Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Mening Beroepscursisten


Rieneke Terink, topzwemster volgt de cursus Gewichtsconsulent(e) bij de NHA!

Rieneke Terink'
De cursus Gewichtsconsulent(e) van de NHA biedt mij de mogelijkheid om flexibel te studeren, waar ik ook ben. Voor mijn sport, wedstrijdzwemmen, train ik 30 uur per week. Daarnaast ben ik veel in het buitenland voor trainingsstages of wedstrijden, waardoor een gewone studie op dit moment geen optie is. Een studie van de NHA is de ideale oplossing: ik neem gewoon mijn laptop en mijn studiemateriaal overal mee naartoe en via internet kan ik mijn studiebegeleider altijd en overal bereiken. Op deze manier kan ik toch een studie doen naast mijn sport.

De studie Gewichtsconsulent(e) heeft altijd mijn interesse gehad, door mijn achtergrond met sport en mijn studie celbiologie. Met deze studie wil ik zelf een bedrijf opzetten, wat mij weer in staat stelt om op een flexibele manier geld bij te verdienen naast mijn sport. Kortom een studie van de NHA biedt de ideale mogelijkheid van flexibel studeren met als doel het realiseren van een eigen bedrijf.'
Ga naar de cursus Gewichtsconsulent(e)

Administratie

S. Wagemakers uit ´s Gravenhage, Basiskennis Boekhouden

BKB Wagemakers "In jullie advertentie zag ik groot staan: basiskennis boekhouden voor 99 euro. Ik dus meteen de studiegids aangevraagd en vervolgens ingeschreven. Ongelofelijk dat jullie zo´n goede cursus voor zo weinig geld kunnen aanbieden.
Wel heb ik besloten om te kiezen voor de studiehulp van jullie docent. Dit kostte naar verhouding niet veel meer, en hij stuurt me steeds goed bij. Volgens de punten die hij me geeft voor de huiswerkopgaven lig ik goed op koers voor het examen. Met dat erkende diploma op zak zie ik de toekomst positief tegemoet."

Ga naar de beroepscursus Basiskennis Boekhouden

 

F. Jansen uit Voorschoten, Computer Boekhouden met E-Account

E account Jansen "Onlangs ben ik een eigen kapperszaak begonnen. De boekhouding voor mijn bedrijf wilde ik graag zelf doen, dus koos ik voor jullie cursus computer boekhouden. Zo bespaar ik kosten en kan ik alle uitgaven en kosten goed in de gaten houden.
De meegeleverde software van Exact is echt perfect om mee te werken.
De schermen zijn logisch van opzet en dankzij de duidelijke uitleg in de cursus leer ik alles snel. De vragen die zich voordoen stuur ik naar mijn persoonlijke leraar waardoor er geen vraag onbeantwoord blijft.
Ik ben dus heel tevreden, en dat wilde ik jullie even laten weten."

 

K. van de Vinne uit Breda, Praktijkdiploma Boekhouden

P vd Vinne PDB "Met trots deel ik u mede dat ik geslaagd ben voor mijn officiële PDB-diploma. Met de cijfers 8, 8.5 en een 9 ben ik overtuigend geslaagd. Dankzij de proefexamens die ik van jullie ontving heb ik me optimaal op het examen kunnen voorbereiden.
Met goed resultaat.Ik weet dat dit diploma veel gevraagd wordt in personeelsadvertenties, dus vanaf nu ga ik gericht zoeken naar de baan die bij me past. Als ik eenmaal aan het werk ben, begin ik misschien aan de cursus Moderne Bedrijfs Administratie. Maar die mag mijn baas dan voor me betalen!"

Ga naar de beroepscursus Praktijkdiploma Boekhouden

 

P. de Winter uit Delfzijl, Basisopleiding Financieel Administratief medewerker

Basis Bkh mw de Winter"Drie jaar geleden ben ik gaan werken op de boekhouding van een groot transportbedrijf. Tijdens mijn functioneringsgesprek heb ik gezegd dat ik graag vooruit wilde komen. Mijn werkgever adviseerde me toen de basisopleiding boekhoudkundig medewerker (Financieel Administratief medewerker) te gaan volgen. Als ik de opleiding met succes afrond, krijg ik het lesgeld van mijn baas terug. De opleiding is erg duidelijk van opzet en het leuke ervan vind ik, dat ieder deel elke keer een afgerond geheel is. Dit maakt het extra overzichtelijk.
Ik denk dat ik na deze basisopleiding ook de doorstroomopleiding ga doen. Met zo´n officieel MBO-diploma kan ik me dan verder omhoog werken binnen het bedrijf."

