Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

HBO-module Orthopedagogiek

Orthopedagogiek

  • Direct starten, in eigen tempo
  • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Verrijking van CV in welzijn en pedagogie
  • Gespecialiseerde persoonlijke docenten
  • 15 dagen op proef
  • Scherp geprijsd, betaal in termijnen mogelijk

Alles Over

Orthopedagogiek

Tegenwoordig horen we termen als ADHD, autisme en oppositioneel opstandige gedragsstoornissen steeds vaker voorbij komen. Opvoedingsproblemen spelen hierbij een belangrijke rol. Een goede begeleiding van kinderen met problemen is hierbij van belang. In de cursus Orthopedagogiek houdt u zich bezig met de opvoeding van kinderen die een bepaalde stoornis, beperking of handicap hebben. U leert hoe u kinderen op pedagogisch vlak kunt helpen.

 

Beperkingen kunnen in veel verschillende vormen en maten voorkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld beperkingen op zintuiglijk, motorisch, cognitief of emotioneel gebied. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. In de cursus Orthopedagogiek leert u hoe opvoeders begeleid en ondersteund kunnen worden bij de problematische opvoedingssituaties waarin hun kinderen zich bevinden. U vergaart eenvoudig kennis over de gedragsstoornissen van het kind.

 

Voor wie is deze cursus bestemd?

Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor mensen die meer willen weten over problematische opvoedingssituaties. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar.

Studieprogramma

Orthopedagogiek

De cursus Orthopedagogiek staat stil bij kinderen waarbij het opvoedingsproces minder vanzelfsprekend gaat dan bij kinderen zonder een beperking. U leert hoe u kinderen met functioneringsproblemen kunt begeleiden.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Opvoeding
In dit onderdeel leert u wat er in zijn algemeenheid kan worden verstaan onder opvoeden. Ook behandelen we welke opvoedingsmiddelen er zijn.

 

- Hulpverleningsmodellen
U maakt kennis met enkele hulpverleningsmodellen en het diagnostisch proces binnen het orthopedagogisch werkveld. Verder is er aandacht voor bepaalde leerproblemen en gedragsontwikkeling- en opvoedingsproblemen.

 

Ondersteuning van het kind
U krijgt suggesties aangereikt voor het opvoeden en begeleiden van kinderen met functioneringsproblemen. We belichten enkele voorzieningen en instanties die opvoeders kunnen begeleiden en ondersteunen bij de opvoeding van het kind.

 

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van leerproblemen, gedragsontwikkeling- en opvoedingsproblemen eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de opvoeding van kinderen met een bepaalde stoornis, beperking of handicap en start vandaag nog met deze nuttige cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u van ons het officiële diploma Orthopedagogiek van de NHA.

 

Digitale examen: Elke dag en dicht bij huis

De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examens (in uw regio) à € 125,-. U kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

 

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

 

Studieleiding:

Uw persoonlijke NHA docent.

 

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus Orthopedagogiek bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

 

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.

U kunt op elk moment starten

Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

 

Leerboeken:

Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

 

Scherp geprijsde lesgelden!

Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. U hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. U hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als u het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan ziet u dat u elk jaar vele honderden euro's bespaart.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Orthopedagogiek €970 €485
of 6 x €89.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

 

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.

U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

 

Betaalt uw werkgever mee?

Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.