Gratis studiegids

Informatie omtrent het COVID-19 virus

Starten met een cursus of opleiding kan nog gewoon elke dag!

Alle cursussen en opleidingen van NHA gaan gewoon door. Onze studenten kunnen studeren op de manier zoals ze gewend zijn. Ze kunnen gebruik blijven maken van de online leeromgeving en krijgen de gebruikelijke begeleiding van onze docenten. 

 

Exameninformatie

NHA-examens

Ik heb al een boeking staan, gaat deze door?
Het kan zijn dat jouw examen omgeboekt moet worden naar een andere locatie omdat de locatie waar jouw examen geboekt staat dicht is en dicht blijft of op halve bezetting werkt. Je ontvangt dan een e-mail met daarin een link om het examen om te boeken naar een andere locatie die wel geopend zal zijn.

Let op: zolang je geen bericht ontvangt dat de boeking omgeboekt moet worden of geannuleerd is, gaat jouw examen gewoon door. De locatie verwacht jou op de geboekte datum en tijdstip. Wanneer je niet aanwezig bent zal een nieuwe boeking gemaakt moeten worden waarbij de kosten opnieuw voldaan dienen te worden.

Ik wil graag een examen inboeken, kan dit?
Vanaf 7 april kunnen vanuit een aantal testcenters, onder strikte voorwaarden, weer examens afgenomen worden. Het kan zijn dat de locatie waar je normaal gesproken je examen(s) maakt, gesloten is en je daardoor wat verder moet reizen om examen(s) te kunnen maken. We vragen hierin om jouw begrip.

Waar kan ik examen(s) maken?

De volgende locaties gaan open:

Locaties

Open vanaf

Openingsdagen

Arnhem

7 april

ma, di, do en vr

Den Haag

7 april

ma t/m vr

Amersfoort

8 april

ma, di, do en vr

Amsterdam

8 april

ma t/m vr

Leeuwarden

8 april

ma, di,do en vr

Zwolle

8 april

ma t/m vr

Rotterdam

15 april

ma t/m vr

Breda

16 april

ma t/m vr

Vlissingen

20 april

ma, wo en do

Eindhoven

22 april

ma t/m vr

Apeldoorn

1 mei

ma t/m vr

Heerlen

11 mei

ma, do, vr

Alkmaar

2 juni

di, wo en do

Utrecht

2 juni

ma t/m do

Leiden

4 juni

ma, di, do, vr

Den Helder

8 juni

ma, di en vr

Borne

9 juni

di en do

Assen

7 juli

di, wo en do

 

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik examen ga doen?
Zie hier het nieuwe Test Center reglement inclusief alle maatregelen en instructies vanwege het Coronavirus en de hygiëne maatregelen die de Test Centers extra hanteren.

Ik wil liever niet naar een ander testcentrum, wat nu?
In deze omstandigheden vragen we om ieders begrip. Toch kunnen we begrijpen dat het niet voor iedereen mogelijk is om uit te wijken naar een andere locatie. Het is vanaf nu mogelijk om 120 dagen (normaal 90) vooruit te boeken, een examen boeken voor juli en augustus is dus mogelijk. Let op: dit is onder voorbehoud. Mochten de maatregelen vanuit de Overheid wederom uitgebreid worden, kan het zijn dat ook deze boeking geannuleerd of omgeboekt moet worden.

 

Staatsexamen vmbo-havo-vwo studiejaar 2019-2020:
De overheid (DUO) heeft de Centrale Examens afgelast voor het regulier onderwijs. Voor staatsexamenkandidaten met het examenjaar 2019-2020 geldt dat je je diploma gewoon kunt behalen op basis van de schriftelijke- en mondelinge collega-examen(s). De staatsexamenkandidaten zijn rechtstreeks en persoonlijk geïnformeerd door DUO.  

In het kort:

  • De schriftelijke college-examens worden afgenomen van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei 2020. DUO heeft staatsexamenkandidaten hierover geïnformeerd per mail inclusief roosters. Dit rooster is ook in jouw studentenplaza terug te vinden. 
  • Het rooster van de mondelinge en praktische college-examens is niet veranderd. De bekende data van de mondelinge en praktische college-examens en de locaties, zijn niet veranderend.
  • De herkansingen van de schriftelijke college-examens worden in de periode van 17 augustus tot en met 20 augustus 2020 afgenomen.
  • De herkansingen van de mondelinge en praktische college-examens zijn op 22 en 29 augustus en eventueel 5 september 2020.

De examenlocaties voor de schriftelijke college-examens zijn in de uitnodiging aan de kandidaten bekendgemaakt.

Voor de laatste actuele informatie verwijzen wij naar de website van DUO: klik hier.

Alle bovengenoemde wijziginen gelden uitsluitend voor staatsexamenkandidaten van het studiejaar 2019-2020. 

 

Heb je een examen geboekt bij een externe exameninstantie?
Raadpleeg de website van de betreffende exameninstantie.

 

 

Algemeen

Graag doen we een beroep op ieders alertheid om op een verstandige manier met deze situatie om te gaan. Dit betekent dat gevraagd wordt het advies van het RIVM op te volgen en bij verkoudheid of koorts thuis te blijven en het examenmoment om te boeken.

 

ALLEEN VOOR MBO studenten

Heb je als MBO student een eind- of assessmentgesprek gepland staan?

Neem dan contact op met jouw bpv-docent of assessor.

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!