Ga naar de Basisopleiding Financieel Administratief medewerker
 

Detailhandel en horeca


S. van Meijel uit Uden, Filiaalmanager

"Beste NHA. Nadat ik de cursus filiaalmanager bij jullie heb afgerond, heb ik reclame voor jullie gemaakt bij mijn rayonmanager. De cursus sluit naar mijn mening perfect aan op de praktijk en dagelijks doe ik er dan ook mijn voordeel mee op de werkvloer. Mijn winkel is netjes op orde en alles heb ik nu goed georganiseerd.
Ook mijn collega´s weet ik nu beter te sturen en we hebben met regelmaat een overlegmoment ingebouwd.
Ik vermoed dat de rayonmanager contact met jullie gaat opnemen, om meerdere filiaalchefs met deze cursus te laten beginnen. Hij gaf al aan dat hij het ideaal vond dat ik geen dag op het werk heb hoeven missen voor mijn cursus. Dat gaat ook moeilijk in de detailhandel."

Ga naar de beroepscursus FiliaalmanagerGezondheidszorg

 

A. Hendriks uit Amsterdam, Tandartsassistente

Tandarts assistente Hendriks "Vorige week ben ik aangenomen bij de tandarts in onze wijk, als assistente. Dankzij het diploma dat ik bij de NHA heb gehaald hoefde hij geen moment te twijfelen. Het diploma stond volgens hem garant voor de theoretische kennis. De praktijk zou hij me wel leren. Dit had zijn voorkeur omdat ik dan ook volgens zijn methode ga werken. Graag wil ik langs deze weg ook de NHA-docente vriendelijk bedanken voor de prettige begeleiding die ik via e-mail van haar mocht krijgen.
Uit alles bleek dat zij een enorme praktijk- en onderwijservaring heeft. Zij heeft me vloeiend door de cursus heen geloodst."

Ga naar de beroepscursus Tandartsassistente

 

F. Balci uit Hilversum, Tandartsassistente

Tandartsassistene Balci "Ik heb de cursus tandartsassistente gevolgd. Ik ben heel erg tevreden met het lesmateriaal en ook met de studiebegeleider. Mijn huiswerk werd netjes nagekeken en terug gestuurd. Ik heb in juni het examen voor deze cursus gedaan.
De studieduur was voor mij slechts 6 maanden en dat zegt eigenlijk genoeg over de hoge kwaliteit van de opleiding. Het studeren van de lessen ging erg goed, vooral omdat de lesmaterialen erg duidelijk zijn geschreven."
Ga naar de beroepscursus Tandartsassistente

 
J. Abdulahi uit Roosendaal, Tandartsassistente

'Al toen ik op het Vmbo zat, wilde ik al graag in de zorg gaan werken. Na de middelbare school ben ik gaan rondkijken voor een geschikte opleiding. Mede vanwege de aantrekkelijke lage prijs heb ik voor de cursus Tandartsassistent(e) bij de NHA gekozen. De opleiding bevalt me erg goed. Als ik mijn huiswerk via Studentenplaza naar mijn docent opstuur, krijg ik altijd erg snel het nagekeken huiswerk terug. Met de kennis over tandheelkunde die ik tijdens deze cursus opdoe, wil ik als ik klaar ben verder met een Mbo-opleiding.'
Ga naar de beroepscursus Tandartsassistente


A. Walsma uit Anjum, Basisopleiding Apothekersassistente

'Het volgen van een thuisstudie heeft me altijd al leuk geleken. Toen ik op de website van de NHA de Basisopleiding Apothekersassistente zag staan, heb ik meteen gereageerd. Medicijnen hebben me altijd al geïnteresseerd en ik was me aan het oriënteren op een opleiding waar ik in die richting mee kon gaan werken. Dat werd dus de Basisopleiding Apothekersassistente!
Nu ben ik recent pas begonnen met de opleiding, maar mijn eerste indruk is erg positief! Ik denk er zelfs al aan om na deze basisopleiding meteen verder te gaan met de Mbo-opleiding tot apothekersassistente.'
Ga naar de beroepscursus Basisopleiding Apothekersassistente


C P. Leenders uit Dordrecht, Basisopleiding Doktersassistente

Basis doktersass Leenders"Ik wil bij deze doorgeven dat ik graag de volgende lessen al sneller wil ontvangen. Ik heb de vorige week een paar dagen vrij gehad en extra veel aandacht aan mijn opleiding geschonken. In mijn ijver ben ik door de lessen heen gevlogen.
Inmiddels ben ik in een verpleegtehuis gaan werken. Toen ik vertelde dat ik deze opleiding bij jullie volgde, kreeg ik de kans om in de verpleging te starten.
Als ik de opleiding met een diploma bij jullie afrond, kan ik extra stapjes op de ladder gaan maken."

