Gratis studiegids

Paramedisch Ondernemer  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Paramedisch Ondernemer Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€598,00
299,00
of betaal
12 x €27,50
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
ALGEMEEN

Werken als zelfstandige in de gezondheidszorg? Word paramedisch ondernemer

Specialistisch verpleegkundige of mondhygiënist? Werk je als professional in de gezondheidszorg en wil je graag als zelfstandige aan de slag? 

 

Na negen maanden kun je een eigen bedrijf oprichten en starten als succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer.

In de cursus Paramedisch Ondernemer leer je hoe je het ideaalbeeld van je eigen bedrijf op papier zet in een doortimmerd ondernemingsplan.

Waar ben je bovengemiddeld goed in? Je onderscheidt jezelf van andere zorgprofessionals en zet je specialisme effectief in de markt.

 

Samenwerken

Bij de behandeling van een patiënt of cliënt werk je meestal samen met andere (paramedische) specialisten.

De cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Ook weet je hoe je cliënten werft en hoe je een uitgebreide cliëntenkring opbouwt.

 

Nederlandse wetgeving

Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de geldende wet- en regelgeving. In deze cursus Paramedisch Ondernemer leer je over het BIG register, huisvesting en Arbowetgeving. Doel is dat je de wetten en regels in je voordeel benut.

 

Voor wie?

De cursus is perfect voor professionals in de gezondheidszorg die voor zichzelf willen beginnen. Denk aan mondhygiënisten, therapeuten, diëtisten, masseurs, verloskundigen, specialistisch verpleegkundigen en alle andere paramedische beroepen.

 

Zelfstandig paramedisch ondernemer

Tijdens de cursus leer je hoe je een succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer wordt.

Onderdeel van de cursus zijn tien lessen over het starten van een eigen zaak. Hierin ga je dieper in op voorbereiding, administratie, boekhouding, tariefberekeningen en nog veel meer. Je raakt wegwijs in ondernemersland.

Kies nu voor een optimale start en word paramedisch ondernemer.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Paramedisch Ondernemer

De cursus Paramedisch Ondernemer is opgebouwd uit vier essentiële onderdelen voor het succesvol opzetten van een eigen paramedische praktijk:

Het ondernemingsplan
Beschrijf je droom -een eigen paramedisch bedrijf- en wij helpen jou in de ontwikkeling daar naar toe.

Relaties en cliënten
Meestal werk je samen met andere specialisten bij de behandeling van een patiënt. Deze cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Maar ook het werven en behouden van een grote cliëntenkring leren wij jou tijdens deze cursus.

Geldzaken
Ook in de paramedische wereld ontkom je niet aan begrotingen en calculaties. Wij laten je zien welke calculaties noodzakelijk zijn om uiteindelijk een concurrerend tarief te voeren.

Wetten en regels
Het is van belang goed op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Wij leren je de Nederlandse wetgeving in jouw voordeel te gebruiken: van BIG-wet en huisvesting tot Arbowetgeving.

De cursus wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

DIPLOMA

Diploma Paramedisch Ondernemer

Aan het einde van de opleiding Paramedisch Ondernemer ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 19,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Paramedisch Ondernemer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Paramedisch Ondernemer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur:

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Paramedisch ondernemer
€598,00 €299,00
of betaal 12x 27,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€598,00 €299,00
of betaal 12x 27,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!