Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

barmedewerkers met cursus sociale hygiene

Sociale hygiëne

  • Officieel erkend diploma.
  • Voor horeca-medewerkers en ondernemers.
  • Studieduur slechts 3 maanden.
  • Geschreven door specialisten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Aan de slag in de horeca? Volg de cursus Sociale Hygiëne.


Ben je graag onder de mensen en is het werken in de horeca je op het lijf geschreven? Volg de Sociale Hygiëne cursus. In 3 maanden tijd heb je het diploma en kun je aan de slag.


Om kennis te verkrijgen over sociale hygiëne in de horeca, zijn er twee mogelijkheden: volg deze cursus of volg de cursus Cafébedrijf.

De meeste mensen kiezen voor de uitgebreide cursus Cafébedrijf en zijn zodoende optimaal voorbereid op een toekomst in de horeca.

Sociaal hygiënisch beleid

Na de cursus Sociale Hygiëne beschik je over alle noodzakelijke vakkennis die je nodig hebt om te kunnen (mogen) werken in de horeca.

Denk aan:

De horecamarkt: welke mogelijkheden zijn er, soorten horecabedrijven, verschillende groepen horecagasten, bedrijfsformules en de marketingmix.
Alcohol, drugs en kansspelen, verslavingen en de sociale, lichamelijke en geestelijke gevolgen daarvan en de verantwoordelijkheden van de horecaondernemer.
Het sociaal hygiënisch beleid: hoe komt beleid tot stand en welke morele uitgangspunten hanteer je? Aan bod komen ethiek, regelgeving, juridische regels en een eigen sociaal hygiënisch beleid opstellen.

Sociale vaardigheden

In de horeca zijn sociale vaardigheden zeer belangrijk. Hoe voer je moeilijke gesprekken, hoe communiceer je en hoe treed je handelend op? Dat leer je ook in de cursus Sociale Hygiëne.

In de cursus leer je alles over de wettelijk verplichte eisen op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden. Ga je ervoor en slaag je voor het examen? In 3 maanden tijd heb je het diploma Sociale hygiëne op zak.

Studieprogramma

In deze cursus Sociale Hygiëne komen 5 onderdelen aan bod.

1. De horecamarkt
-
welke mogelijkheden zijn er in de horeca? |
- verschillende horecabedrijven
- verschillende groepen horecagasten de marketing-mix
- bedrijfsformules en het gastvrijheidsconcept.

2. Alcohol, drugs en kansspelen
In dit onderdeel bespreken we de sociale (maatschappelijke), lichamelijke en geestelijke gevolgen van alcohol-, drugs- en gokverslaving. Daarnaast gaan we in op de wettelijke regels met betrekking tot de verslavingsproblematiek om tenslotte te bepalen welke verantwoordelijkheden de horeca-ondernemer zélf dient te dragen.

3. Het sociaal hygiënisch beleid
De kern van de cursus: hoe komt een sociaal hygiënisch beleid tot stand? Welke morele uitgangspunten hanteer je? Vandaar dat we allerlei zaken behandelen:
- ethiek
- regelgeving
- juridische regels
- het opstellen van een eigen sociaal hygiënisch beleid

4. Sociale vaardigheden
In dit onderdeel bouwen we de theorie van van het sociaal hygiënisch beleid als het ware om in de praktische kennis en vaardigheden. Een greep:
- gesprekken voeren (en dan wel de moeilijke!)
- communicatie
- handelend optreden

5. Inrichtingseisen en voorzieningen
We bekijken de wettelijke verplichte eisen ten aanzien van:
- veiligheid
- arbeidsomstandigheden

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Je kunt zowel schriftelijk als digitaal examen doen voor het officieel erkende diploma Sociale Hygiëne. Aanmelden voor het examen kun je bij:

SVH Examenwinkel
Telefoon 088-0501500

Een getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus Sociale hygiëne in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Dhr. F. Graalman.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per les moet je rekenen op 4 tot 6 uur.

Vooropleiding

Voor deze cursus Sociale hygiëne heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor deze cursus Sociale hygiëne heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

Ringband

Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Sociale Hygiëne €238 €119
of 6 x €21.50
of 4 x €31.50
€198 €99
of 6 x €18.00
of 4 x €26.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.