Ga naar de beroepscursus Basisopleiding Doktersassistente


 

M. Fissering-Korvemakers uit Oude Pekela, Basisopleiding Doktersassistente

M. Fissering-Korvemakers'Ik heb deze cursus bij de NHA gekozen omdat ik zowel voor een huisartsenpraktijk als voor een apotheek werkzaam ben. Met deze opleiding kan ik nog beter mijn taken uitvoeren, met name de Triage vond ik erg interessant. De lesstof is erg praktijkgericht en ik krijg snel mijn ingestuurde huiswerk terug van mijn docent.'


Ga naar de beroepscursus Basisopleising Doktersassistente


Kantoor

R. Vogels uit Weert, Telefoniste/ Secretaresse/ Tandartsassistente

Secretaresse Vogels "Ik heb vanaf januari tot en met juni drie cursussen gevolgd. Aanvankelijk dacht ik dat zal wel niet meer lukken op mijn leeftijd, maar wonder boven wonder waren de cursussen zo duidelijk en de begeleiding zo prettig dat ik tot drie maal toe in anderhalf jaar tijd cursussen heb aangevraagd en drie maal examen heb kunnen doen in een jaar tijd.
De vierde cursus is aangevraagd en ook deze hoop ik weer spoedig te kunnen af maken. Het is leuk om op examen te kunnen gaan, want je treft er altijd medecursisten die ieder weer voor een ander vak komen en het is leuk om hier even een praatje mee te maken.
Verder is het examen prettig geregeld en er was steeds voldoende tijd om de vragen te beantwoorden. Kortom ik heb er veel van opgestoken."

Ga naar de beroepscursussen Telefoniste/ Secretaresse 

 

Makelaardij

H. de Vries uit Groningen, Makelaardij O.G.

Makelaardij de Vries "Ik volg bij u de cursus Makelaardij naar grote tevredenheid, al moet ik toegeven dat ik enigszins sceptisch aan de cursus begon. De NHA vraagt namelijk veel minder lesgeld dan andere aanbieders en ik vraag me af waar dit prijsverschil in kon zitten. U leidt op voor dezelfde officieel erkende diploma´s en u biedt ook begeleiding aan door ervaren docenten.
Het studiemateriaal is bijzonder professioneel en praktisch van opzet. Mijn conclusie: de NHA biedt dé optimale prijs/kwaliteits-verhouding. Toen ik onlangs ook nog eens het hoge slagingspercentage vernam was ik helemaal overtuigd. Complimenten!"

Ga naar de beroepscursus Makelaardij O.G.

 

Management en personeel

H. Joppen uit Deurne, Basiskennis Management

Basis management Joppen"Volgens mijn baas heb ik aanleg om voorwerker te worden van ons productieteam. Maar dan moet ik wel eerst aan mijn ontwikkeling werken. Jullie studieadviseuse vertelde me aan de telefoon, dat de nieuwe cursus basiskennis management voor het erkende Nemas-Associatie diploma een goede keuze zou zijn.
Toen ik mijn werkgever de informatie uit de studiegids liet lezen werd hij meteen enthousiast. Ik mag zelfs de rekening naar de zaak toe laten sturen. Hij kan het lesgeld toch van de belasting aftrekken en hij vindt de cursus goed bij me passen. Ik heb er veel zin in!"

Ga naar de beroepcursus Basiskenns Management

 

J. de Meester uit Soest Midden Management

 "Hoera, ik heb mijn Praktijkdiploma Midden Management behaald. Ondanks het feit dat ik voor mijn huiswerk goede cijfers scoorde, was ik toch wel een beetje nerveus. Maar de 8.5 die ik gescoord heb mag er wezen.
Met dit officiële diploma ga ik mijn kansen op de arbeidsmarkt opnieuw bekijken. Bij Randstad zeiden ze al dat er veel vraag is naar mensen met dit diploma, omdat het een heel veelzijdige opleiding is, dus ik ga vol vertrouwen aan de slag! Bedankt voor de goede en duidelijke hulp tijdens mijn cursus."

