De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Human Resource Management (HRM)

 • Opleiding op HBO niveau.
 • In 3 maanden een officieel diploma.
 • Praktijkgerichte opleiding.
 • Studeer in uw eigen tempo.

Alles Over

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT (HRM)

Personeel is de belangrijkste factor bij de beantwoording van de vraag hoe succesvol een organisatie is in het bereiken van de gestelde organisatiedoelen. Een organisatie kan succesvol genoemd worden wanneer met name het management adequaat (en integraal) inspeelt op externe en interne ontwikkelingen. Het gaat dan vooral om ontwikkelingen die van invloed zijn op de "human resources" in de arbeidsorganisatie.

 

Het is evident dat de geschetste ontwikkelingen hun weerslag hebben op de omvang, de aard van de beroepscompetenties en de inzetbaarheid van personeel. Elke arbeidsorganisatie ziet zichzelf -meer dan voorheen- voor de opgave gesteld om de kwaliteiten van medewerkers zo optimaal mogelijk te benutten. Onontbeerlijk hierbij is een goede en effectieve afstemming van het strategische personeelsbeleid op de genoemde ontwikkelingen. Deze afstemming oftewel het "Human Resource Management" is het hoofdthema van deze interessante cursus.

 

Voor wie is deze cursus bestemd?

Deze cursus van 3 maanden is uitermate geschikt voor mensen die zich bezighouden met personeelsbeleid in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan Personeelsmanagers, medewerkers personeelszaken, leden van een ondernemingsraad, directieleden of managers met personeelszaken in portefeuille etc.

Studieprogramma

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT (HRM)

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

1. Human Resourcemanagement

 • Historische context van Human Resource Management (HRM).
 • Het onderscheiden van toepassingsverschillen van HRM.
 • HRM-instrumenten zoals Employability, E-HRM, Investors in People, Performance management, Employee benefits, HRI-systems etc.

 

2. Arbeid- en sociaal recht.

 • Arbeidsovereenkomstenrecht.
 • Ontslagrecht.
 • Diverse vormen van arbeidsrelaties.
 • Inhoud van de arbeidsovereenkomst.
 • Beëindiging van de arbeidsverhouding.
 • Werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid.
 • Reïntegratie.
 • Medezeggenschap.
 • Organisatie en sociale zekerheid.
 • Stelsel van sociale zekerheid.
 • Sociale werknemers- en volksverzekeringen.

 

Na het afronden van het theoretische gedeelte, gaat u het geleerde door middel van een thema-opdracht direct toepassen op de praktijk. Dit maakt deze cursus extra interessant.

 

In deze cursus doet u in korte tijd veel kennis op van de essentie van Human Resource Management.

OFFICIEEL DIPLOMA

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT (HRM)

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u een certificaat welk recht geeft op het officiële diploma Human Resource Management van de NHA.

 

Digitale tentamens: Elke dag en dicht bij huis

Deze cursus bestaat uit één onderdeel (met gratis oefenexamens) die wordt afgesloten met 2 tentamens à € 75,- per examen. U kunt op iedere werkdag examens afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

 

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.


Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:

Uw persoonlijke docent.

 

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

 

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.


Vooropleiding
Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

U kunt op elk moment starten

Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

 

Leerboeken:

Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Human Resource Management (HRM) €998 €499
of 6 x €91.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

 

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.

U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

 

Betaalt uw werkgever mee?

Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.