Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBA-module Business Ethics

 • Opleiding op master-niveau (7,5 studiepunten)
 • 3 maanden studie... Geen vooropleidingseis.
 • Laagste lesgeld van Nederland!
 • Begeleiding door eigen vakdocent.
 • Contact met medestudenten via plaza.

ALGEMEEN

In de afgelopen jaren is de bedrijfsethiek veranderd, onder andere door het groeiende bewustzijn van de milieuproblematiek. Maatschappijen worden steeds veeleisender en organisaties meer flexibel en open. Bedrijven moeten hier optimaal op inspelen. Als verantwoordelijk persoon ben je hier uiteraard graag van op de hoogte. De MBA-module Business Ethics is uitermate geschikt als je meer kennis wilt vergaren in de morele normen en waarden van een bedrijf. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen is deze MBA-module een goede keuze. Je kunt deze module al in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management. 

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je in staat om:

 • de vraagstukken die samenhangen met 'bedrijfsethiek' en 'sociale verantwoordelijkheid' te begrijpen;
 • de rol van leidinggevenden met betrekking tot ethiek te doorgronden en te analyseren;
 • op een strategische wijze de verschillende relaties met stakeholders in te zetten.


Voor wie is deze module bestemd?
Vind je het belangrijk dat jouw bedrijf op de juiste wijze functioneert en wil je je graag verder verdiepen in de normen en waarden rondom een organisatie? Dan is de module Business Ethics uitermate geschikt voor jou. Niet alleen ondernemers halen hier hun voordeel uit, maar ook bedrijfsleiders en enthousiaste medewerkers die meer uit hun baan willen halen. Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je de Masteropleiding versneld doorlopen.


 

 

PROGRAMMA

In de module Business Ethics studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Ethische besluitvorming
  Je benadert de bedrijfsethiek vanuit de juridische context. Begrippen als 'moraal' en 'ethiek' ontbreken hierbij niet. Je leert waarom bedrijfsethiek van belang is en in welke contexten het gebruikt wordt. Je bestudeert de evaluatie van bedrijfsethiek en leert de ethische besluitvorming.
 • Aandeelhouders en belanghebbenden
  In dit deel leer je denken vanuit belanghebbenden. We behandelen zowel de organisatorische kant, als de individuele belangen van de werknemer. Je leert hoe bedrijven hun verantwoordelijkheden op dit aspect kunnen nemen richting hun werknemers.
 • Bedrijfsethiek en de toekomst
  Je bestudeert de bedrijfsethiek, gekoppeld aan leveranciers, concurrenten, de overheid en regulering. Hierbij bespreken we de groeiende aandacht voor het stakeholdersmanagement. Je leert de toekomstbeelden rondom de bedrijfsethiek, globalisering en duurzaamheid.


De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de verschillende bedrijfsethische aspecten gemakkelijk en snel onder de knie.

OFFICIEEL DIPLOMA

De module Business Ethics wordt afgesloten met een toetscase. Je betaalt geen examenkosten. Na positieve afronding ontvang je het NHA certificaat van de MBA-module Business Ethics.

Studiepunten:
7,5 EC

ZO STUDEER JE

Studeer in uw eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kun je je eigen studietempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt je huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is je steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
J. Remme

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

De studieduur van de MBA-module Business Ethics is drie maanden bij een gemiddeld studietempo. Je mag je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of je hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijkgerichte lesmateriaal.

Je kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met je opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze MBA-module Business Ethics is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels. Je dient dus wel de Engelse taal voldoende te beheersen. De studiewijzers zijn in zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je er voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Business Ethics €1328 €664
of 6 x €120.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA opleiding
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belastingschaal) van je studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om jouw werkgever te vragen om u bij je studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de opleiding die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw leidinggevende of personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.