Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

UWV Scholingsvoucher voor werkzoekenden

Nieuws

Er is veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een scholingsvoucher aan te vragen. Het budget is hierdoor snel opgegaan. Vanaf 3 maart 2017 heeft het daarom geen zin meer om een scholingsvoucher aan te vragen. Aanvragen die na 3 maart bij het UWV binnenkomen, wijzen ze af.

uwv

Heb je vóór 3 maart een scholingsvoucher aangevraagd?
Zolang er nog budget is, neemt het UWV aanvragen die vóór 3 maart bij ze binnenkomen in behandeling. Deze aanvragen moeten wel compleet zijn en aan alle voorwaarden voldoen. De behandeling gaat in volgorde van datum binnenkomst. Op de laatste dag dat het UWV aanvragen kan toekennen, bepalen zij de volgorde van behandeling door een loting. Als het budget op is en jouw aanvraag is nog niet in behandeling genomen, dan ontvang je van het UWV een afwijzing.


Alleen nog scholingsvouchers voor langdurige zorg
Na 3 maart 2017 kun je alleen nog een scholingsvoucher aanvragen in de volgende situaties:

- Als je een zorgberoep in de langdurige zorg hebt.
- Als je een zorgberoep in de langdurige zorg hebt gehad en vanuit die baan een WW-uitkering of IOW-uitkering ontvangt. 

 Je hebt een zorgberoep in de langdurige zorg als je zorg verleent aan mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn. Dit kan zorg in een instelling zijn maar ook thuiszorg. Denk bijvoorbeeld aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg.


Na de aanvraag:
Nadat uwv de aanvraag met alle bijlagen van jou ontvangen heeft, krijgt je een ontvangstbevestiging. Daarna krijgt je uiterlijk binnen 8 weken bericht of je in aanmerking komt voor de scholingsvoucher.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!