Ga naar de beroepscursus Midden Management

 

W. de Zwijger uit Weert Hoger Management

"Eindelijk een cursus op HBO-niveau die geen 3 jaar duurt en waarbij je geen stage hoeft te lopen, want daar heb ik de mogelijkheid niet toe. Dat dacht ik toen ik jullie nieuwste cursus in de Veronicagids genoemd zag staan en vervolgens op jullie site keek. Ik moet dan ook zeggen dat de leerstof zeer duidelijk en gestructureerd is opgebouwd.
Elke les vormt een afgerond geheel en ik kan deze cursus iedereen aanraden. Naast mijn baan heb ik nog een klein eigen bedrijfje en ik merk dat hetgeen ik in de cursus leer op beide fronten z´n vruchten afwerpt. Goede cursus NHA, ga zo door."

Ga naar de beroepscursus Hoger Management

 

Marketing, communicatie en verkoop

 

V. Manders uit Arnhem, Marketing Nima-A

nima_a_manders "Ik wildeu langs deze weg laten weten dat ik onlangs ben aangenomen bij een groot reclamebureau. Mijn Nima-diploma was hier van doorslaggevende betekenis. Volgens de personeelsmanager werden de mensen met dit diploma als eerste uit de sollicitanten gekozen. Hij gaf aan dat hij bewondering heeft voor mensen die het doorzettingsvermogen hebben om zo´n diploma te behalen, zonder naar school te gaan. Ik heb hem er maar niet bij verteld dat mijn docent me enorm goed geholpen heeft. Zonder zijn begeleiding was het allemaal een stuk moeilijker geweest, denk ik. Ik kan in ieder geval terugkijken op een zeer geslaagde studie en ga met plezier aan de slag in de reclamewereld."

Ga naar de beroepscursus Marketing Nima-A

 

W. Vissers uit Oss, Marketing Nima-B

"In mijn eigen tempo een cursus volgen van thuis uit. Dat was mijn eerste vereiste 
  toen ik naar een opleider op zoek ging voor het Nima-B diploma.
Perfect zeg, die studievrijheid bij de NHA. Wanneer ik een week geen tijd heb sla ik het studeren over, en wanneer ik een keer een dagje vrij heb werk ik een keer stevig door. Dat is mijn ritme en de cursus vordert lekker."

Ga naar de beroepscursus Marketing Nima-B


H. Rongen uit Geleen, Nima marketing basiskennis

Nima orientatie Rongen "Het reclamevak lijkt me bijzonder boeiend en afwisselend, maar ik heb slechts het vbo gevolgd. De beste start in het vakgebied bleek de nieuwe cursus marketing oriëntatie waaraan ik zonder vooropleiding kon beginnen.
Nu ik enkele maanden bezig ben wil ik laten weten dat mijn keuze de goede is geweest. Ik vind de cursus leuk om te doen en alles is goed te begrijpen. Ik weet nu al bijna zeker dat ik hierna ook verder ga met de cursus Nima-A.
Volgens mijn sympathieke leraar waarmee ik via de mail contact heb, is dit een logisch vervolg als ik verder wil in de marketing. En dat wil ik wel!"

Ga naar de beroepscursus Nima marketing basiskennis   

 

R. de Jong uit Bussum, Nima Communicatie A

Nima communicatie de Jong "Na de cursus PR & Voorlichting had ik het idee dat ik nog wel een cursus in dezelfde lijn aan zou kunnen en de docente mevrouw De Leeuw raadde me aan NIMA Communicatie A te gaan volgen. Dat heb ik dus maar gedaan en ik heb er geen spijt van! Het is namelijk een uitstekend vervolg op PR & Voorlichting, iets meer lesstof en op een wat hoger niveau.
Persoonlijk vind ik ook de combinatie van een beetje traditioneel cursusmateriaal, namelijk gewoon gedrukt op papier, en je huiswerk insturen via email, erg aangenaam. Examen moet ik nog doen, maar ik ben ervan overtuigd dat slagen geen probleem mag zijn!"

