Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Cafebedrijf

  • Officieel diploma.
  • Cursusduur slechts 6 maanden.
  • Geschreven door top-specialisten.
  • Maak uw droom waar: een eigen café!
  • Al tienduizenden geslaagden!

ALGEMEEN

Basisvaardigheden Horeca + Sociale hygiëne

Vrolijke gezichten

Goede muziek. Mensen drinken gezellig een glaasje terwijl ze met elkaar praten. Dat is sfeer. De sfeer van uw eigen zaak, ingericht naar uw eigen smaak. Wat is er leuker en geeft zoveel voldoening? Als dit u aanspreekt, dan is het heel logisch dat u wel een eigen café zou willen hebben. De NHA is al jaren één van de grootste horeca-opleiders van Nederland en heeft al tienduizenden mensen met succes op weg geholpen naar een goed draaiende horecazaak.

De cursus Cafébedrijf is ontwikkeld voor eigenaren/bedrijfsleiders en voor horecamedewerkers. We leiden op voor het wettelijk verplichte diploma Sociale Hygiëne én zorgen ervoor dat u de vakbekwaamheid bereikt die onmisbaar is binnen het horecabedrijf.

U leert alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe u ze moet schenken en hoe ze gemaakt worden. Verder leert u over hygiëne en horeca-apparatuur. Ook de fastfood sector en het Petit restaurant komen aan bod.

Ten slotte wordt aandacht besteed aan commerciële en sociale vaardigheden, aan klantgerichtheid en klachtenafhandeling, en aan arbeidsomstandigheden en brandveiligheid. Als gespecialiseerd instituut ontwikkelde de NHA een van de beste cursussen Cafébedrijf van Nederland.

PROGRAMMA

De cursus bestaat uit de volgende deelcursussen:

  • Sociale Hygiëne
  • Basisvaardigheden horeca

Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Bedrijfsformules
- Welke formules vindt u in de horeca?
- Het typische gedrag van de verschillende horeca doelgroepen.
- Wat voelt een klant bij een bepaalde bedrijfsformule?
- De gastvrijheidsbeleving en het gevoel van veiligheid.

Alcohol, drugs en kansspelen
Hoe de maatschappij hierover denkt. Wat de lichamelijke gevolgen ervan zijn. Met welke wettelijke regels men te maken heeft.

Het gastvrijheidsconcept
U leert op een duidelijke manier het gastvrijheidsconcept op te stellen. Welke formule het beste bij uw doelgroep past. Welke sociale en commerciële vaardigheden hierbij van belang zijn. Hoe u omgaat met klantvriendelijkheid en klachtenafhandeling.

Sociaal-hygiënebeleid
Hoe u een plan opzet voor een goed hygiënebeleid. De instructie voor medewerkers en het formuleren van gedragsregels met betrekking tot het sociaal-hygiënebeleid.

Veiligheid
Welke eisen de wet stelt aan de technische en bouwkundige inrichting en de ruimtelijke voorzieningen. Ook brandveiligheid is een belangrijk onderdeel.

Productkennis
Alcoholische en niet-alcoholische dranken, kleine etenswaren, productinkoop, de wijze van bereiding, bewaren en de houdbaarheid, algemene hygiëne, voedingswaarde, persoonlijke hygiëne.

Apparatuur
Welke apparatuur het meest wordt gebruikt. In welk bedrijf wordt welke apparatuur gebruikt. Onderhoud en veiligheid. Gebruiksvriendelijkheid.

Combinatiecursus
Velen volgen naast de cursus Cafébedrijf ook de cursus HOV Horeca Ondernemer. De cursussen HOV en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.
Kijk voor het lesgeld van deze combicursus bij onze cursus HOV Horeca ondernemer.

ERKEND DIPLOMA

U kunt voor het onderdeel Sociale Hygiëne bij de SVH doorlopend examen doen voor het branche-erkende diploma Sociale Hygiëne. Aanmelden voor het examen kunt u bij:

SVH Examenwinkel
Telefoon 088-05.01.500

Voor het onderdeel Basisvaardigheden Horeca kunt u examen doen voor het officiële NHA-instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Studieleiding
Dhr. F. Graalman

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 4 tot 6 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Cafébedrijf heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Cafébdrijf heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Cafébedrijf €548 €274
of 6 x €49.50
of 4 x €72.00
€482 €241
of 6 x €43.50
of 4 x €63.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.