Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Praktische Psychologie

Praktische Psychologie

 • Gericht op de dagelijkse praktijk.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Geen specifieke vooropleiding nodig.
 • Persoonlijke begeleiding via internet.
 • Studeer in jouw eigen tempo.

ALGEMEEN

Leer mensen beter begrijpen met Praktische psychologie


Hoe gaan mensen met elkaar om? Waarom gaat het mis? Hoe werkt beïnvloeding? Leer mensen doorgronden met de cursus Praktische psychologie.

Meer inzicht in andere mensen
We nemen dagelijks beslissingen, leggen- en onderhouden contacten. Maar hoe werkt dat eigenlijk? We ervaren emoties, hebben oordelen en intuïtie. Maar hoe werkt dat?

De cursus Praktische psychologie geeft antwoorden en leert je hoe psychologie werkt.

Vergroot je inzicht in het gedrag van anderen en in de manier waarop mensen met elkaar communiceren.

Psychologie en invloed

Mensen beïnvloeden elkaar. Is dat toeval? Is het een kunst als iemand invloed uitoefent op anderen? Of is het met wetenschap te begrijpen?

Begrijp hoe mensen elkaar beïnvloeden: leer over vormen van ongewenste beïnvloeding en over positieve manieren waarop mensen invloed uitoefenen.

Emoties, waarneming en motivatie

Aan het begin van de cursus maak je kennis met de lichamelijke, geestelijke én sociale ontwikkeling van de mens.

De volgende zaken komen aan bod:

Emoties en waarneming
Motivatie en persoonlijkheid
Mentale gezondheid en sociaal gedrag
Van de effecten van frustratie en stress tot de spelregels bij communicatie: de cursus Praktische psychologie leert je kijken naar mensen.

De cursus Praktische psychologie vertaalt wetenschappelijke inzichten naar praktische toepassingen:

Hoe communiceer je effectief?
Hoe vergroot je invloed?
Hoe ga je om met stress?
Wanneer is stress nuttig?

In je eigen tempo leren

De hobbycursussen van NHA volg je thuis. Je bepaalt het tempo waarin je leert. De post bezorgt elke maand de cursuslessen.

Contact met je persoonlijke leraar loopt via de post of internet. Natuurlijk bepaal je zelf de tijden waarop je met de cursus aan de slag gaat.
Ga je op vakantie? Geen probleem: een telefoontje naar NHA en de toezending van de lessen stopt tijdelijk totdat je terug bent van vakantie.

Cursusprogramma

Algemeen deel

In de eerste lessen maak je kennis met de psychologie en wordt een stevige basis gelegd voor het vervolg van deze inspirerende cursus Praktische Psychologie. Wat betekent psychologie eigenlijk en wat kun je ermee doen? Algemene theoretische inzichten die nodig zijn om de praktijkgerichte lessen te begrijpen worden op heldere wijze besproken. Je maakt kennis met de lichamelijke, geestelijke én sociale ontwikkeling van de mens. Je krijgt inzicht in zaken als emoties, waarnemen, motivatie, persoonlijkheid, mentale gezondheid en de ontwikkeling van sociaal gedrag.

Praktisch deel

In de volgende lessen doe je veel praktische kennis op die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Aan de orde komen vragen als:
 • Hoe beoordelen we anderen?
 • Wat zijn de effecten van stress en frustratie?
 • Hoe werkt het geheugen?
 • Welke foutenbronnen zijn er bij het beoordelen van het gedrag van anderen?
 • Wat zijn de spelregels bij communicatie?
 • Hoe beïnvloeden mensen elkaar?

Verder leer je over:

 • humor, intelligentie en creativiteit
 • praten zonder woorden
 • hypnose, slapen en dromen, enzovoort.

OFFICIEEL DIPLOMA

Je kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma.

Een getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEER JE

Leer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus Praktische Psychologie in een keer thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Als je bij de laatste les bent beland zul je je een rijker mens voelen, omdat je hebt geleerd waarom mensen leven en reageren zoals ze doen. Deze kennis stelt je in staat om bij alles wat je doet verantwoord en doordacht te handelen. De uitgebreide cursus Praktische Psychologie vormt voortaan een nuttig en handig naslagwerk, waarvan je veel profijt zult hebben.

Cursusleiding

Mevr. Drs. K.M. van Vliet

Direct contact met studiegenoten

Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de cursus Praktische Psychologie volgen. Je kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk!

CURSUSDUUR

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Vooropleiding

Voor de cursus Praktische Psychologie heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband

Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail

Lesgeld

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Praktische psychologie €378 €189
of 12 x €17.50
of 4 x €50.00
€338 €169
of 12 x €15.50
of 4 x €44.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van je studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt je werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij je studie financieel te steunen. Je werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontwikkelt jezelf en benut je talenten beter . Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je leidinggevende of personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.