Menu
Gratis studiegids

Top 10 goede voornemens

Nieuws

Het jaar loopt weer op zijn einde. Terugblikken op 2020 zullen we maar niet te veel doen, dus laten we vooral positief vooruitkijken naar 2021! Traditiegetrouw begin je in december met het maken van de goede voornemens: een lijstje met doelen om te bereiken in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar is immers een frisse start, toch? In deze blog kijken we naar de top 10 goede voornemens, in willekeurige volgorde. Wellicht kun jij er inspiratie uit halen?

top%2010%20goede%20voornemens%202021

Meer sporten / bewegen

Meer bewegen is goed voor lichaam én geest, en is voor iedereen mogelijk. Wanneer je dit punt in jouw persoonlijke top 10 goede voornemens zet, zorg er dan voor dat je je doelen realistisch maakt. Wanneer je nooit veel hebt gesport, stel dan niet als doel dat je ineens 6x per week naar de sportschool gaat. Kies dan voor een half uurtje wandelen per dag, bijvoorbeeld na het eten. Blijf realistisch, want dan zorg je ervoor dat je goede voornemens zult volhouden!
 

Gezonder leven (& afvallen)

Toch nog altijd een van de populairste goede voornemens: gezonder leven en wellicht enkele kilo’s kwijtraken. Gezonder leven, iets wat ook aansluit bij het hierboven genoemde punt, zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Dit zal uiteindelijk een weerslag hebben op je complete welzijn. Niet raar dat veel mensen dit in hun top 10 goede voornemens hebben staan.

Hulp nodig? Kies de cursus Snel en Blijvend Afslanken >
 

Minder stressen / meer genieten

Stress is hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. Daarom willen veel mensen stress zoveel mogelijk vermijden en wat meer genieten. Oftewel: stressmanagement on point. Een mooi streven en beslist een voornemen dat op ieders lijstje zou moeten staan. Want laten we eerlijk zijn: minder stress en meer genieten klinkt toch als muziek in de oren? 
 

Iets nieuws leren

Heb jij altijd al een nieuwe hobby willen hebben? Of wil je je toekomstmogelijkheden verbreden? Iets nieuws leren staat erg hoog in de top 10 goede voornemens. Wist je trouwens dat je daar de deur niet voor uit hoeft? Je kunt in het comfort van je eigen omgeving gemakkelijk een thuisstudie volgen die aansluit bij jouw behoeften en wensen. Van een hobbycursus tot een beroepsopleiding: de keuze is aan jou.
 

Beter met geld omgaan / schulden afbetalen

Meer sparen, minder uitgeven en beter nadenken over uitgaven: dit zijn mooie doelen voor 2021. Daarnaast is het afbetalen van schulden hier ook onderdeel van. Een beter financieel overzicht en minder schulden zorgen voor meer rust in je leven. Beslist iets om mee aan de slag te gaan!

TIP: Wil je de twee voorgenoemde puntjes van deze top 10 goede voornemens meteen waarmaken? Kies dan voor de cursus Wijzer met Geld.
 

Stoppen met roken

Niet heel erg verrassend, maar stoppen met roken staat ook hoog in de top 10 goede voornemens. Wanneer je stopt met roken, hou je niet alleen meer geld over maar kies je ook bewust voor een gezonder leven. Het mes snijdt aan twee kanten.
 

Een andere baan vinden

Droom jij al een tijdje over een andere baan? Ga jij achter die mooie promotie aan, of wil je een compleet andere kant op qua werk? Of wil je misschien als zzp-er aan de slag? Ga er mee aan de slag! 2021 wordt jouw jaar!

Pssst... je kunt de startdatum van een NHA opleiding gewoon in het nieuwe jaar zetten, en je hoeft dan ook pas in het nieuwe jaar te betalen! Dus heb je inspiratie nodig? Bekijk onze beroepsopleidingen en kijk of er iets leuks voor je tussen zit! 
 

Meer tijd met vrienden / familie doorbrengen

Het gemiddelde aantal uren dat iemand op de telefoon of computer zit, vooral privé, is in de laatste jaren explosief toegenomen. Daarom is het goed om je te richten op het verminderen van je schermtijd en méér live contact met vrienden en familie te hebben. Gezellige etentjes, een avondje uit, even op de koffie… Hoe ga jij dit voornemen waarmaken?
 

Meer lezen

Minder schermtijd, maar toch tijd voor jezelf hebben? Lezen is iets wat bij veel mensen in de top 10 goede voornemens staat. Het type boek maakt niet uit: van roman tot thriller en van zelfhulpboek tot educatieve lectuur: lezen is sowieso een verrijking van je geest. En er zijn genoeg redenen waarom voorlezen belangrijk is voor je kind. Ga jij meer lezen in 2021? 
 

Minder alcohol drinken

Het is al meermaals bewezen: alcohol bevat qua voedingswaarde niets goeds. Maar wijn en bier zijn natuurlijk wel echte gezelligheidsdrankjes. Stoppen met alcohol drinken is wellicht dan iets te veel van het goede, maar het alcoholgebruik verminderen staat bij veel mensen wél hoog op het lijstje.

 

Welke punten uit deze top 10 goede voornemens staan ook op jouw lijstje?

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!