Camperrijbewijs  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Camperrijbewijs
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
219,00
of 
4 x €57,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding:

  CCV-diploma

 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Cursus Camper Rijbewijs: haal je rijbewijs en rijd de wereld tegemoet

Droom jij van een reis per camper dwars door de ongerepte natuur van Canada? Wil jij de outback van het prachtige Australië per camper ontdekken? Of heeft Europa nog veel onontdekte plekjes voor jou? Wat je droom ook is, wanneer je camper zwaarder is dan 3500 kilo, dan moet je een camper rijbewijs halen. En dat doe je met de cursus Camper Rijbewijs!

Wanneer jij je droom uit wilt zien komen, dan dien je te beschikken over het internationaal erkende camper rijbewijs C1. Hiervoor dien je een theorie- en praktijkexamen af te leggen. Leg de juiste basis voor het theorie-examen met de cursus Camper Rijbewijs. Jij zult perfect voorbereid zijn. Voor je het weet houd je je felbegeerde rijbewijs C1 in je handen en kan het avontuur beginnen.

 

Voorkom boetes en behaal je internationaal erkende camper rijbewijs

De vrijheid tegemoet rijden, dat doe je met een camper. Eindeloos rijden door het adembenemende landschap tot de ondergaande zon langzaam verdwijnt achter de horizon. Parkeer je camper op de mooiste plekken ter wereld en val in slaap onder de sterrenhemel. Dat is pas avontuur.
Spreekt jou dit aan? Door je camper rijbewijs te halen kun jij op pad. Volg de cursus Camper Rijbewijs en sla je vleugels uit. Zo ontdek jij de wereld vanuit je camper. Met het internationaal erkende camper rijbewijs C1 kan vrijwel niets meer misgaan. Want jij kent de gevaren onderweg, je kent de verkeersregels en weet alles van het voertuig en de veiligheid.

Wanneer je een voertuig wilt besturen dat tussen de 3500 kilo en 7500 kilo weegt, dan dien je te beschikken over een C1 rijbewijs. Zonder dit rijbewijs mag je niet de weg op. Veel campers zijn zwaarder dan 3500 kilo. Wanneer dit bij jou het geval is, dien je eerst je C1 rijbewijs te behalen alvorens je de weg op mag.

Let dus goed op wanneer je een camper koopt of huurt. Niet iedere camper mag je zomaar besturen met een rijbewijs B. Voorkom hoge boetes en behaal je C1 rijbewijs. Dit gaat je zeker lukken wanneer je je goed voorbereidt. En goed voorbereiden, dat doe je met een cursus Camper Rijbewijs.

 

Van veiligheid tot bijzondere gebieden: ontdek het hier!

Wanneer je een camper wilt besturen die zwaarder is dan 3500 kilo, dan dien je eerst je C1 rijbewijs te behalen. Hiervoor dien je, net als bij je autorijbewijs, een theorie- en praktijkexamen af te leggen.

Deze cursus Camper Rijbewijs gaat je daarbij helpen. Je wordt helemaal klaargestoomd om deel te nemen aan de verplichte examens die je nodig hebt om een camper van tussen de 3500 en 7500 kilo te besturen.

Wat ga je zoal leren? Je leert alles over de veiligheid van je voertuig. Maar ook de risico’s op de weg komen uitgebreid aan bod. Hoe gedraag je je op de weg? En hoe bij kruispunten? Leer alles over het rijden over bijzondere wegen en door bijzondere gebieden.

Wanneer je je theorie- en praktijkexamen succesvol hebt afgelegd, dan kan niets je meer tegenhouden. De vrijheid staat je te wachten. Stap in je camper en rijd de vrijheid tegemoet. En dat allemaal dankzij deze cursus Camper Rijbewijs die jou heeft geholpen hierbij.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Deze cursus Camper Rijbewijs bereidt je optimaal voor op het examen dat je moet afleggen om je C1 rijbewijs te behalen.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

 • Wegenverkeerswetgeving

Wat zijn je rechten en plichten wanneer je op de weg zit? Verder leer je alles over het voertuig, de mens in het verkeer en verkeersdeelnemers.

 

 • Veilig op weg

Met de cursus Camper Rijbewijs leer je de algemene gedragsregels op de weg kennen. Maar ook de plaats op de weg, inhalen en files komen onder andere aan bod in dit gedeelte van de cursus.

 

 • Gedrag op de weg

Stilstaan, voorrang, parkeren, snelheid, verlichting en signalen. Dit en meer ga je leren in de hoofdstukken over gedrag op de weg.

 

 • Bijzondere wegen en gebieden

Maak kennis met de onderwerpen auto(snel)weg, erf en rotonde.

 

 • Risico’s op de weg

Wanneer je de weg op gaat dan krijg je te maken met allerlei risico’s. Je leert wat deze risico’s zijn en hoe je hiermee omgaat.

 

 • Voertuig en veiligheid

Het onderwerp ‘Voertuig en veiligheid’ komt uitgebreid aan bod. Je leert alles over de banden en wielen, de werking van de aandrijving en van de motoren, onderhoud, het remsysteem en meer. Zo kun je veilig met je camper de weg op.

 

 • Documenten onderweg

Wanneer je op weg bent met je camper, dan dien je verschillende documenten op zak te hebben. Tijdens de cursus Camper Rijbewijs leer je over persoonlijke documenten, voertuigdocumenten, vergunningen en de ritvoorbereiding.

 

 • Werkzaamheden van de chauffeur

Een camper van meer dan 3500 kilo besturen is niet niks. Je gaat leren wat je moet doen bij een eventueel ongeval, maar ook bij storingen onderweg. Hoe controleer je het voertuig? En wat is verantwoord rijgedrag?

 

Wanneer je de cursus Camper Rijbewijs succesvol hebt afgerond dan kun je met een gerust hart je aanmelden voor de examens. Je bent helemaal voorbereid en niets staat je meer in de weg om het avontuur met je camper aan te gaan.

DIPLOMA

Diploma

Je kunt de cursus Camper Rijbewijs afronden met 2 examens. Deze dien je af te leggen bij divisie CCV, onderdeel van CBR. Namelijk:

 • Het theorie-examen: RVM1-C (deel 1: verkeer, techniek, lading, wetgeving (administratie));
 • De praktische toets C1 (VPTC)

Het schriftelijke theorie-examen wordt doorlopend afgenomen. Voor meer informatie en aanmelding voor de theorie-examens kun je contact opnemen met:

CCV/CBR
Postbus 1810
2280 DV  RIJSWIJK
Telefoon: 088-2277700
Internet: www.cbr.nl

Meer informatie over examens, geldigheidsduur van uitslagen en toelatingseisen kun je vinden op www.cbr.nl

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Camperrijbewijs uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Camperrijbewijs, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Camper Rijbewijs staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Camperrijbewijs
€219,00
of  4x 57,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€219,00
of  4x 57,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!