De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Loopbaancoach

 • Begeleid mensen in hun loopbaan.
 • Help mensen hun toekomst uit te stippelen.
 • Persoonlijke begeleiding via internet.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Loopbaancoaching of loopbaanadvisering is een actueel beroep, welk door diverse maatschappelijke en economische ontwikkelingen volop in beweging is. Door de vele beroepskeuzemogelijkheden voor jongeren, het wegvallen van "de baan voor het leven", het duurzaam inzetbaar houden van organisaties en medewerkers, krapte op de arbeidsmarkt, ontslag, burn-out, het vitaal houden van vijftigers en zestigers, mensen die vastgeroest raken in hun specialistische job, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op een loopbaancoach.

Middels deze cursus leer je, hoe je mensen op weg helpt bij het vinden van antwoorden op levens- en loopbaanvragen. Als loopbaancoach stimuleer je het zelflerend vermogen van anderen. Je laat daarbij de verantwoordelijkheid en de motivatie bij de cliënt (of collega) en inspireert en ondersteunt hem of haar tegelijkertijd. Loopbaancoaches werken bijvoorbeeld bij loopbaan adviesbureaus, re-integratie- en outplacementbureaus, bij interne loopbaancentra, bij het UWV, op HRM afdelingen of als zelfstandig ondernemer.

Deze cursus geeft je inzicht in wat het vakgebied inhoudt en leert je welke hulpmodellen gebruikt kunnen worden bij het begeleiden van mensen in hun loopbaan en meer.

Uiteenlopende loopbaanvragen worden behandeld, met thema's als:
- Keuzebegeleiding: Wat wil de cliënt?
- Competentiecoaching: Welke loopbaancompetenties dienen ontwikkeld te worden?
- Levenscoaching: Hoe kan de cliënt zin geven aan diens werk?
- Loopbaancounseling: Wat remt de cliënt in diens loopbaanontwikkeling?

Je leert tevens je bewustzijn te verruimen, waardoor de effectiviteit en het plezier in het coachen telkens zal groeien. Hierdoor kun je de beste begeleiding bieden en mensen optimaal helpen hun (beroeps)toekomst uit te stippelen.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''.

PROGRAMMA

Deze cursus biedt een overzicht van denkwijzen, methodieken en instrumenten en geeft vooral veel praktische tips. Het brengt de beste elementen bijeen en leert je om pragmatisch te werk te gaan en vooral ook om onderzoekend en respectvol te zijn.

De volgende onderwerpen staan centraal:

 • Visie op coaching.
 • Aansluiting vinden.
 • Systeemdenken en interventiemodel.
 • Principes voor coaching.
 • Valkuilen in het coachcontact.
 • Ontwikkeling vakgebied en hulpmodellen.
 • Het loopbaan adviestraject: de intake.
 • Loopbaanwaarden.
 • Drijfveren.
 • Zicht op kwaliteiten en schaduw.
 • Keuzebegeleiding.
 • Competentie coaching.
 • Biografische analyse.
 • Werken met het onderbewuste.
 • Levenscoaching.
 • Counseling en belemmerende overtuigingen.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak.

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die in een loopbaancoachingsrol actief is of dit op korte termijn wordt en of de ambitie heeft zich te ontwikkelen tot loopbaancoach.

Met deze cursus leer je tevens hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Je zult merken dat jouw agenda snel gevuld raakt met afspraken met mensen die behoefte hebben aan jouw professionele advies!

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kun je de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Loopbaancoach. Je bent klaar om een eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten.

Samen met jouw docent werk je naar het diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kun je het NHA Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Loopbaancoach in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
9 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Vooropleiding
Voor deze cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé-docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. D. van der Elst.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Loopbaancoach €1098 €549
of 12 x €49.50
of 4 x €144.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.