De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

mondelinge communicatie

Mondelinge Communicatie

  • Kort studieprogramma op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Studeer in uw eigen tempo.
  • 15 dagen gratis op proef.

Alles Over

Mondelinge Communicatie

Correct taalgebruik speelt binnen het bedrijfsleven een cruciale rol. Het hedendaagse bedrijfsleven heeft dan ook grote behoefte aan mensen die op een juiste en moderne manier kunnen communiceren. Hier kunt u als slimme werkgever of werknemer dankbaar gebruik van maken. Met het volgen van de cursus Mondelinge Communicatie leert u informatie op een overtuigende en juiste wijze over te brengen.

Om als bedrijf te groeien is mondelinge communicatie zeer belangrijk. Zowel interne als externe communicatie draagt bij aan het succes van een bedrijf. Correct taalgebruik is hierbij van belang. Ook verstevigt juiste communicatie de bedrijfspositie, alsook uw eigen positie in het bedrijf. Bedrijven en organisaties dienen daarom te investeren in de mondelinge vaardigheden van de werknemers. Gesprekken dragen immers bij aan het goed functioneren van de organisatie. Binnen de  cursus Mondelinge Communicatie leert u hoe u op een effectieve wijze mondeling communiceert. Er is veel aandacht voor taal. U leert hoe u een goed gesprek voert en met welke toon, structuur en stijl u uw doel bereikt.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor personen die door praktijkgerichte opdrachten, hun mondelinge communicatie willen verbeteren. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar, in zowel de profit- als non-profitsector.

Studieprogramma

Mondelinge Communicatie

Bij communicatie is taal een belangrijk instrument. Om op een overtuigende wijze te communiceren zijn de juiste toon, structuur en stijl belangrijk. En dit is cruciaal om succesvol te zijn als bedrijf.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Communicatie in organisaties
In dit onderdeel leert u de toepassing van formele communicatie in organisaties. We behandelen onder andere de verschillende besluitvormingsprocessen en het communicatiebeleid.

- Mondelinge communicatie
Verschillende soorten gesprekken en technieken worden besproken. Aan het eind van dit deel kunt u de onderhandelingstechnieken, vergadertechnieken, presentatietechnieken en gesprekstechnieken toepassen. U leert de correcte manier van argumenteren. Een juiste structuur van teksten is hierbij van belang.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende mondelinge vaardigheden snel onder de knie. Hierdoor ontwikkelt u uw eigen manier van mondeling communiceren. Ontwikkel en verbeter efficiënt uw mondelinge communicatie en start vandaag nog met deze leerzame cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

Mondelinge Communicatie

De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. De cursus wordt afgesloten door een opdracht. Deze opdracht stuurt u in via NHA studentenplaza op het door uw gewenste moment en wordt nagekeken door een van onze docenten.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van de cursus Mondelinge Communicatie bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.


Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.


Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. U hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. U hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als u het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan ziet u dat u elk jaar vele honderden euro's bespaart.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Mondelinge Communicatie €744 €372
of 4 x €102.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.