Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Zakelijke Correspondentie Nederlands

Zakelijke Correspondentie Nederlands
associatie
Gratis proefles
Inschrijven
12x
17,00
of ineens
€372,00 €186,00
ALGEMEEN

Krachtig en effectief communiceren? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands

Schrijf je ‘u heeft’ of ‘u hebt’? Wat is correct: een aantal deelnemers wil of willen zich inschrijven? In vrijwel ieder beroep is het belangrijk dat je goed schriftelijk kunt communiceren. Je wilt een goede brief schrijven, een helder antwoord formuleren of een krachtige offerte opstellen.

Correct en passend taalgebruik kan een wereld van verschil maken. Het verschil tussen wel of geen klant, een tevreden of ontevreden relatie en wel of niet aangenomen worden voor een functie.

In de praktijkgerichte cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je hoe je op de juiste manier schriftelijk communiceert.

 

Misverstanden voorkomen

Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk. Brieven, contracten, offertes en e-mail: het valt allemaal onder schriftelijke communicatie. Om het vertrouwen van een klant of relatie te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je de juiste woorden kiest.

 

Spelling en grammatica

In de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je doeltreffende, overtuigende boodschappen schrijven. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op.

Je leert ook hoe je een e-mail of brief opstelt en hoe je een zakelijke stijl aanhoudt. Met de praktische opdrachten gaan je vaardigheden vlot vooruit.

Van afspraken bevestigen tot offertes schrijven, betalingsherinneringen opstellen en sollicitatiebrieven schrijven: je krijgt veel praktische voorbeelden.

 

Erkend diploma

Je kunt de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Het door het bedrijfsleven erkende diploma is daarmee zeer waardevol en waardevast.

Til je Nederlandse zakelijke correspondentie naar een hoger niveau. Volg de opleiding Zakelijke Correspondentie Nederlands.

PROGRAMMA

Studieprogramma Zakelijke Correspondentie Nederlands

Iedereen die een hogere (administratieve) functie ambieert, moet een goede kennis hebben van zakelijke correspondentie. Veel contacten tussen bedrijven verlopen schriftelijk, en dat zal nooit veranderen. Of dat nu per post of per e-mail gebeurt, maakt niet zoveel verschil. Of het nu ingewikkelde offertes betreft of een eenvoudige bevestiging van een telefonische afspraak evenmin.

Wij leiden je op voor het officiële examen van de Associatie. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Dat maakt jouw door het bedrijfsleven erkende diploma waardevol en waardevast.

Wat je leert in deze cursus:

Omdat e-mails en brieven belangrijke visitekaartjes zijn voor bedrijven en organisaties, leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands:

 • hoe je een e-mail of brief opstelt;
 • hoe je de inhoud van de boodschap bepaalt;
 • hoe je een logische indeling maakt;
 • hoe je een zakelijke stijl aanhoudt;
 • hoe je de juiste, overtuigende toon treft;
 • hoe je irritante taal- en stijlfouten vermijdt.

Zo trek je de aandacht van de geadresseerden. Met deze praktische cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je doeltreffende, overtuigende boodschappen schrijven. We vallen je niet lastig met overbodige studiestof. De correspondentieopdrachten zorgen ervoor dat je veel praktische oefeningen krijgt. Jouw zakelijke woordenschat wordt uitgebreid en jouw kennis van grammatica en spelling wordt opgefrist.

Het vakkenpakket omvat:

 • Eeen praktische inleiding tot strategisch communiceren;
 • grammatica-, spelling- en stijloefeningen;
 • correspondentievoorbeelden om:
  - afspraken te bevestigen;
  - offertes te schrijven;
  - circulaires op te stellen;
  - vragen te stellen;
  - te overtuigen en te verkopen;
  - betalingsherinneringen te sturen;
  - te klagen en klachten te beantwoorden;
  - te solliciteren.

Deze NHA-cursus is gemakkelijk te volgen en is een van de beste in zijn soort.

DIPLOMA

Diploma Zakelijke Correspondentie Nederlands

Het examen Zakelijke Correspondentie Nederlands wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt. Aanmelden kun je via:

Associatie voor Examinering.

Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon 033-4612159
www.associatie.nl 

Wij leiden dus op voor het ERKEND DIPLOMA.

 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

5 maanden bij een normaal tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.  

Studietijd:

Per les moet je rekenen op 3 tot 4 uur.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Om deze cursus Bedrijfscorrespondentie met succes te kunnen volgen is basiskennis van de Nederlandse taal gewenst.  

LESGELD
Zakelijke Correspondentie Nederlands
meest gekozen Met hulp
12x 22,00
of ineens €482,00 €241,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 17,00
of ineens €372,00 €186,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!