Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Slijtersvakdiploma

  • Cursus voor branche-erkende diploma.
  • Ideaal als u werkt in de horeca of slijterij.
  • Ideaal voor elke fijnproever.
  • Studeer thuis in uw eigen tempo.
  • Maak van uw hobby uw werk!

ALGEMEEN

Is het uw droom om als zelfstandig slijter aan de slag te gaan? Of heeft u altijd als medewerker in een drankenhandel willen werken? Dan is de cursus Slijtersvakdiploma uitermate geschikt voor u! U leert hier niet alleen alles over de verschillende alcoholische dranken, maar u behaalt ook direct het wettelijk verplichte diploma Sociale Hygiëne: een must binnen de horeca en voor werkzaamheden in een slijterij. Na het volgen van de cursus kunt u met een gerust hart aan de slag in een slijterij.

In deze cursus leert u onder andere hoe u in de Horeca en in een wijnwinkel en/of slijterij op de juiste manier omgaat met verschillende soorten gasten. Verder behandelen we de herkomst en de brouwprocessen van diverse dranken. Na deze cursus bent u niet alleen vertrouwd met een Duits biertje, maar ook met een Chileense wijn. Naast de boeiende lesstof zijn er oefen- en huiswerkopgaven opgenomen. Hierdoor krijgt u elke les meer kennis en vertrouwen in uw vaardigheden. De vergaarde competenties kunnen direct worden toegepast in de praktijk.

PROGRAMMA

De cursus Slijtersvakdiploma bestaat uit vier modules. Alle lessen binnen de modules bevatten een korte inleiding en vervolgens gaat u zelf aan de slag. De leerstof is in een duidelijke volgorde geselecteerd. U hoeft hierdoor dus niet te zoeken in het cursusmateriaal om het benodigde te vinden. Iedere module belicht belangrijke informatie die essentieel is voor uw studie.

Wijnbrevet
In 24 lessen krijgt u een gedegen kennis over de verschillende processen en landen waar wijn gemaakt wordt. U begint met de achtergrondinformatie en vervolgens start uw reis om de wereld. Aan het einde van de module kent u de diverse wijnlanden, en de daarbij horende wijnen. Door de aangeboden theorie en uw kennis en ervaring met het proeven van wijn, wordt u een ware kenner van de wijnwereld.

Gedistilleerdbrevet
Heeft u altijd al het verhaal achter het etiket willen weten? Met de module Gedistilleerdbrevet krijgt u stap voor stap begeleiding naar de status van een gedistilleerd kenner. De module start met het bestuderen van de geschiedenis van gedistilleerd. Met ondersteuning leert u hoe u proeft. Aan het eind van de cursus bent u op de hoogte van de diverse gedistilleerde dranken en waar, maar vooral ook hoe deze geproduceerd worden.

Bierbrevet
Ook binnen deze module maakt u een reis om de wereld, ditmaal de wereld van bier. U leert hier de geschiedenis van- en de grondstoffen voor het maken van bier. De verschillende bierlanden en hun bierspecialiteiten worden hierbij besproken. Deze geleerde kennis kunt u meteen toepassen in de praktijk, door gasten, klanten en vrienden te adviseren.

Sociale Hygiëne
In dit onderdeel leert u onder andere hoe u op de juiste wijze omgaat met klanten en financiers. U krijgt de belangrijke kennis op een plezierige, praktische manier aangeboden. Het sociaal hygiënisch beleid wordt behandeld, alsook sociale vaardigheden. In deze veelzijdige module leert u handelend op te treden, behandelen we de ethiek, regelgeving enzovoorts.

De eerste drie modules zijn gebaseerd op de exameneisen van SDEN3. Deze examens kunt u bij de Wijnacademie afleggen. Het examen van de vierde module, Sociale Hygiëne, kunt u afleggen bij de SVH.

Nadat u de vier modules succesvol afgerond heeft, kunt u de vier diploma's verzilveren voor het branche-erkende Slijtersvakdiploma verstrekt door de Commissie Slijters uitgegeven via de Wijnacademie. Niets staat uw carrière als slijter nog in de weg!

DIPLOMA

Diploma of getuigschrift:
Voor de modules Wijnbrevet, Gedistilleerdbrevet en Bierbrevet kunt u meerdere keren per jaar examen doen voor het branche-erkende Slijtersvakdiploma. De examens bestaan uit een schriftelijk onderdeel en een praktijkdeel. Aanmelden kan tot 1 maand voor het examen bij:

Secretariaat Wijnacademie
Postbus 124
3100 AC Schiedam
Tel: (010) 4267560

Doorlopend kunt u examen doen voor het officieel erkende diploma Sociale Hygiëne. Aanmelden voor het examen doet u bij SVH-Examenwinkel: Telefoon 0800-0501500

Getuigschrift
Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Slijtersvakdiploma in een keer thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. M. van Veen
Dhr. F. Graalman

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4-5 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 tot 6 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Slijtersvakdiploma is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor de cursus Slijtersvakdiploma heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30 67 000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Slijtersvakdiploma €1098 €549
of 12 x €49.50
of 4 x €144.50
€878 €439
of 12 x €40.00
of 4 x €115.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.