Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Cursus Organisatiekunde

Organisatiekunde

  • Opleiding op HBO niveau.
  • In 3 maanden een officieel diploma.
  • Praktijkgerichte opleiding.
  • Studeer in uw eigen tempo.
  • 15 dagen gratis op proef.

Alles Over

Organisatiekunde

De kennis die u in deze cursus opdoet is zeer breed inzetbaar. Het hoofdthema is namelijk het begrip "Bedrijfsvoering". Bedrijfsvoering draait om het maken van plannen, het uitvoeren van deze plannen en het evalueren en bijstellen van de betreffende plannen. Het hele proces van plannen, uitvoeren, evalueren en reviseren noemen we de plannings- en controlcyclus van een organisatie.

Elke onderneming en elk functiegebied wordt in meer of mindere mate door deze cyclus beïnvloed. De gedachtegang en methodieken die u in deze leergang opdoet zijn in principe toepasbaar binnen elke organisatie; profit of non-profit, groot of klein. U raakt stap-voor-stap bekend met de "basics" van het begrip interne organisatie. Op toegankelijke wijze wordt behandeld welke processen zich afspelen binnen een organisatie.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van 3 maanden is uitermate geschikt voor managers en leidinggevenden van diverse afdelingen. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar, in zowel grote als kleine organisaties, in zowel de profit- als non-profitsector.

Studieprogramma

Organisatiekunde

De volgende onderwerpen komen aan bod:

1. Management en organisatie.
- De verschillende verschijningsvormen van organisaties en de betekenis van management en organisatie in verschillende soorten organisaties.
- Besluitvorming in verschillende organisaties en het interpreteren van besluitvormingssituaties.
- Het schrijven van een strategisch besluit.
- De kenmerken en voor- en nadelen van verschillende organisatiestelsels.
- De onderdelen van de bestuurscyclus en de onderlinge samenhang.
- De verschillende stijlen van leidinggeven.
- De kenmerken, voor- en nadelen van modern kwaliteitsmanagement.

2. Logistiek management.
- De begrippen logistiek management, materials manage-ment, fysieke distributie, inkooplogistiek en reverse logistiek.
- Logistiek concept.
- Klantenorderontkoppelpunt.
- Voorraadbeheer.
- Soorten productiebedrijven: productiegrondvormen.
- Besturingssystemen: push, pull, JIT, MRP, OPT.

Na het afronden van het theoretische gedeelte, gaat u het geleerde door middel van een thema-opdracht direct toepassen op de praktijk. Dit maakt deze cursus extra interessant.

Met de kennis uit deze interessante cursus in uw bagage bent u straks in staat om de basics van het begrip "interne organisatie" toe te passen in een organisatie.

OFFICIEEL DIPLOMA

ORGANISATIEKUNDE

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u een certificaat welk recht geeft op het officiële diploma Organisatiekunde van de NHA.

Digitale examens: Elke dag en dicht bij huis
Deze cursus bestaat uit één onderwijseenheid (met gratis oefenexamen) die wordt afgesloten met twee examens. Het examengeld per examen bedraagt € 75,-. U kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

100% examengarantie
Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus Organisatiekunde bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.

U kunt op elk moment starten.
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Lesgeld inclusief studiekosten!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. U hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. U hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Organisatiekunde €1228 €614
of 6 x €113.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.