Gratis studiegids

Leertraject Computervaardigheden

 

6 maanden gratis toegang

Ter waarde van €160,-

Ontvang jouw certificaat na afronding

5 leerzame modules9Voor iedereen van 18 tot 66 jaar


Studiebelasting: 28 uur

Inschrijven is op dit moment nog niet mogelijk. Wil 
jij op de hoogte blijven stuur dan een e-mail..

Efficiënt omgaan met veel gebruikte computerprogramma's

De digitalisering in Nederland zorgt voor een continue verandering van de arbeidsmarkt. Dit biedt mooie kansen, maar zorgt er wel voor dat er in nagenoeg elk werkveld een vraag is ontstaan naar werknemers met specifieke vaardigheden: computervaardigheden.
 

Tegenwoordig werkt men namelijk in vrijwel elk vakgebied met een computer. Goede vaardigheden op dit gebied zijn dan ook onmisbaar voor iedere werknemer, ZZP-er en ondernemer. Van het beheren van bestanden tot gegevensverwerking in spreadsheetprogramma Excel, en van tekstverwerken tot het onderhouden van een veilige netwerkverbinding.

 
Efficiënt en verantwoord om kunnen gaan met een computer is onmisbaar in deze moderne samenleving.  

 
In 9 thema's naar goede computervaardigheden

Het leertraject Computervaardigheden laat je in negen thema’s kennismaken met onder andere de meest gebruikte computerprogramma’s, veilig internetgebruik, online communicatiesoftware en e-mail. Daarnaast is veiligheid een belangrijk onderdeel van het traject.

 

Office programma’s

Na een inleiding in ICT en het besturingssysteem Windows, komt het Office pakket aan bod. De meest gebruikte programma’s in dit pakket zijn Word, Excel en Powerpoint. Je gaat dan ook praktijkgericht aan de slag om deze programma’s onder de knie te krijgen.
 

Na een kennismaking met Word ga je specifiek aan de slag met opmaak en tabellen. Powerpoint is de software waarmee je presentaties leert maken.
 

Het programma Excel wordt veelvuldig gebruikt voor het bijhouden en verwerken van gegevens. Je leert niet alleen het efficiënt invoeren en opmaken van gegevens, maar ook het gebruik van rekenkundige functies en het maken van grafieken uit bestaande data.

 

Digitale communicatie

Tegenwoordig gebeurt communicatie grotendeels digitaal. Ook het opzoeken van informatie gebeurt hoofdzakelijk via het wereldwijde web. Kennis van internet en e-mail zijn daarom essentieel.
 
Het programma Microsoft Teams speelt ook een belangrijke rol in digitale (bedrijfs)communicatie. Hiermee kun je namelijk op afstand samenwerken, videobellen, chatten en bestanden delen met collega’s. Ook dit programma komt terug in het leertraject.

 

Online veiligheid

Omdat een groot deel van de communicatie digitaal gebeurt, is veiligheid een belangrijk onderdeel van dit leertraject. Het is noodzakelijk om gegevens met gepaste zorgvuldigheid te behandelen, en daarmee de veiligheid te garanderen. Het laatste thema van Computervaardigheden staat dan ook volledig in het teken van veiligheid. Je leert onder andere meer over bestandsbeveiliging, netwerkbeveiliging en veilig internetten en e-mailen.  

Daarom NHA
  • Nu volledig gratis!
  • Start direct met dit leertraject
  • Studeer in jouw eigen tempo
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!