Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Online Marketing

 • Vermarkt via internet producten en diensten
 • Leer alles over de online marketing kanalen.
 • Stel uw eigen online marketingplan op!
 • Studeer thuis in eigen tempo.
 • Behaal in 9 maanden een officieel diploma!

ALGEMEEN

Dankzij het internet en nieuwe online toepassingen beschikt de klant over krachtige manieren om zijn stem te laten horen en informatie in te winnen over producten en diensten. Andersom biedt de opkomst van internet ook nieuwe mogelijkheden om klanten te bereiken. Zo is het mogelijk om lopende marketingcampagnes een extra "boost" te geven. Denk aan inzet van Social Media, zoals Twitter en Facebook, email- en zoekmachinemarketing, affiliates enzovoorts.

Tijdens de cursus Online Marketing leert u alles over de nieuwste trends en technieken in de online marketing. Alle benodigde kennis en vaardigheden om succesvol aan de slag te gaan als online marketeer leert u met deze cursus. Een must voor iedereen die efficiënt zijn marketingactiviteiten via internet wil uitbreiden. Zowel kleine bedrijven als grote multinationals halen uit online marketing hun voordeel. Op een gestructureerde manier komen de verschillende onderdelen van online marketing aan bod. De cursus online marketing is de perfecte voorbereiding voor iedereen die zich wil specialiseren in dit sterk groeiend vakgebied.

PROGRAMMA

Studieprogramma
De cursus is opgebouwd uit 18 lessen. Elke les bevat zowel de nodige theorie- als praktijkvoorbeelden en wordt afgesloten met bijhorende oefenopdrachten. Het studieprogramma omvat de volgende onderwerpen:

 • Geschiedenis, introductie en trends in de marketing;
 • Van traditionele naar online marketing;
 • Online marketingstrategie en het 4C-model;
 • Het kader genaamd web 2.0;
 • Online marketingmix en het 4R-model;
 • Usability van een website: hoe maak je deze gebruiksvriendelijk;
 • Virale marketing;
 • Content strategie;
 • E-mailmarketing;
 • Zoekmachinemarketing;
 • Microsites;
 • Social media;
 • Webvertising & Affiliates;
 • Mobiele marketing;
 • Online video advertising;
 • Plan opzet, campagnes, rendement en meting.


Met de cursus online marketing heeft u een ideaal marketinginstrument in handen om uw website gericht onder de aandacht te brengen van uw doelgroep. Zo zult u op een efficiënte manier meer omzet realiseren voor uw onderneming. Tevens leert u hoe u het website bezoek meet en optimaliseert. Na het afronden van de cursus Online Marketing kunt u uzelf rekenen tot specialist in deze groeimarkt.

 

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma. Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Online Marketing in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie goed te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. B. Timmers

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
9 maanden bij een gemiddeld tempo van 2 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 6 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Online Marketing heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen te bewaren.

Vragen?
Bel ons 077-30.67.000 of stuur een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Online Marketing €614 €307
of 9 x €37.00
of 4 x €81.00
€548 €274
of 9 x €33.00
of 4 x €72.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.