De mening van...
Mening van cursisten
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Toegepaste Psychologie

Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

  • Opleiding op HBO-niveau
  • Geen vooropleidingseis.
  • Begeleiding door eigen vakdocent.
  • Contact met medestudenten via plaza.

ALLES OVER

Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Gezonder leven? Volg de opleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie.

Van een burnout voorkomen tot ongezond gedrag dat problemen veroorzaakt: toegepaste psychologie en gezondheid gaan hand in hand. Gezondheidspsychologie is een belangrijk onderdeel binnen de toegepaste psychologie. In deze opleiding op HBO-niveau leer je wat er nodig is op het gebied van toegepaste (gezondheids)psychologie voor mensen die ondersteuning nodig hebben.

De opleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie doet een greep uit diverse thema's en geeft je een indruk van het vakgebied.

Je begint met de kernconcepten van de psychologie, de klassieke studies en recente ontwikkelingen. Vervolgens focus je op verschillende visies van de mens: de psychologische stromingen.

Deze visies hebben invloed op:
• hoe je interventies uitvoert
• mensen begeleidt
• cliënten ondersteunt die gezondheidsproblemen hebben

Cursus Engels

Altijd handig. Omdat veel psychologische kennis uit Engelstalig gebied komt, krijg je aanvullend ook een cursus Engels aangeboden.


Toegepaste gezondheidspsychologie

De focus van deze opleiding ligt op een bepaald gebied binnen de toegepaste psychologie: de gezondheid van mensen. Kort samengevat komt aan bod alles wat mensen wel en niet beweegt. Mensen hebben nu eenmaal het vermogen om hun eigen gezondheid in negatieve zin te beïnvloeden. Dit kan resulteren in functioneringsproblemen.

Gezondheidspsychologie speelt een sleutelrol in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan grote aantallen mensen die een burn-out krijgen. Je vervolgt de opleiding met onderwerpen die met de psychologische aspecten van gezondheid en ziekte te maken hebben. Denk aan de factoren die een rol spelen in het (on)gezonde gedrag dat mensen vertonen.

Om de opleiding af te ronden werk je een themaopdracht uit om meer te weten te komen over:
• Het ontstaan van een burn-out
• Hoe te handelen bij het doorbreken van schadelijke patronen
• Wat werkgevers kunnen doen om burn-out te voorkomen

Ander gedrag

Psychologie is belangrijk, dat zal iedereen erkennen. Maar waarom willen wij mensen en wat zij doen wel begrijpen? Inzicht is zelden een doel op zich, maar het is een goede stap richting het beïnvloeden van mensen om zich anders te gedragen.
Je krijgt tijdens de opleiding bijvoorbeeld inzage in het vakgebied van:
• Coaches
• Counselors
• Trainers
• Toegepaste psychologen die werken in het veld van de maatschappelijke psychologie of de (geestelijke) gezondheidszorg.

Psyche van de mens

Mensen zijn sociale wezens en kennis over dit onderwerp kan helpen anderen beter te begrijpen. Beter begrip zorgt voor betere onderlinge interactie. In de psychologie bestuderen wij hoe de psyche van de mens in elkaar steekt en waarom mensen doen wat zij doen.

Je begint met een inleiding over het hele vakgebied van de psychologie. De klassieke studies en de recente ontwikkelingen komen voorbij. Daarna volgt een module waarin je leert over de verschillende visies over de mens en het menselijk gedrag.

Cognitieve psychologie

Je raakt stapsgewijs vertrouwd met de kernconcepten van de cognitieve psychologie. Dit is de basis om breder te kijken naar oorzaken en redenenen waarom mensen kampen met hun geestelijke gezondheid.

Het allerbelangrijkste voor een toegepast gezondheidspsycholoog? Begrijpen hoe een diagnose tot stand komt. Daarom volg je een module waarin je het diagnostische proces van begin tot eind ontrafelt.

Studieprogramma

Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Voor de opleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie hebben we een gedoseerd studieprogramma ontwikkeld, waarmee je het beste resultaat kunt behalen. Onderstaand vindt je dit studieprogramma:

Onderdeel
Inleiding in de Psychologie
Psychologische Stromingen
Zakelijk Engels
Persoonlijke leerweg
Gezondheidspsychologie
Themaopdracht burn-out
Ontwikkelingspsychologie

Officieel Diploma

Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Als je de examens succesvol afrondt, ontvang je twee certificaten die samen recht geven op het officiële diploma Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie.

TentamenlocatiesElke dag examen afleggen op 19 locaties in Nederland
Deze opleiding bestaat uit twee onderdelen die beide worden afgesloten met een examen à € 75,- per examen. Je kunt op iedere werkdag examen afleggen op 19 locaties in Nederland. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer je een NHA-examen wilt maken op een locatie bij jou in de buurt.

100% examengarantie
Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA je gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo
Je ontvangt de opleiding in twee zendingen thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privé-docent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Jouw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

6 maanden bedraagt de studieduur van de opleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Je kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie €1598 €799
of 12 x €73.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt je werkgever mee?
Aarzel niet om jouw werkgever te vragen om u bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.