Ga naar de beroepscursus Nima Communicatie A


V. Duijf uit Drunen, Pr en voorlichting

PR voorlichting Duijf Blij dat ik voor de NHA heb gekozen. Zeker ook gezien de kwaliteit van het lesmateriaal. Alles ziet er heel verzorgd uit en de samenvattingen geven een goed beeld van de lesstof. Als ik de samenvattingen en de oefenopgaven heb doorgenomen weet ik na elke les met zekerheid dat ik de stof beheers.
Met een goed gevoel kan ik dan telkens weer verder naar de volgende les. Of ik examen ga doen weet ik nog niet zeker. In elk geval vraag ik straks het getuigschrift bij jullie aan."

Ga naar de beroepscursus Pr en voorlichting

 

Onderwijs en opvoeding


C. de Laat uit Apeldoorn, Basisopleiding Kinderopvang

Basis kinderopvang de Laat "Tijdens de opleiding krijg ik steeds meer zin om straks als leidster in een kinderopvang-centrum aan de slag te kunnen. De lesstof is hartstikke leuk en alles wijst zich vanzelf. Dat was een goede tip van mijn vriendin, die deze opleiding ook bij jullie volgt. Voor aanvang twijfelde ik tussen de mbo-opleiding en deze basis-opleiding. Nu ik begonnen ben weet ik zeker dat ik na de basisopleiding de doorstroom-opleiding wil gaan doen. Zo´n mbo-diploma is natuurlijk ijzersterk op de huidige krappe arbeidsmarkt."

Ga naar de beroepscursus Basisopleiding Pedagogisch Werker 3 Kinderopvang
 

PC informatica en internet

 

W. Burgerhout uit Rotterdam, Webpage Designer

Webpage Burgerhout "Jullie cursus Webpage designer is echt heel erg goed te volgen. Ik begon aan de cursus om een internet-site voor onze vereniging te gaan maken. En dat lukt bijzonder goed. Zonder voorkennis leren jullie me stap-voor-stap de site op te bouwen en vorm te geven. Het wordt al echt professioneel.
Met de software die jullie meestuurden kan ik prima aan de slag. Dure software kopen wilde ik niet en dit blijkt ook niet nodig. Mijn persoonlijke docent, meneer Woutersen, beantwoordt de vragen altijd heel duidelijk.
Je kunt merken dat hij veel ervaring heeft in het begeleiden van cursisten. Samenvattend ben ik heel tevreden over de cursus. Ook mijn algemene vaardigheden met de PC zijn er enorm mee verbeterd. Profiteert mijn werkgever ook nog eens even van mee."

Ga naar de beroepscursus Webpage Designer

 

S. Wijnhoven uit Wassenaar, ECDL

"Bedankt voor jullie advies om de cursus voor het Europese computerrijbewijs te gaan volgen. Hierin komen echt alle programma´s aan bod van Word en Excel tot Powerpoint en Access. Ook leer ik weer een hoop mogelijkheden van Windows kennen die ik niet wist. Globaal had ik wel een klein beetje computerkennis, maar ik ben blij dat ik met deze cursus ben begonnen.
Nu ik alle mogelijkheden leer kennen kan ik gegevens overzichtelijker opslaan, berekeningen gemakkelijker uitvoeren, brieven mooier vormgeven en wat ik vooral ook leuk vind is dat ik nu een mooie presentatie met foto´s op de computer kan maken. Ook handig als ik binnenkort bij een vriendin op de bruiloft iets wil presenteren."

Ga naar de beroepscursus ECDL

 
V. de Wild uit Muiden, Windows XP

Windows XP de Wild"Nadat ik getwijfeld heb tussen de cursus Ecdl en Windows heb ik voor de laatste gekozen, omdat deze veel dieper ingaat op alle mogelijkheden van Windows. Ik wil eerst het besturingsprogramma helemaal onder de knie hebben, alvorens me te gaan verdiepen in allerlei andere programma´s. Alles draait immers om Windows. Gelukkig kon ik bij de NHA kiezen voor de nieuwste versie van Windows, waaruit blijkt dat jullie cursussen altijd meteen aan de actualiteit worden aangepast.
Met mijn leraar heb ik inmiddels contact gelegd via de e-mail. Wat een prachtig medium is het toch, die computer."

Ga naar de beroepscursus Windows XP

 

Psychologie

T. Krabbendam uit Alblasserdam, Praktische Psychologie

PP Krabbendam"Nadat ik met plezier en succes de cursus Praktische Psychologie van de NHA gevolgd had, wilde ik meer. Omdat ik bij een groot internationaal bedrijf werk waar ik met veel collega´s samenwerk, wilde ik meer weten over bedrijfspsychologie. Hoe communiceren managers en medewerkers met elkaar? Welke regels spelen daarbij een rol? Hoe ga je om met veranderingen? Kortom, hoe en waarom functioneert de mens in de organisatie. Vragen waar ik een duidelijk antwoord op kreeg.
In de eerste plaats door het duidelijke, overzichtelijke cursusmateriaal. Verder kon ik rekenen op perfecte begeleiding van mijn sympathieke lerares. Ik kan iedereen aanraden om bij de NHA te gaan studeren."

