Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Marketing Management

Marketing Management
Gratis proefles
Inschrijven
4x
102,50
of ineens
€744,00 €372,00
ALGEMEEN

Marketing verstevigen? Volg de cursus Marketing Management op HBO-niveau

Een succesvol bedrijf houdt marktontwikkelingen goed bij. Centrale vraag: hoe functioneert de organisatie optimaal? Kennis van marketing is essentieel. Als marketing manager ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende gebieden.

Welke reclame vonden consumenten het sympathiekst? Welke reclame leverde het meeste omzet? En welke reclame leverde het meeste rendement. Marketing is meer dan reclame: marketing is de manier waarop bedrijven en organisaties meerwaarde creëren voor klanten.

In de cursus Marketing Management leer je kansen herkennen en vertalen naar een helder marketingplan en marketingcommunicatiebeleid.

Belangrijke onderwerpen zijn:

 • basisbegrippen van marketing;
 • marketing en digitalisering.

Maak je marketingplan operationeel

In de cursus Marketing Management leer je doelen en plannen in kaart brengen. Je krijgt zicht op wat nodig is voor praktisch onderzoek. Doel: duidelijke doelstellingen formuleren en problemen oplossen.

Onderzoek je de marketinginstrumenten product, prijs, distributie en promotie van McCarthy of begin je met een marktanalyse? Maak een marketingplan en zet strategieën om in concrete acties.

Marketingstrategieën toepassen

Marketing is overal. Marketingactiviteiten beïnvloeden ons koopgedrag. Wat zijn de basisbegrippen? Tijdens de cursus leer je hoe je omgaat met veranderingen in de markt. Je leert marketingstrategieën toepassen.

Online marketing

Met internet is ook de wereld van marketing veranderd. In dit deel verdiep je jezelf verder in E-commerce en Customer Relationship Management (CRM).

In twee maanden doe je op hoog niveau kennis op. Je gaat zelf aan de slag en leert snel alles over de verschillende aspecten van marketing.

PROGRAMMA

Studieprogramma Marketing Management

Een succesvol bedrijf moet de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten blijven houden. Hoe kan een organisatie optimaal functioneren en hoe kan verbetering gerealiseerd worden? Om antwoord te geven op deze vragen, is marketingkennis belangrijk.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basisbegrippen van marketing

Een economie zonder marketing is ondenkbaar. Dagelijks worden we geconfronteerd met marketing en via marketingactiviteiten wordt ons koopgedrag erdoor beïnvloed. In dit deel leer je hoe omgaat met veranderingen in de markt en hoe je marketingstrategieën toepast.

Marketing en digitalisering

In onze samenleving wordt internet steeds belangrijker. Aankopen worden meer en meer online gedaan. Voor marketingdoeleinden is internet dan ook een interessant medium. Begrippen als E-commerce en Customer Relationship Management (CRM) worden aan de orde gesteld.

DIPLOMA

Diploma Marketing Management

Bij NHA rond jij je cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent (inclusief gratis oefenexamen). Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor een afsluitend examen, dan leiden wij je kosteloos op voor het herexamen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Marketing Management
4x €102,50 of ineens €744,00 €372,00
Inschrijven
Met vakdocent
4x 102,50
of ineens €744,00 €372,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!