft op het officiële diploma HBO-leergang Human Resource Management van de NHA.

Digitale tentamens: Elke dag en dicht bij huis
Deze cursus bestaat uit één onderwijseenheid (met gratis oefententamens) die wordt afgesloten met een tentamen à € 110,-. U kunt op iedere werkdag tentamen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct tentamen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het tentamengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het tentamen!

100% examen-garantie
Mocht u onverhoopt niet slagen voor een tentamen, dan bieden wij examen-garantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) op het gebied van voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek).

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van deze HBO cursus bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze HBO cursus geldt geen vooropleidingseis.

Vervolgopleiding:
Als u deze cursus heeft afgerond, kunt u toegang aanvragen tot de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde van de NHA.

U kunt dan tevens op basis van de behaalde resultaten vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules uit de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
HBO Human Resource Management (HRM) €998 €499
of 6 x €91.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.