Ga naar de beroepscursus Praktische PsychologieG. van Roon-Steinvoort uit Huizen, Praktische Psychologie

G. van Roon-Steinvoort'Na jaren thuis voor de kinderen te zijn geweest, was het tijd voor mij om iets voor mezelf te gaan doen. Zou ik na al die jaren nog nieuwe lesstof opnemen? Naast mijn werk op een peuterspeelzaal zocht ik iets waarin ik kon groeien; wie ben ik, wat wil ik?
Met de cursus Praktische Psychologie via de NHA heb ik een hele leuke en interessante cursus gevonden, met heel herkenbare lesstof. Ik heb onder andere geleerd hoe mensen reageren in verschillende situaties en waarom. Ik merk dat ik bewuster over dingen nadenk en niet alles op mijzelf betrek. De begeleiding van mijn docent via internet is ook prima in orde. Ik krijg snel feedback op mijn huiswerk en vragen. Dat houdt de vaart er lekker in.
Ik heb de smaak weer te pakken gekregen en wil na deze cursus graag nog verder studeren. Wellicht is de cursus Sociale Psychologie een leuk vervolg…Ik wil de NHA in elk geval al danken voor deze eerste opstap naar…'
Ga naar de beroepscursus Praktische Psychologie

 

Uiterlijke en lichaamsverzorging

 

V. ten Velden uit Wateringen, Schoonheidsspecialiste basiscursus

"Het is alweer heel wat jaartjes geleden, dat ik in de schoolbanken zat. Toen vond ik leren eigenlijk maar niks. Het was dan ook een hele beslissing voor mij om deze opleiding te gaan doen. Maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.Op school kon ik het tempo vaak niet bijhouden en vond ik de lessen niet echt boeiend.
Nu leer ik dingen die ik echt interessant vind, want ik wil in een schoonheidssalon aan de slag. En ik leer prettig in mijn eigen tempo. Had ik de knoop maar een paar jaar eerder doorgehakt."

Ga naar de beroepscursus Schoonheidsspecialiste basiscursus

 

Z. Pater uit Bennekom, Voetverzorging Risicovoet

Risicovoet Pater "Hier een reactie van mij op de cursus. Ik heb de cursus voetverzorging gevolgd bij diabetici. Ik heb al mijn huiswerk in 1 enveloppe naar de docent gestuurd. Ik kreeg het huiswerk een paar dagen later al weer terug. De begeleiding was wat ik er van verwachtte. Als extra kreeg ik ook nog tips en aanvullingen, die ik zeer op prijs stelde! Deze schriftelijke cursus is mij goed bevallen."

Ga naar de beroepscursus Voetverzorging Risicovoet

 

Voeding en sport

 

W. Bijsterbosch uit Heerde, Sportmassage

Sportmassage "Ik ben Wim Bijsterbosch (42 jaar), ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Al heel mijn leven sport ik in principe elke dag. Ik wilde ook op een andere manier bij de sport betrokken raken en meer van het menselijk lichaam leren.
Daarom startte ik in 2007 met de opleiding Sportmassage bij de NHA. Want stel eens dat ik door blessures of ouder worden niet meer zoveel zou kunnen sporten, dan blijf ik toch heel erg betrokken bij sport en bij sporters. Mijn keuze viel op de NHA, omdat de duur van de opleiding, het aantal praktijkdagen en de flexibele studielast bij mij paste.
De docenten waren bevlogen en vakkundig. Eind 2008 heb ik de opleiding afgerond. Met één docent heb ik nog zo nu en dan mailcontact over sportmedisch inhoudelijke zaken en dat is kennis verhogend en erg leuk. Inmiddels ben ik gestart met mijn eigen praktijk, 
waar ik mijn kennis van het trainen combineer met de sportverzorging in brede zin. Voor degenen met voldoende discipline die echter flexibel willen en kunnen studeren, is de opleiding sportmassage bij de NHA echter zeer aan te bevelen.""

Ga naar de beroepscursus Sportmassage

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.