De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Eigen Hondentrimsalon Starten

  • Ideaal voor hondenliefhebbers.
  • Maak uw droom waar!
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Leer succesvol klanten te werven.

ALGEMEEN

Werkt u graag met honden in een asiel, een hondenpension of bent u gewoon zeer begaan met uw hond? En heeft u de droom om een eigen zaak te starten? Kies dan voor deze unieke en praktijkgerichte cursus Eigen Hondentrimsalon Starten.

Tijdens de cursus Hondentrimmen leert u een knip- en verzorgingsbehandeling voor honden te combineren met een grondige checkup van de gezondheid van deze prachtige dieren. We leren u naast het toepassen van trimtechnieken en het gebruik van trimmaterialen, hoe u een hondenvacht klitvrij maakt zodat huidirritatie en daarmee bewegingsproblemen worden voorkomen. Maar ook nagels knippen, oren reinigen, schoonmaken van de ogen, verwijderen van teken en vlooien en het controleren van de tanden maken onderdeel uit van een bezoek aan een hondentrimmer. Mocht er na de trimbehandeling reden zijn tot zorgen over de gezondheid van de hond, dan kunt u als hondentrimmer een verwijzing naar de dierenarts adviseren.

Succesvol ondernemer worden.
De cursus " Eigen Hondentrimsalon Starten " staat model als een praktische handleiding om een succesvolle ondernemer te worden. Na deze cursus beheerst u het ondernemerschap binnen het vak van hondentrimmen. Deze cursus is ook geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met hondentrimmen.  Alle informatie die nodig is om een goed bedrijf te voeren of op te zetten wordt aangereikt.

De voordelen van het zelfstandig ondernemerschap.
Als zelfstandig ondernemer met een eigen hondentrimsalon zult u hard moeten werken. Het vraagt creativiteit en originaliteit, gecombineerd met slimme zakelijkheid. Wanneer u hier aan voldoet, ligt succes binnen handbereik.

- U wordt eigen baas en bepaalt zelf hoe uw bedrijfsvoering gedaan wordt;
- U heeft dus de vrijheid om uw eigen "hondentrim-skills" te gebruiken op de manier zoals u dat wilt;
- U kunt flexibel gaan werken. U kunt uw eigen werktijden kiezen en bepalen hoe druk u het wilt hebben, indien u personeel in dienst neemt;
- U kunt uw werkzaamheden plannen rondom andere bezigheden en bijvoorbeeld meer tijd vrijmaken voor uw kinderen of hobby's;
- Meer klanten in uw zaak betekent direct meer geld verdienen.

Een eigen hondentrimsalon starten is dus ideaal voor de liefhebber van honden die ook zelfstandig ondernemer wil zijn. De kennis, methoden en structuren leren wij u met deze cursus!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar je eigen zaak".

 

 

PROGRAMMA

De cursus Eigen Hondentrimsalon Starten leert u de technieken en de vakkennis van het hondentrimmen op een praktijkgerichte wijze toe te passen. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Anatomie van de hond en rassenkennis;
• Kenmerken en verzorging van huid en vacht;
• Herkennen van veelvoorkomende ziekten en aandoeningen;
• Eerste hulp verlenen in een trimsalon;
• Toepassen van trimtechnieken en -materialen,;
• Kammen en borstelen;
• Netjes en hygiënisch werken in een trimsalon;
• Herkennen en adequaat omgaan met lichaamstaal en gedrag van honden;
• Andere dieren in de trimsalon;
• De voorbereiding: inleiding succesvolle ondernemers;
• Bedrijfsformule en wet- en regelgeving;
• Het maken van een goede marktanalyse;
• Het maken van een interne analyse;
• Kwaliteitsbeheer en investeringen;
• Personeelsbeleid;
• Uw eigen administratie bijhouden en zelf uw boekhouding doen;
• Belastingen en verzekeringen.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak.

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Eigen hondentrimsalon starten. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op uw eigen kantoorkamer. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

U kunt examen doen voor het officiële NHA-instituutsdiploma.
Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Eigen Hondentrimsalon Starten in één zending thuis. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. De studie is perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. Starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur:
9 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vooropleiding:
Voor de cursus Eigen Hondentrimsalon Starten heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.NHA heeft alle stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Leerboeken:
Voor de cursus Eigen Hondentrimsalon Starten heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé-docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. P. van Donkelaar.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Eigen Hondentrimsalon Starten €878 €439
of 12 x €40.00
of 4 x €115.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.