Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Organisatiekunde

Organisatiekunde
Gratis proefles
Inschrijven
6x
113,00
of ineens
€1228,00 €614,00
ALGEMEEN

Weten wat speelt in een organisatie? Volg de cursus Organisatiekunde op HBO-niveau

Een goede bedrijfsvoering is allesbehalve vanzelfsprekend. Van A tot Z zijn alle organisatorische zaken goed geregeld. Gedegen kennis van de interne organisatie is vereist. Je weet wat speelt binnen een bedrijf en stuurt bij waar nodig.

Organisatiekundige worden? De cursus Organisatiekunde maakt je wegwijs in de wereld van organisatiekunde en alles wat daarbij komt kijken. In drie maanden maak je uitgebreid kennis met de ins en outs van het begrip ‘interne organisatie’.

Leren organiseren

Tijdens de cursus Organisatiekunde leer je verschillende organisatievormen met bijbehorende managementstrategie kennen.

Na het volgen van deze cursus schrijf je zelfstandig een strategisch besluit en je licht het besluit ook toe. Je kunt op detailniveau verantwoorden wat goed is voor de organisatie.

De stijl van de leider

Leidinggeven kent verschillende stijlen en is meer dan resultaat boeken met medewerkers. Dat lijkt eenvoudig, maar goed leiderschap vraagt veel psychologische kennis en inzicht.

De juiste stijl kiezen voorkomt ellende. Je leert welke stijl het beste is tijdens de cursus Organisatiekunde.

Kwaliteit gegarandeerd

Kwaliteitsgarantie, het is een modern begrip dat moderne bedrijven bijna verplicht hanteren in de beroepspraktijk. Maar heeft kwaliteit garanderen alleen voordelen of kleven er ook nadelen aan? Biedt kwaliteitsgarantie meer zekerheid? Je leert tijdens de cursus Organisatiekunde wat er allemaal komt kijken bij kwaliteit.

Logistiek: een kwestie van plannen

Logistiek is de juiste dingen doen, op de juiste tijd, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheden en tegen minimale kosten. In een snel veranderende wereld geldt voor steeds meer bedrijven dat goed logistiek beheer een vereiste is.

PROGRAMMA

Studieprogramma Organisatiekunde

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Management en organisatie

 • de verschillende verschijningsvormen van organisaties en de betekenis van management en organisatie in verschillende soorten organisaties;
 • besluitvorming in verschillende organisaties en het interpreteren van besluitvormingssituaties;
 • het schrijven van een strategisch besluit;
 • de kenmerken en voor- en nadelen van verschillende organisatiestelsels;
 • de onderdelen van de bestuurscyclus en de onderlinge samenhang;
 • de verschillende stijlen van leidinggeven;
 • de kenmerken, voor- en nadelen van modern kwaliteitsmanagement.

 Logistiek management

 • de begrippen logistiek management, materials management, fysieke distributie, inkooplogistiek en reverse logistiek;
 • logistiek concept;
 • klantenorderontkoppelpunt;
 • voorraadbeheer;
 • soorten productiebedrijven: productiegrondvormen;
 • besturingssystemen: push, pull, JIT, MRP, OPT.

Na het afronden van het theoretische gedeelte, ga je het geleerde door middel van een themaopdracht direct toepassen op de praktijk.

DIPLOMA

Diploma Organisatiekunde

Bij NHA rond jij je cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Digitale tentamens bij jou in de buurt

Deze cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent en wordt afgesloten met twee examens (inclusief gratis oefenexamen). Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 75,- per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor een afsluitend examen, dan leiden wij je kosteloos op voor het herexamen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Organisatiekunde
6x €113,00 of ineens €1228,00 €614,00
Inschrijven
Met vakdocent
6x 113,00
of ineens €1228,00 €614,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!