Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Risicovoet

Risicovoet
Gratis proefles
Inschrijven
6x
69,50
of ineens
€758,00 €379,00
ALGEMEEN

Een goed vervolg op de pedicureopleiding? Kies de cursus Risicovoet

Ben je (al) pedicure, maar wil je ook de voeten van risicogroepen kunnen behandelen? Met de aantekening Risicovoet ben je bevoegd om hulp te bieden bij bijvoorbeeld diabetici en reumapatiënten.

Steeds meer artsen sturen patiënten door naar een pedicure. Ook zorgverzekeraars weten dat een goede pedicurebehandeling van groot belang is voor ouderen en voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld diabetes, reuma of een spastische voet.

 

Complicaties

In de cursus Risicovoet leer je meer over de voetverzorging bij mensen met diabetes en reuma en de specifieke complicaties die bij deze patiënten kunnen ontstaan.

Je krijgt inzicht in de problemen van oudere, verwaarloosde en spastische voeten. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als vaatproblemen, osteoporose en orthopedische schoenen.

Na afronden van de cursus kun je deelnemen aan de gratis praktijkdagen. Daar komen de onderdelen anamnese, screening en schoenkennis uitgebreid aan bod en oefen je voor het praktijkexamen.

 

Groei klantenkring

Heb je het diploma Risicovoet gehaald, dan kun je dat vastleggen in het KRP (Kwaliteits Register Pedicures) van Procert.

Verzekeraars hebben toegang tot het KRP en vergoeden alleen behandelingen van pedicures die daar staan ingeschreven.

Met de cursus Risicovoet versterk je de professionaliteit van je werk en zal je klantenkring snel verder groeien.

PROGRAMMA

Studieprogramma Risico-voet

De cursus bestaat uit drie modules:

Voetverzorging bij diabetici

Diabetes mellitus is een aandoening aan de stofwisseling. De toename van het aantal personen met DM is enorm. De werkgelegenheid voor de pedicure groeit hierdoor. Een regelmatige pedicurebehandeling is voor personen met DM geen luxe maar van noodzakelijk belang. Artsen sturen hun patiënten dan ook steeds vaker door naar pedicures die ingeschreven staan in het KRP.

Onderwerpen: fysiologie en anatomie, kennis van DM, complicaties ontstaan door DM, behandeling voeten, screening, schoenkennis, anamnese, enz.

Voetverzorging bij reumapatiënten

Reuma bestaat uit meer dan 100 verschillende aandoeningen. De meest voorkomende hiervan zijn reumatoide artritis, artrose en fybromyalgie. Mensen met reumatische aandoeningen kunnen problemen krijgen door complicaties aan de voeten.

Onderwerpen: weke delen reuma, systeemziekten, complicaties, gebruik van hulpmiddelen, huidaandoeningen, standafwijkingen, nagelaandoeningen, enz.

Overige risicovoeten

Onder overige risicovoeten verstaan we de voetverzorging bij ouderen, verwaarloosde voeten en spastische voeten. Door verminderde doorbloeding heeft de ouder wordende voet haar eigen kenmerken en problemen. De spastische voet kan door meerdere ziektebeelden ontstaan.

Onderwerpen: voetproblemen bij ouderen, dementie, vaatproblemen, alzheimer, parkinson, CVA, osteoporose, MS, HMSN, orthopedische schoenen, enz.

Inclusief praktijkdagen

Je bestudeert de lesstof thuis in jouw eigen tempo. De opdrachten, voorzien van eventuele vragen, stuur je via onze digitale leeromgeving naar jouw persoonlijke docente. Via de leeromgeving kun je tevens in contact komen met medestudenten. Deze studenten kun je ook ontmoeten op de gratis praktijkdagen die na afronding van de cursus plaatsvinden. Op deze praktijkdagen (1,5) komen o.a. de onderdelen anamnese, screening en schoenkennis aan bod en wordt geoefend voor het praktijkexamen.

DIPLOMA

Diploma Risico-voet

De cursus wordt afgesloten met twee theorie-examens en twee praktijkexamens (proeve van bekwaamheid). Deze officiële examens worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI in de regio Utrecht.

Als je geslaagd bent kun je je registreren in het KRP (Kwaliteits Register Pedicures) van Procert. Verzekeraars hebben toegang tot het KRP en vergoeden de behandelingen alleen aan pedicures die staan ingeschreven in het KRP.

 

Getuigschrift

Eeen NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoort (5,5 of hoger).

 

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan het examen dien je in het bezit te zijn van het Vakdiploma of Branchediploma Pedicure, afgegeven door Phylira, TCI, Capabel-Examens, KOC (EPP en SEPVO) of een vergelijkbaar door de branche erkend diploma.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een normaal studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week moet je rekenen op ca. 4 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD
Risicovoet
6x €69,50 of ineens €758,00 €379,00
Inschrijven
Met hulp
6x 69,50
of ineens €758,00 €379,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!