Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Social Work

 • Kort studieprogramma op HBO niveau.
 • Begeleiding door vakdocenten.
 • In 2 maanden een officieel diploma.
 • Start elk moment van het jaar!
 • 15 dagen gratis op proef.

ALLES OVER

Social Work

Mensen ondersteunen die hulp nodig hebben? Volg de cursus Social Work.

Kinderen, ouderen, chronisch zieken, mensen met een psychiatrische aandoening. Sommige mensen hebben hulp nodig. Wie biedt die hulp: de sociaal hulpverlener of maatschappelijk werker. Leer in deze opleiding Social Work hoe je meer voor anderen kunt betekenen op sociaal maatschappelijk vlak.

Het doel van sociale hulpverlening is mensen helpen zo veel mogelijk te participeren in de samenleving.

Sommige mensen hebben tijdelijk ondersteuning nodig. Stel: je komt uit het ziekenhuis en kunt niet volledig voor jezelf zorgen. Wie helpt je dan? Koken, rekeningen betalen, thuiszorg regelen, afspraken maken voor controle in het ziekenhuis. De sociaal werker biedt de helpende hand en zorgt ervoor dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Wat doe je voor een cliënt die blijvend hulp nodig heeft? Ouders met een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking? Chronisch zieken? Volg de opleiding Social Work en leer hoe je voor mensen die hulp nodig hebben toegevoegde waarde biedt.

In de cursus leer je professioneel mensen helpen: van manieren om contact te leggen met cliënten tot kennis van verslavingszorg. Leer cliënten zo veel mogelijk zelf doen en help ze waar nodig.

Voor wie werkt de social worker?

De belangrijkste doelgroepen voor sociaal hulpverleners zijn:

 • Kinderen
 • Jeugdigen
 • Ouderen
 • Mensen met psychiatrische aandoeningen
 • Verslaafden
 • Dak- en thuislozen
 • Mensen die na gevangenisstraf terugkeren in de samenleving
 • Chronisch zieken
 • Mensen met een lichamelijke beperking
 • Mensen met een verstandelijke beperking
 • Immigranten die nieuw zijn in de samenleving

 

In deze cursus leer je professioneel mensen helpen: van manieren om contact te leggen met cliënten tot kennis van verslavingszorg. Leer cliënten zo veel mogelijk zelf te doen en help ze waar nodig.

STUDIEPROGRAMMA

Social Work

Het social work is zo breed en veelomvattend als het leven zelf. Het brede werkgebied van de social worker maken we overzichtelijk door de cliënten in te delen in zogenaamde doelgroepen. De mensen die deel uitmaken van een doelgroep hebben in grote lijnen dezelfde (dagelijkse) steun nodig.

In deze cursus leer je de doelgroepen goed kennen en leer je hoe je het beste met hen werkt. Van elke doelgroep afzonderlijk leer je:

 • wie er tot deze doelgroep behoren.
 • kenmerken van de doelgroep.
 • Wat vraagt het werken met deze doelgroep en past dat bij jou.
 • Dilemma's en oplossingen.


Na afloop van het studieprogramma weet je met welke doelgroep het beste bij je past!

OFFICIEEL DIPLOMA

NHA tentamenlocatiesDeze cursus op rond je af met het officiële NHA-diploma Social Work.

Elke dag examen afleggen op 19 locaties in Nederland
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent, inclusief een oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in jouw regio) à € 125.

100% examengarantie.
Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan bieden wij examengarantie en leiden wij jou gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar jouw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

NHA vakdocenten.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Je kunt op elk moment starten

Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken:

Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

 

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Social Work €744 €372
of 4 x €102.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.