Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBA-module Accounting and Finance

 • Opleiding op master-niveau (7,5 studiepunten)
 • 3 maanden studie... Geen vooropleidingseis.
 • Laagste lesgeld van Nederland!
 • Begeleiding door eigen vakdocent.
 • Contact met medestudenten via plaza.

ALGEMEEN

Als manager neem je belangrijke organisatorische beslissingen. Verschillende management accountingsystemen en technieken zijn dan nodig om er zeker van te zijn dat een strategie goed wordt uitgevoerd. Je dient hiervoor kennis van boekhoudsystemen te bezitten. Houd je je graag bezig met de financiële beschrijving van een bedrijf en begrijp je termen als obligaties, aandelen en derivaten? Deze MBA-module is uitermate geschikt als je meer kennis wilt vergaren in accounting en financiën. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen is deze MBA-module een goede keuze. Je kunt deze module al in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management. 

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je onder andere in staat om:
- de management accountingtechnieken en technieken toe te passen;
- de financiële beschrijving van een bedrijf te analyseren.

Voor wie is deze module bestemd?
De module Accounting & Finance is bijzonder geschikt voor personen die affiniteit met cijfers hebben en zich op een hoger niveau willen ontwikkelen. Wil je meer inzicht in de financiële positie van een bedrijf krijgen? Kies dan voor deze module! De module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

PROGRAMMA

In de module Accounting & Finance studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Managementcontrole- en accountingsystemen
  Je leert de onderdelen van het managementcontrolesysteem van een organisatie, waaronder incentivesystemen. Hoe en wanneer maakt een accountmanager beslissingen omtrent accounting? Door middel van kosten/volume/winst-analyses kun je bepalen hoeveel eenheden van elk product besteld moeten worden.
 • Budgettering en accounttheorie
  De verschillende types van budgetten worden beschreven. Je bestudeert hoe je de budgetten optimaal in kunt zetten. Ook de voor- en nadelen van kostenallocatie worden besproken, zodat je aan het einde van dit deel overwogen keuzes op het gebied van accounting maakt. 
 • Financiën
  We behandelen de achtergrond van investeringsbeslissingen. Je leert hoe de opbrengst van een bedrijf gemeten wordt en de primaire, secundaire en tertiaire markten worden verklaart. Verder bestudeer je de Markowitz portfoliotheorie en leer je hoe een bedrijf in te schatten door middel van winstaandelen.


De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de verschillende financiële overzichten gemakkelijk en snel onder de knie.

OFFICIEEL DIPLOMA

De module Accounting & Finance wordt afgesloten met een toetscase. Je betaalt geen examenkosten. Na positieve afronding ontvang je het NHA certificaat van de MBA-module Accounting & Finance.

Studiepunten:
7,5 EC

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kun je altijd je eigen tempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt je huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar jouw vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot zes jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
A. Davarci

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Drie maanden bedraagt de studieduur van de MBA-module Accounting & Finance bij een gemiddeld studietempo. Je mag je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijkgerichte lesmateriaal.

Je kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

MBA-modules
Bij elke opleiding zijn alle studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus ook geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze MBA-module Accounting & Finance is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels. Je dient daarom de Engelse taal te beheersen. De studiewijzers zijn in zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun ke er voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Accounting and Finance €1328 €664
of 6 x €120.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA opleiding
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Je werkgever heeft namelijk ook profijt van de opleiding die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je leidinggevende of personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.