Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBA-module Marketing Management

 • Opleiding op master-niveau (7,5 studiepunten)
 • 3 maanden studie... Geen vooropleidingseis.
 • Laagste lesgeld van Nederland!
 • Begeleiding door eigen vakdocent.
 • Contact met medestudenten via plaza.

ALGEMEEN

Succesvol marketingbeleid vraagt om aanpassingsvermogen. Een goede marketing manager mag de ontwikkelingen op het gebied van technologie, globalisering, nieuwe concurrenten of wetgeving in de markt nooit uit het oog verliezen. Zo hebben de komst van internet, mobiele communicatie en social media het vakgebied van marketing sterk beïnvloed en vragen om adequaat anticipatievermogen. Ben je ondernemend en continu op zoek naar optimalisatie van jouw serviceverlening?  De MBA-module Marketing Management is uitermate geschikt als je meer kennis in marketing wilt vergaren. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen. Je kunt deze module in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management. 

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je in staat om:

 • de sleutelconcepten en kaders in marketing toe te passen;
 • marketingstrategieën kritisch te beoordelen en verbeteringen daarop te implementeren;
 • de communicatie over een nieuwe marketingstrategie af te stemmen op verschillende doelgroepen.


Voor wie is deze module bestemd?
De module Marketing Management is geschikt voor mensen die ondernemend zijn en continu op zoek naar optimalisatie van alle aspecten van de marketing. Wil je als manager, online of offline marketeer aan de slag of juist jouw kennis verder uitbouwen? Deze opleiding biedt uitkomst! De module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

 
 

PROGRAMMA

In de module Marketing Management studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Sleutelbegrippen van de marketing
  In dit onderdeel leer je de concepten en basisbeginselen van de marketing. Door praktijkgericht bezig te zijn, heb je al snel door welke strategieën je wel en beter niet kunt toe passen om de verkoop te stimuleren.
 • Marketing in specifieke contexten 
  Je bestudeert de uitdagingen van marketingcommunicatie en leert hoe jij jouw marketingstrategie communiceert naar verschillende doelgroepen, zodat de waardering van de consument wordt gewonnen. Business-to-business, internationale marketing, online en offline marketing komen daarbij aan bod.
 • Implementatie van marketing
  In dit onderdeel leer je de fijne kneepjes van het marketingvak en bestudeer je onder andere de technologie van het verkopen. Ook het managen van personeelsmanagement in verkoop- en marktoriëntatie wordt uitgelegd.


De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de verschillende marketingstrategieën eenvoudig en snel onder de knie.

OFFICIEEL DIPLOMA

De MBA-module Marketing Management wordt afgesloten met een toetscase. Je betaalt geen examenkosten. Na positieve afronding ontvang je het NHA certificaat van de MBA-module Marketing Management.

Studiepunten:
7,5 EC

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kun je je eigen studietempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt jouw huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is je steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
H. Ververs

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

De studieduur van de MBA-module Marketing Management bedraagt drie maanden bij een gemiddeld studietempo. Je mag je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijkgerichte lesmateriaal.

Je kan op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze MBA-module Marketing Management is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels, dus je dient de Engelse taal te beheersen. De studiewijzers zijn zowel in de Nederlandse als Engelse taal beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je er voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Marketing Management €1328 €664
of 6 x €120.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA opleiding
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij je studie financieel te steunen. Je werkgever heeft namelijk ook profijt van de opleiding die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat je talenten beter benutten. Bovendien studeer je in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw leidinggevende of personeelsfunctionaris.

 

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.