Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBA-module Research Methods

 • Opleiding op master-niveau (7,5 studiepunten)
 • 3 maanden studie... Geen vooropleidingseis.
 • Laagste lesgeld van Nederland!
 • Begeleiding door eigen vakdocent.
 • Contact met medestudenten via plaza.

ALGEMEEN

In het huidige zakelijke klimaat is (markt)onderzoek een levensnoodzaak voor management en bedrijven om nieuwe uitdagende strategieën uit te stippelen. Door middel van marktonderzoek zijn bedrijven in staat om gegevens te verzamelen die noodzakelijk zijn om succesvol te zijn. Het helpt het management bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van de huidige en toekomstige trends. Ben jij die ondernemende manager die vooruit kijkt en niet verrast wil worden door zijn omgeving? Neem zelf initiatief en bekwaam je in het vakgebied van Research Methods.
Deze MBA-module is uitermate geschikt als je meer academische kennis over het marktonderzoek wilt vergaren. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen is deze MBA-module een goede keuze. Je kunt deze module al in 3 maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management.

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je onder andere in staat om:

 • een relevante doelstelling met bijbehorende gerichte onderzoeksvragen te formuleren;
 • de verschillende stadia in een marktonderzoek te onderscheiden;
 • het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek toe te passen.


Voor wie is deze module bestemd?
De module Research Methods is geschikt voor bedrijfsleiders die hun voordeel uit het onderzoek willen halen. Ook voor academici die verdere verdieping in het bedrijfsleven zoeken, is de module van toegevoegde waarde. Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

PROGRAMMA

In de MBA-module Research Methods studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Basiskennis onderzoek en onderzoeksontwerp
  In dit inleidende deel krijg je informatie over het karakter, de betekenis en het belang van onderzoek. Je leert hoe je literatuuronderzoek toepast en begrijpt. De geleerde vaardigheden pas jij toe op jouw eigen onderzoeksproject.
 • Ethiek en het gebruik van steekproeven
  Er is veel materiaal nodig om goed onderzoek te doen. Je leert hoe je toegang krijgt tot deze primaire en secundaire gegevens en welke ethische en logistieke problemen zich voor kunnen doen bij het verzamelen van materiaal. Verder oefen je de steekproeftechnieken van het onderzoek.
 • Verzameling en analyse van primaire gegevens
  We gaan dieper in op het verzamelen van primaire informatie door diepte-interviews en focusgroepen. Je leert hoe je kwalitatief en kwantitatief onderzoek kunt analyseren. Aan de hand van een deductieve en inductieve aanpak formuleer je onderzoeksvragen.


De module is opgebouwd rond drie inzendmomenten en oefenopgaven tussendoor. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de verschillende zakenstrategieën gemakkelijk en snel onder de knie.

OFFICIEEL DIPLOMA

De module Research Methods wordt afgesloten met een toetscase. Je betaalt geen examenkosten. Na positieve afronding ontvang je het NHA certificaat van de MBA-module Research Methods.

Studiepunten:
7,5 EC

ZO STUDEERT JE

Studeer in jouw eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt jouw huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar jouw vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
E. Wilkin

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van de MBA-module Research Methods bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijkgerichte lesmateriaal.

Je kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze MBA-module Research Methods is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels, dus je dient wel de Engelse taal te beheersen. De studiewijzers zijn in zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je er dus voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Research Methods €1328 €664
of 6 x €120.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA opleiding
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om jouw werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de opleiding die jij volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw leidinggevende of personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.