De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

budgetcoach aan het werk

Budgetcoach

  • Jouw eigen privé vakdocent.
  • Jouw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Leer om succesvol cliënten te begeleiden.
  • Werk in loondienst of start een eigen zaak.

ALGEMEEN

Kei in financiën? Volg de cursus Budgetcoach en begin voor jezelf.


Ben je accuraat, goed in financiële planning en houd je ervan om mensen te helpen? Word budgetcoach en helpen anderen bij hun financiële huishouding. Zorg ervoor dat het spreekwoordelijke dubbeltje op zijn kant de juiste kant op valt en help mensen als zij financiële en budgettaire hulp het hardst nodig hebben.

Zit je ook op het puntje van je stoel bij het televisieprogramma Geen cent te makken? Wil je zelf mensen helpen die financiële problemen hebben?

Kies voor de cursus Budgetcoach. Na deze opleiding kijk je als budgetcoach met een scherp oog naar de inkomsten en uitgaven van jouw cliënten en help je hen waar mogelijk.

Je beschikt over goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en je stelt snel en doeltreffend financiële (beheer)plannen op.

Slim omgaan met geld

Cliënten kunnen na de cursus bij jou terecht voor advies over financiële keuzes op het gebied van sparen, slim omgaan met geld en het wegwerken van eventuele schulden.

Leren budgetteren

Van inkomsten en uitgaven tot kostenpostenposten, risico's en spaarvraagstukken. In de cursus Budgetcoach leer je hoe je de financiële huishouding van cliënten volledig in kaart brengt.

Mensen coachen

Budgetteren is een vak, maar dat geldt ook voor het coachen van mensen die in geldnood verkeren.

Soms moet je een slechte boodschap overbrengen, cliënten overtuigen en mensen begeleiden bij het zelfstandig runnen van een financiële huishouding.

Je bezoekt cliënten aan huis en maakt samen met hen een budgetplan dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie.

Met de cursus Budgetcoach help je mensen weer naar een financieel gezonde situatie.

Studieprogramma

De cursus Budgetcoach bestaat uit drie delen:

Deel 1: Persoonlijke financiën

Als budgetcoach kijk je 'kritisch' naar de inkomsten en uitgaven van jouw cliënt. Goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en het vermogen tot het opstellen van financiële (beheer)plannen mogen niet ontbreken. Daarnaast geef je advies over de te nemen financiële keuzes; sparen, wegwerken van tekorten en budgetteren. We behandelen daarom de volgende onderwerpen:
- Inkomsten
- Rekenen met geld
- Uitgaven
- Geldboek
- Geld tekort
- Sparen
- Financiële risico's
- Grote gebeurtenissen

Deel 2: Praktijkvoering

Als zelfstandig budgetcoach dien je ook de financiële gezondheid van je eigen bedrijf te waarborgen. Je leert daarom een ondernemingsplan op te stellen, je eigen financiële administratie te organiseren en marketing te voeren voor je eigen bedrijf. Maar ook de eisen die de belastingdienst aan een zelfstandige stelt en de verzekeringen die daarbij horen komen aan bod in dit onderdeel.

Deel 3: Coaching

Budgetteren is een vak, maar dat geldt even zo voor het coachen van mensen. Denk aan het brengen van een slechte boodschap, het teweegbrengen van een gedragsverandering of de voorbereiding van je cliënt op het zelfstandig runnen van zijn financiële huishouding. De onderwerpen in dit onderdeel zijn:
- Leren grenzen stellen
- Budgetbegeleiding en budgetbeheer
- Alles over schuldhulpverlening
- Gedrag en gewoonten
- Gedragsverandering
- Beroepshouding
- Communicatie
- Sociale vaardigheden

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak. Met de cursus Budgetcoach leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Als volleerd budgetcoach leer jij je cliënten een goede thuis-administratie op te zetten. Je zult merken dat jouw agenda snel uitpuilt met afspraken met mensen die hunkeren naar jouw professionele advies!

DIPLOMA

Aan het einde van de opleiding kun je de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Budgetcoach. Je bent klaar om jouw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij jouw klanten. Familie en vrienden zullen jou bewonderen om je fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus Budgetcoach in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur:

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vooropleiding:

Voor de opleiding tot Budgetcoach is geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken:

Voor de cursus Budgetcoach heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

Ringband:

Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om de lessen in te bewaren.

Vragen?


Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door jouw privé-docent

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Dhr. J. Jetten
Mevr. C. van Veen
Dhr. L. van de Geijn
Mevr. D. van der Elst

Uniek bij de NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Als je de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van jouw zaak, kun je bij jouw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt jouw cursus zo uniek. Aan deze coach kun je vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van jouw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ook kun je een door jezelf opgesteld ondernemersplan naar jouw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

Lesgeld

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Budgetcoach €918 €459
of 12 x €42.50
of 4 x €120.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van jouw studiekosten. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.