Gratis studiegids

Vacature medewerker Webcare

Zoek jij een leuke en inspirerende (bij)baan waarbij je je kunt ontwikkelen op het vlak van communicatie, commercie en customer care? Heb je een passie voor social media en heb je veel taalgevoel? Dan zoeken we jou!

NHA opleidingen is één van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland. De afgelopen 85 jaar volgden naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten de gedegen cursussen en opleidingen van NHA. Doel van de NHA is: onderwijs voor iedereen betaalbaar maken. Het belang van cursisten staat altijd voorop.

De Klantenservice is verantwoordelijk voor het zowel telefonisch als digitaal verstrekken van informatie betreffende onze uitgebreide cursussen en opleidingen. Enerzijds zorg je voor het inschrijven van nieuwe cursisten, anderzijds help je bestaande cursisten met hun vragen ten aanzien van hun cursus. Onderdeel van het team Klantenservice zijn de medewerkers Webcare. Zij maken het verschil door onze klanten snelle en inhoudelijk juiste reacties te geven via onze webcare-kanalen zoals WhatsApp, Facebook en onze chatbox.

Je bent HET visitekaartje van NHA en ontwikkelt jezelf elke dag door te doen, feedback te vragen en onze opleidingsmogelijkheden.

Als Medewerker Webcare ben jij hét aanspreekpunt voor online (potentiële) cursisten. Je beantwoordt vragen geeft studieadvies en lost problemen op. Je bent dan ook iemand die er naar streeft om iedere cursist zo goed mogelijk te woord te staan. Het is dan ook van belang dat je de Nederlandse taal uitstekend beheerst en dat je goede communicatieve vaardigheden hebt.


De werkzaamheden bestaan uit:

- Adviseren en informeren van bestaande en potentiële cursisten betreffende onze cursus- en opleidingsmogelijkheden middels onze Webcare kanalen (WhatsApp, Facebook, Chatbox)

- Cursisten blij maken door jouw persoonlijke advies

- Het verzorgen van nieuwe inschrijvingen

- Aandragen van verbeteringen naar aanleiding van klantvragen om onszelf nog verder te kunnen verbeteren

De werktijden liggen doordeweeks regulier tussen 08:30 – 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 15.00.


Wat neem je mee?

- Vrolijkheid, enthousiasme en klantvriendelijkheid.
- Resultaatgerichtheid, kunnen werken met targets.
- Flexibele instelling in tijd en uren.
- Je beschikt over probleemoplossend denkvermogen
- Affiniteit met Social Media en Webcare
- Proactieve en ondernemende houding.
- Stressbestendigheid.
- Actuele kennis van Microsoft Office.
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan snel je CV en korte motivatie en wij nemen z.s.m. contact met je op! Gelieve te mailen naar: [email protected]

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!