Menu
Gratis studiegids

Patisserie opleiding; wat is patisserie en hoe word je ervoor opgeleid?

Patisserieën, je ziet ze steeds meer. Maar wat is het eigenlijk? Patisserie is een specialisatie binnen het bakkersberoep.  Een patissier wordt ook wel banketbakker of suikerbakker genoemd. En de naam zegt het al, deze bakker is gespecialiseerd in banket en zoetwaren. Denk hierbij maar eens aan die eetbare kunstwerken gedecoreerd met chocoladekrullen, marsepeinen, gekonfijte vruchten, crème en bloemen. Patisserie is niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen maar ook voor je ogen door de combinatie van smaak en kunst. Al deze zoetigheden, mooi uitgestald in de etalage van een patissier, doen je ongetwijfeld het water in de mond komen. En patissier, dat word je niet zomaar. Het vak is een heuse ambacht.

Wat doet een patissier?

Als patissier werk je bij een ambachtelijke banketbakkerij of patisserie. Een patissier gooit niet zomaar wat ingrediënten bij elkaar in de hoop dat deze heerlijke zoetwaren eruit voortkomen, maar is een echte vakspecialist. Bij patisserie gaat het om de kwaliteit en details. De smaaknuances, verfijning van de decoratie en vooral creativiteit van de patissier zijn essentieel. Want door de luxueuze ingrediënten krijgt dit fijn gebak een exclusieve uitstraling. Ook de patisserie winkeltjes zijn vaak een plaatje om te zien, en de gebakjes worden ingepakt in prachtige verpakkingen.

Patisserie opleiding; hoe word je patissier?

Ben je ook verlekkerd op zoet gebak, heerlijke taarten, eclairs, macarons en dergelijke? Wil je zelf aan de slag gaan om het smakelijkste en mooiste gebak te maken? Om patissier te worden moet je eerst de kneepjes van het vak leren en onder de knie krijgen. Tijdens een opleiding patisserie leer je de regels van de kunst. Je leert hier niet alleen hoe je deze heerlijkheden maakt, maar ook hoe je nieuwe producten bedenkt, ontwerpt en verzorgt. Om patissier te worden is echter meer nodig dan een opleiding. Improvisatievermogen en creativiteit zijn essentieel in dit vakgebied. Ook is geduld hier zeker niet misplaatst en is precies kunnen werken een echte must.

Wanneer je ervoor kiest een opleiding patisserie te volgen, kun je terecht bij verschillende onderwijsinstellingen. Wie echter geen tijd of zin heeft om op school lessen te gaan volgen, kan zich ook thuis bekwamen in het bereiden van het allerlekkerste banket.

Thuiscursus Taarten Maken: uitstekende basisopleiding patisserie

Is het maken van fijn gebak voor jou louter een hobby of wil je van patisserie jouw beroep maken? In beide gevallen heb je nood aan een degelijke basisopleiding patisserie. Wie als hobby graag gebak maakt, kan met een opleiding van NHA direct aan de slag vanuit huis. Wil je alvast oefenen en ervaring opdoen met het bereiden van taarten? Dat kan bijvoorbeeld met de thuiscursus ‘Taarten maken’. Een uitstekende basiscursus voor wie graag unieke taarten bereidt of eraan denkt om een professioneel patissier te worden!

 

In de cursus ‘Taarten Maken’ leer je welke basisrecepten en ingrediënten je moet gebruiken, hoe je taarten bakt, vult, afstrijkt, bekleedt en versiert. Bij deze thuiscursus is bovendien een materialenset met vormpjes en andere benodigdheden inbegrepen. Op het einde van de opleiding ontvang je van NHA een getuigschrift, dat jouw vaardigheid in het bereiden van banket bewijst. Na afloop van de thuiscursus verras je je familieleden en vrienden met ongeëvenaarde taartcreaties! Vraag een gratis proefles aan, overtuig je van de kwaliteit van NHA-opleidingen en wacht niet te lang om je in te schrijven!

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!