Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Paramedisch ondernemer

Paramedisch ondernemer
Gratis proefles
Inschrijven
12x
37,00
of ineens
€798,00 €399,00
ALGEMEEN

Werken als zelfstandige in de gezondheidszorg? Word paramedisch ondernemer

Specialistisch verpleegkundige of mondhygiënist? Werk je als professional in de gezondheidszorg en wil je graag als zelfstandige aan de slag? Bijvoorbeeld om te werken tijdens grote evenementen? Of als invalskracht?

 

Na negen maanden kun je een eigen bedrijf oprichten en starten als succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer.

In de cursus Paramedisch Ondernemer leer je hoe je het ideaalbeeld van je eigen bedrijf op papier zet in een doortimmerd ondernemingsplan.

Waar ben je bovengemiddeld goed in? Je onderscheidt jezelf van andere zorgprofessionals en zet je specialisme effectief in de markt.

 

Samenwerken

Bij de behandeling van een patiënt of cliënt werk je meestal samen met andere (paramedische) specialisten.

De cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Ook weet je hoe je cliënten werft en hoe je een uitgebreide cliëntenkring opbouwt.

 

Nederlandse wetgeving

Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de geldende wet- regelgeving. In cursus Paramedisch Ondernemer leer je over het BIG register, huisvesting en Arbowetgeving. Doel is dat je de wetten en regels in je voordeel benut.

 

Voor wie?

De cursus is perfect voor professionals in de gezondheidszorg die voor zichzelf willen beginnen. Denk aan mondhygiënisten, therapeuten, diëtisten, masseurs, verloskundigen, specialistisch verpleegkundigen en alle andere paramedische beroepen.

 

Zelfstandig paramedisch ondernemer

Tijdens de cursus leer je hoe je een succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer wordt.

Onderdeel van de cursus zijn tien lessen over het starten van een eigen zaak. Hierin ga je dieper in op voorbereiding, administratie, boekhouding, tariefberekeningen en nog veel meer. Je raakt wegwijs in ondernemersland.

Kies nu voor een optimale start en word paramedisch ondernemer.

 

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Paramedisch Ondernemer

De cursus Paramedisch ondernemen is opgebouwd uit vier essentiële onderdelen voor het succesvol opzetten van een eigen paramedische praktijk:

 • Het ondernemingsplan
  Beschrijf je droom -een eigen paramedisch bedrijf- en wij helpen jou in de ontwikkeling daar naar toe.
 • Relaties en cliënten
  Meestal werk je samen met andere specialisten bij de behandeling van een patiënt. Deze cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Maar ook het werven en behouden van een grote cliëntenkring leren wij jou tijdens deze cursus.
 • Geldzaken
  Ook in de paramedische wereld ontkom je niet aan begrotingen en calculaties. Wij laten je zien welke calculaties noodzakelijk zijn om uiteindelijk een concurrerend tarief te voeren.
 • Wetten en regels
  Het is van belang goed op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Wij leren je de Nederlandse wetgeving in jouw voordeel te gebruiken: van BIG-wet en huisvesting tot Arbowetgeving.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak.

Wat kunt u na deze cursus?

Als je deze populaire NHA-cursus hebt afgerond, ben je in staat om een succesvolle paramedische onderneming te starten of te voeren. Alle facetten van het starten van deze onderneming komen uitgebreid aan bod. Je hebt daarmee alle gereedschap in handen om eigen baas te worden.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Ondernemers, feelancers, zzp' ers in de paramedische sector zullen met deze cursus succesvol worden met de financiële, juridische, en zakelijke kanten van het paramedisch ondernemerschap.

Deze cursus paramedisch ondernemen is bedoeld voor:

mondhygiënisten; radiotherapeuten; pedicuren; diëtisten; orthoptisten; logopedisten; foniatristen; huidtherapeuten; podotherapeuten; ergotherapeuten; oefentherapeuten; optometristen; audiologen; fysiotherapeuten; masseurs; therapeuten; farmacologen; verloskundigen; specialistisch verpleegkundigen; medisch technici; orthopedisch technici en al die andere beroepen die rechtstreeks of zijdelings met de geneeskunde samenhangen.

Kortom, deze fantastische cursus is geschikt voor iedereen die succesvol wil ondernemen binnen de brede paramedische wereld!

DIPLOMA

Diploma Paramedisch Ondernemer

Aan het einde van deze opleiding ben je de trotse bezitter van dit waardevolle ondernemersdiploma. Je bent klaar om jouw eigen zaak te starten! Jouw ondernemersdiploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. Familie en vrienden zullen je bewonderen om je fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur:

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voorje beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD
Paramedisch ondernemer
12x €37,00 of ineens €798,00 €399,00
Inschrijven
Met hulp
12x 37,00
of ineens €798,00 €399,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!