Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

gewichtsconsulente

Gewichtsconsulent(e)

  • 2-in-1: Gewichtsconsulent en Voedingsleer.
  • Inclusief de eettabel van het Voedingscentrum.
  • Inclusief praktijkdag coachingsvaardigheden.
  • Persoonlijke studiebegeleiding.
  • Erkend door beroepsvereniging BGN.

ALGEMEEN

Mensen gezonder laten leven? Word gewichtsconsulent(e).


Mensen laten afslanken en zo fit en gezond mogelijk maken? Met de cursus Gewichtsconsulent(e) kun je na 12 maanden als ondernemer aan de slag als zelfstandige.

Move over Sonja Bakker… Als gewichtsconsulent(e) weet je perfect hoe je overgewicht blijvend kwijtraakt en hoe je iemand stimuleert om gezond te eten en voldoende te bewegen.

In de cursus Gewichtsconsulent(e) leer je alles over voedingsleer. Je krijgt tips over hoe je klanten kennis en inzicht aanreikt over voeding. Doel is: een gezond gewicht bereiken en leren hoe je ideale gewicht behoudt.

De cursus is officieel erkend door de beroepsvereniging BGN.

Tijdens de cursus leer je alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam, de voedingswaarde van levensmiddelen en de adviezen van het Voedingscentrum.

Communicatie

In de cursus leer je op gestructureerde wijze een intakegesprek voeren met een klant. Goede gespreksvaardigheden bieden de klant vertrouwen in de adviezen die je geeft als gewichtsconsulent(e).

Beweegprogramma's

Je stelt een passend behandelplan op voor de klant. Hiermee kun je hem of haar op weg helpen naar een gezonder voedings- en leefpatroon. Het doel is - uiteraard - het bereiken van een optimaal lichaamsgewicht.

Zelfstandig gewichtsconsulent(e)

Ook leer je hoe je een eigen praktijk start. Je leert een ondernemingsplan opstellen en alles over de financiële administratie, marketing, belastingen, verzekeringen en het inrichten van de praktijkruimte.

Praktijkdag

Tijdens de cursus Gewichtsconsulent(e) kun je gratis deelnemen aan een praktijkdag waarin je coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken leert.

Tijdens deelname aan de praktijkdag kun je lid worden, en blijven, van de beroepsvereniging BGN.

Help mensen op gewicht komen en blijven. Volg de opleiding Gewichtsconsulent(e) en je weet wat nodig is.

Studieprogramma

Voedingsleer

Als Gewichtsconsulent specialiseer jij je in het onderwerp gewicht middels de cursus voedingsleer. We leren je hoe je jouw cliënten kennis en inzicht biedt over voeding en beweging, zodat zij niet alleen een gezond gewicht bereiken maar ook leren dit gewicht zelf te onderhouden.

Je leert alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam, de voedingswaarde van voedingsmiddelen en het geven van voedingsadviezen middels de schijf van vijf van het voedingscentrum. Anders dan een diëtist/diëtiste specialiseer jij je in de voedingsproblematiek van over- en ondergewicht.
Tijdens de cursus ontvang je van ons GRATIS de eettabel van het Voedingscentrum!

Communicatie

Tijdens het eerste gesprek met een cliënt is het van belang om een zo nauwkeurig mogelijke analyse te maken van de voedingsproblematiek. Wij leren jou op gestructureerde wijze een intake gesprek te voeren. Bovendien scheppen goede gespreksvaardigheden vertrouwen tijdens het eerste gesprek en helpen ze jou om helder uitleg en informatie te geven aan jouw cliënt.

Beweegprogramma's

Op basis van de voedingsanalyse stel je een passend behandelplan op. Daarmee ga je jouw cliënt begeleiden in de ontwikkeling van een gezonder voedings- en leefpatroon. In dit onderdeel van de cursus leer je hoe je tijdens vervolgconsulten op maat gesneden voedings- en beweegadviezen geeft. Je leert een stappenplan te maken naar een gezondere leefwijze om zo een gezonder lichaamsgewicht te bereiken en te behouden.

Praktijkvoering

Naast kennis van voedings- en gewichtsproblematiek leren we jou natuurlijk ook hoe je een eigen praktijk start. Je leert een ondernemingsplan op te stellen, jouw financiële administratie te organiseren en marketing te voeren voor jouw eigen praktijk. We leggen je uit welke eisen de belastingdienst stelt, welke verzekeringen nodig zijn voor een eigen praktijk en hoe je jouw eigen praktijkruimte het beste kunt inrichten.

Inclusief praktijkdag coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken

Tijdens de gewichtsconsulent opleiding kun je gratis deelnemen aan deze praktijkdag. Om lid te kunnen worden en blijven van de BGN dien je te beschikken over praktijkervaring op het gebied van coachings-vaardigheden en gesprekstechnieken. Middels deze praktijkdag voldoe je aan die voorwaarde. 

Aan het einde van deze inspirerende cursus ben je perfect in staat om mensen te begeleiden die kampen met een ongezond voedingspatroon.

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Je kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma Gewichtsconsulent(e). 

Wanneer je al het huiswerk hebt ingezonden naar jouw persoonlijke docent en hiervoor gemiddeld een 5,5 of hoger hebt gescoord, het diploma heeft behaald en heeft deelgenomen aan de praktijkdag coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken, dan kun jij je aanmelden bij de beroepsvereniging BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Jouw consulten worden dan vergoed door verschillende zorgverzekeraars. 

Een getuigschrift kun je
 aanvragen als je regelmatig jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger)

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus Gewichtsconsulent in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Mevr. M. Sargentini
Mevr. J. Ketels

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studnten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Studietijd

Per les moet je rekenen op 8 uur.

Vooropleiding

Voor deze cursus heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaart je geld.

Ringband Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.

Vragen

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

Lesgeld

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Gewichtsconsulent(e) €798 €399
of 12 x €36.00
of 4 x €105.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.