Gratis studiegids

Leertraject Coachingsvaardigheden

 

6 maanden gratis toegang

Ter waarde van €170,-

Ontvang jouw certificaat na afronding

6 leerzame modules

Voor iedereen van 18 tot 66 jaar


Studiebelasting: 15 uur

Inschrijven is op dit moment nog niet mogelijk. Wil 
jij op de hoogte blijven stuur dan een e-mail.

Ontwikkel je coachingsvaardigheden

Werk je met mensen of ambieer jij een dergelijke functie, en wil jij graag het beste in mensen naar boven halen? Dat kan wanneer je in het bezit bent van de juiste coachingsvaardigheden. Middels het leertraject Coaching ga je actief aan de slag met verschillende technieken en methoden. Hiermee leer je hoe je mensen kunt motiveren om ongewenst en negatief gedrag aan te pakken. Jij inspireert en brengt zo positieve gedragsveranderingen teweeg.

 

Help mensen hun doelen te bereiken

Wanneer jij in het bezit bent van coachingskwaliteiten, kun je mensen stimuleren om hun doelen te bereiken. Dit zijn vaardigheden die niet alleen bij een coach van pas komen, maar bijvoorbeeld ook bij managers en leidinggevenden. Een optimaal presterend team zorgt namelijk voor betere resultaten.

 

Diverse coachingsmethodieken en -situaties

Tijdens dit traject leer je diverse vaardigheden die nodig zijn om mensen doeltreffend te coachen en daarmee te helpen hun doelen te bereiken. Er wordt kennis opgedaan op het gebied van coaching, coachingsmethodieken en –technieken. Deze leer je ook zeer breed toepassen.
 

In het leertraject wordt bijvoorbeeld dieper ingegaan op specifieke situaties waarin bepaalde vormen van coaching worden toegepast. Denk aan arbeidssituaties en stress-situaties. Tevens wordt er gekeken naar gewoontes en verslavingen waarin een patroon doorbroken moet worden, alsook situaties rondom financiën waarin coaching een oplossing kan bieden.
 

Omgaan met weerstand

Omgaan met weerstand is ook een belangrijk thema dat aan bod komt. Hierin wordt gekeken naar bijvoorbeeld weerstandsgedrag in het algemeen,  maar ook specifiek weerstand tegen samenwerking en verandering. Met kennis op dit gebied kun je een positieve bijdrage leveren aan een gezond arbeidsmilieu.

 

Ontwikkel ondersteunende vaardigheden

Tevens worden er diverse essentiële vaardigheden ontwikkeld, zoals luisteren, motiveren en feedback geven en ontvangen. Tenslotte komt leiderschap aan bod,  waarbij wordt gefocust op diverse leiderschapsstijlen.

Daarom NHA
  • Nu volledig gratis!
  • Start direct met dit leertraject
  • Studeer in jouw eigen tempo
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!