Menu
Gratis studiegids

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Nieuws

Wil jij een carrièreswitch maken of wil je je verder verdiepen in je huidige vakgebied? Dat doe je met een thuisstudie van NHA! Het mooie is: de belastingdienst betaalt nog tot het eind van het jaar mee! Je kunt de studiekosten voor jouw opleiding, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, namelijk aftrekken van de belasting. Dat maakt studeren bij NHA nog voordeliger! Maar ben er snel bij, want deze belastingteruggaaf vervalt per 1-1-2022. Loop die kans niet mis en start vandaag nog met jouw opleiding!

Belastingteruggave

 

De belastingdrempel in box 1 van de inkomstenbelasting voor de aftrek van studiekosten is €250. Hierdoor komen veel cursussen en opleidingen van NHA voor belastingteruggaaf in aanmerking. Hoe veel je terugkrijgt is afhankelijk van het belastingtarief (37,1% of 49,5%).

Daarnaast zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het aftrekken van studiekosten. Zo mogen zaken als reiskosten en de kosten van een laptop niet worden meegeteld. Het gaat dus puur om noodzakelijke kosten als lesgeld en examengeld, en ook noodzakelijke leermiddelen die je nodig hebt zoals boeken en software.

Wil je graag weten hoe je jouw voordeel zelf uitrekent? Hier vind je twee rekenvoorbeelden zodat jij precies weet wat je terug krijgt voor jouw opleiding!

Rekenvoorbeeld 1.

Je volgt onze cursus Life Coach.
 
Lesgeld: €449
Belastingdrempel: €250 euro
Aftrekbaar bedrag:  €199 euro

Je teruggaaf ligt dan tussen de €73,83 (belastingtarief 37,1%) en €98,51 (belastingtarief 49,5%)


Rekenvoorbeeld 2.

Je volgt onze opleiding Schoonheidsspecialiste Branchediploma.

Lesgeld: €1259
Belastingdrempel: €250 euro
Aftrekbaar bedrag: €1009 euro

Je teruggaaf ligt dan tussen de €374,34 euro (belastingtarief 37,1%) en €499,46 euro (belastingtarief 49,5%).

 
Zoals je ziet betaalt de overheid mee aan jouw opleiding, middels deze belastingteruggaaf. Welke beroepsgerichte opleiding kies jij? 

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!