De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Paardenverzorging

  • Verzorging en plezier met uw edele viervoeter.
  • Begeleiding door ervaren vakdocent.
  • Inclusief gratis fotoboek met 1001 foto's.
  • Contact met medecursisten via plaza.
  • Leer alles in uw eigen tempo!

ALGEMEEN

Maak van uw edele viervoeter het beste paard van stal!
Bezig zijn met paarden geeft veel plezier en ontspanning: of het nu gaat om het houden van een eigen paard of pony, recreatief paardrijden, rijden in wedstrijdverband, of om het uitoefenen van een andere hippische sport. Of wellicht wilt u van uw hobby uw werk maken? Als houder of gebruiker van een paard bent u verantwoordelijk voor diens welzijn. Belangrijk hierbij is dat u beschikt over voldoende kennis van allerlei aspecten van de verzorging van paarden. In de cursus Paardenverzorging van de NHA leert u alles wat u moet weten over het plezierig, veilig en verantwoord omgaan met paarden en pony's.

De cursus Paardenverzorging bestaat uit 24 lessen en is gebundeld in een handig naslagwerk. De lessen zijn gemakkelijk te lezen en voorzien van duidelijke voorbeelden en illustraties. Zo leiden we u op overzichtelijke wijze door de cursus heen. Aan het eind van de cursus bent u specialist en kunt u ook anderen helpen bij de keuze en verzorging van hun paard of pony. Als bonus ontvangt u een prachtig fotoboek met 1001 foto's van paarden.

Bij elke les hoort een aantal opdrachten, die u thuis op uw gemak kunt maken. U stuurt uw werk naar uw lerares, die u op een vakbekwame en vriendelijke manier aanwijzingen geeft, zodat u uw vaardigheden nog verder kunt ontplooien. Kortom, u zult veel plezier beleven aan deze cursus.

PROGRAMMA

Het paard door de eeuwen heen
In de cursus leert u eerst meer over de herkomst en het gebruik van paarden en de verschillende rassen en hun bijzonderheden. Om meer te begrijpen van de lichaamsbouw, gedrag en de kenmerken van de verschillende paardenrassen, is het van belang terug te gaan in de tijd en iets te leren over de herkomst van het paard. Tegenwoordig leven nog maar zeer weinig paarden in het wild of halfwild, de meeste paarden zijn gedomesticeerd. Dat betekent dat de dieren door verandering van eigenschappen aangepast zijn aan het leven met en gebruik door de mens. Wist u bijvoorbeeld dat de mens de eerste paarden al zo'n 6.000 jaar geleden gebruikte als lastdier? Tegenwoordig worden paarden ook veelvuldig gebruikt voor de sport en als hobby- of gezelschapsdieren.

Tegenwoordig kennen we een grote verscheidenheid aan typen paarden en rassen. Dit komt doordat mensen paarden gingen fokken voor allerlei doeleinden. Veel voorkomende rassen en verschillen in bouw en karakter komen uitgebreid aan bod. We gaan in op het gedrag van paarden; u leert dit gedrag begrijpen en hoe u hierop kunt inspelen.

De beste zorg voor uw paard of pony
Voor het verzorgen van paarden is het uiteraard van groot belang om te weten hoe het lichaam van een paard in elkaar zit en hoe het functioneert. Omdat het paard vanwege zijn bewegingsstelsel door de mens wordt gebruikt, is het heel belangrijk dat dit goed blijft functioneren. Maar ook de rest van het lichaam moet goed en gezond zijn: alleen zo kan een paard goed functioneren en samen met zijn eigenaar of verzorger de gevraagde prestaties leveren. Belangrijk hierbij zijn bijvoorbeeld de voeding en verschillende aspecten in de huisvesting die samenhangen met specifieke kenmerken van het paardenlichaam. Naast de verzorging van paarden behandelen we ook de meest voorkomende aandoeningen bij paarden en de behandeling, maar vooral ook de preventie ervan. U leert alles over inenten, ontwormen en juiste hoefverzorging.

Beginselen van paardrijden
Verderop in de cursus komt uiteraard ook het gebruik van het paard aan bod. Bijvoorbeeld het harnachement. Dit is een ander woord voor het tuig van een paard (zoals het zadel, hoofdstel en mentuig). We behandelen de beginselen van paardrijden, zoals correcte zithouding, juiste uitrusting, buiten rijden, dressuur, springen en mennen.

Paarden zijn grote edele dieren die we met zorg en respect dienen te behandelen. Daarom leert u ook over het veilig vervoeren van paarden en wat u moet doen als uw paard moeilijk te laden is. Verder gaan de lessen over fokkerij, verzorging van merrie en veulen, het beleren van jonge paarden en het aankopen van een paard. Tot slot leert u verschillende paardenberoepen kennen en de vereiste opleidingen en diploma's.

GETUIGSCHRIFT

Tegen betaling van €19,- kunt het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus Paardenverzorging kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

ZO LEERT U

Leer in uw eigen tempo
Elke maand ontvangt u nieuwe lessen van de cursus Paardenverzorging in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobbycursus Paardenverzorging bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is deze cursus perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met de hobbycursus Paardenverzorging kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding
Met de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding
Mevr. B. Oosterlaan - Mayer.

Direct contact met studiegenoten
Alle cursisten van de cursus Paardenverzorging kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Cursusduur
6 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Paardenverzorging bestaat uit 24 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze hobbycursus Paardenverzorging.

Vooropleiding
Voor de cursus Paardenverzorging heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om de lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Paardenverzorging 6 €438 €219
of 6 x €40.50
of 4 x €57.50

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.