Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBA-module Strategic Management

 • Opleiding op master-niveau (7,5 studiepunten)
 • 3 maanden studie... Geen vooropleidingseis.
 • Laagste lesgeld van Nederland!
 • Begeleiding door eigen vakdocent.
 • Contact met medestudenten via plaza.

ALGEMEEN

Organisaties hebben slimme strategieën nodig om te ontwikkelen. Als strategisch manager heb je hier invloed op. Om een zakenstrategie te ontwerpen, dien je rekening houden met globalisatie, hoge eisen van de klant en de voortdurende crisissen. Draai je jouw hand niet om voor een koersveranderende opleiding? Overweeg dan deze module Strategic Management. Deze MBA-module is uitermate geschikt wanneer je meer strategische kennis wilt vergaren. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen. Je kunt deze module in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management. 

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je onder andere in staat om:

 • de kerncompetenties die nodig zijn om succes te hebben, te herkennen en te begrijpen
 • strategieën te ontwikkelen die het mogelijk maken om te concurreren in de hedendaagse, constant veranderende omgeving.


Voor wie is deze module bestemd?
De module Strategic Management is uiterst geschikt voor managers die hun bijdrage willen leveren aan een welvarend bedrijf. Ook enthousiaste strategische medewerkers die hart voor de zaak hebben en een functie in het leiderschap ambiëren, halen hier hun voordeel uit. Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

PROGRAMMA

In de module Strategic Management studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Introductie en overzicht
  Je maakt kennis met de kernconcepten van Strategic Management, zoals strategische visies, missieopdrachten  en strategieën op zakenniveau versus corporatief niveau. Je leert het belang van het ontwikkelen van een bedrijf en maakt SWOT-analyses. Het vijfkrachtenmodel van Michael Porter ontbreekt uiteraard niet. 
 • Strategie opbouwen
  Je leert de basisbeginselen om succesvol te kunnen concurreren, zowel in Nederland als op de internationale markt. Verschillende strategieën worden daarbij bestudeert. Je leert welke testen een strategie moet doorstaan om een doel te bereiken. 
 • Het uitvoeren van de strategie
  De ethiek van zakendoen komt aan bod. Hierdoor leer je waarom bedrijven op een sociaal verantwoordelijke en duurzame wijze moeten handelen. We leren je de structuur toe te passen die noodzakelijk is om een strategie uit te kunnen voeren.


De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de verschillende zakenstrategieën gemakkelijk en snel onder de knie.

OFFICIEEL DIPLOMA

De MBA-module Strategic Management wordt afgesloten met een toetscase. Je betaalt geen examenkosten. Na positieve afronding ontvang je het officiële NHA certificaat van de MBA-module Strategic Management.

Studiepunten:
7,5 EC

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt jouw huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar jouw vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
M. Bothof

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van de MBA-module Strategic Management bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijkgerichte lesmateriaal.

Je kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze MBA-module Strategic Management is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels, dus je dient wel de Engelse taal te beheersen. De studiewijzers zijn in zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je er dus voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Strategic Management €1328 €664
of 6 x €120.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA opleiding
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belastingschaal) van je studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om jouw werkgever te vragen om u bij je studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de opleiding die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw leidinggevende of personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.