Gratis studiegids

Informatie omtrent het COVID-19 virus

Laatste update 07-04-2020 09:30

Starten met een cursus of opleiding kan nog gewoon elke dag!

Alle cursussen en opleidingen van NHA gaan gewoon door. Onze studenten kunnen studeren op de manier zoals ze gewend zijn. Ze kunnen gebruik blijven maken van de online leeromgeving en krijgen de gebruikelijke begeleiding van onze docenten. Alleen geplande praktijkdagen zijn tot 28 april geannuleerd. Alle studenten die hiermee te maken hebben, krijgen persoonlijk bericht.

 

Exameninformatie

NHA-examens

Ik heb een examen gepland staan, gaat deze door?
- Examendatum na 6 april: het kan zijn dat jouw examen omgeboekt moet worden naar een andere locatie omdat de locatie waar jouw examen geboekt staat dicht is en dicht blijft of op halve bezetting werkt. Je ontvangt dan een e-mail met daarin een link om het examen om te boeken naar een andere locatie die wel geopend zal zijn. Let op: dit is onder voorbehoud.

Ik wil graag een examen inboeken, kan dit?
Vanaf 7 april kunnen vanuit een aantal testcenters, onder strikte voorwaarden, weer examens afgenomen worden. Het kan zijn dat de locatie waar je normaal gesproken je examen(s) maakt, gesloten is en je daardoor wat verder moet reizen om examen(s) te kunnen maken. We vragen hierin om jouw begrip.

Waar kan ik examen(s) maken?

De volgende locaties gaan open:

Locaties

Open vanaf

Openingsdagen

Arnhem

7 april

ma, di, do en vr

Den Haag

7 april

ma t/m vr

Amersfoort

8 april

ma, di, do en vr

Amsterdam

8 april

ma t/m vr

Leeuwarden

8 april

ma, di en vr

Zwolle

8 april

ma t/m vr

Rotterdam

15 april

ma t/m vr

Breda

16 april

ma t/m vr

 

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik examen ga doen?
Zie hier het nieuwe Test Center reglement inclusief alle maatregelen en instructies vanwege het Coronavirus en de hygiëne maatregelen die de Test Centers extra hanteren.

Ik wil liever niet naar een ander testcentrum, wat nu?
In deze omstandigheden vragen we om ieders begrip. Toch kunnen we begrijpen dat het niet voor iedereen mogelijk is om uit te wijken naar een andere locatie. Het is vanaf nu mogelijk om 150 dagen (normaal 90) vooruit te boeken, een examen boeken voor juli en augustus is dus mogelijk. Let op: dit is onder voorbehoud. Mochten de maatregelen vanuit de Overheid wederom uitgebreid worden, kan het zijn dat ook deze boeking geannuleerd of omgeboekt moet worden.

 

Staatsexamen vmbo-havo-vwo:
De overheid (DUO) heeft de Centrale Examens afgelast voor het regulier onderwijs. Wat dit betekent voor de studenten die een of meerdere staatsexamenvak(ken) volgen via afstandsonderwijs bij NHA is nog niet duidelijk. Wanneer hier meer informatie over bekend is, zal dit direct gedeeld worden met de studenten.

 

Heb je een examen geboekt bij een externe exameninstantie?
Raadpleeg de website van de betreffende exameninstantie.

 

Heb je een praktijkdag gepland staan?
Alle praktijkdagen t/m 28 april 2020 zijn geannuleerd tenzij je van NHA via e-mail andere informatie hebt ontvangen. Zodra meer bekend is over de nieuwe data ontvang je meer informatie.

 

Algemeen

Graag doen we een beroep op ieders alertheid om op een verstandige manier met deze situatie om te gaan. Dit betekent dat gevraagd wordt het advies van het RIVM op te volgen en bij verkoudheid of koorts thuis te blijven en het examenmoment om te boeken.

 

ALLEEN VOOR MBO studenten

Heb je als MBO student een eind- of assessmentgesprek gepland staan?

Neem dan contact op met jouw bpv-docent of assessor.

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!