Game Designer  

Tijdelijk met GRATIS tablet Gratis met STAP-budget
Game Designer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€838,00
419,00
of 
6 x €77,00
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Zelf een computerspel maken? Je leert het met de cursus Game Designer

Grand Theft Auto, Halo, World of Warcraft… Houd je van gamen? En heb je ideeën om zelf games te maken met vernieuwende gameplay? Ontwikkel zelf een computerspel. Met de praktische cursus Game Designer leer je de beginselen van spellen ontwerpen en kun je direct aan de slag.

Ben jij de volgende Gabe Newell, Peter Molyneux of Chris Roberts? Natuurlijk maak je niet direct een volwaardige Triple A game, maar als echte gameliefhebber droom je er misschien wel eens van om zelf een game te ontwikkelen. Dat hoeft zeker niet bij dromen te blijven. Soms komen dromen uit. Maar dan moet je er wel wat voor doen.

Leren spelen = spelend leren

Met de professionele cursus Game Designer krijg je ‘spelenderwijs’ de fijne kneepjes van het vak onder de knie.

Basiselementen

In de cursus Game Designer maakt je kennis met de basiselementen van games, krijg je inzicht in de genres binnen de gamewereld en leer je de belangrijkste principes van gamedesign. Game Designer is een uiterst praktische cursus en je gaat meteen aan de slag met het ontwerpen van je eigen computerspel.

Misschien ligt er wel een carrière bij een grote games ontwikkelstudio voor je in het verschiet.

In totaal ontwikkel je tijdens de cursus negen zeer verschillende, professioneel ogende games. Je beschikt daarna over voldoende vaardigheden om de spellen verder uit te bouwen en te verbeteren. Je hebt een goed inzicht in de basisprincipes van gamedesign.

Werk of hobby

Zelf een computerspel maken, is een verrassend uitdagende hobby waar je ook je werk van kunt maken. Steeds vaker laten bedrijven als marketinginstrument een eigen game ontwikkelen. En er is natuurlijk ook serious gaming om mensen met een spel nieuwe vaardigheden aan te leren.

Waar je interesse ook ligt: na afronding van de cursus Game Designer ben je een volleerd designer van computerspellen.

Getuigschrift

Na succesvolle afronden van de cursus Game Designer kun je een getuigschrift krijgen. Een waardevol bewijs dat je over ruime kennis en voldoende vaardigheden beschikt om succesvolle en professionele games te ontwikkelen.

Zet nu de eerste stap richting gamedesinger en volg de cursus. Dromen zijn er om uit te laten komen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Game Designer

De cursus Game designer is volgens een stapsgewijze structuur opgezet. De volgende onderwerpen worden uitvoerig behandeld:

 • Game Maker installeren en gebruiken;
 • werken met sprites, objecten en rooms;
 • achtergronden en geluid invoegen;
 • scores bijhouden en de high-score weergeven;
 • levels ontwerpen en toevoegen;
 • ouderobjecten gebruiken;
 • een raamwerk maken en begin- en eindschermen toevoegen;
 • multiplayergames en het gebruik van gezichtsvelden;
 • werken met tijdlijnen, regels, statussen en reactief gedrag;
 • tegen de computer spelen: intelligentie toevoegen;
 • aan de slag met Game Maker Language (GML);
 • gamedesign: uitdagingen, features en balans.


De cursus Game Designer is op een uiterst professionele manier opgezet. Stap voor stap leer je de kneepjes van het Game Designvak onder de knie, doordat je tijdens de verschillende lessen al kleine games bouwt. Zowel hobbyisten als professionals zullen de cursus Game Designer waarderen om de kwalitatieve, duidelijke aanpak. Een succesvolle afronding van de cursus Game Designer geeft je recht op een waardevol getuigschrift: je bent Game Designer.

Het aanbod van online game-aanbieders groeit als ook de advertentiemarkt binnen de "game markt" fors toeneemt. Kortom er is volop werk te vinden binnen deze branche.

REVIEWS

Reviews

4/5
Gamedesigner

De stof die geleerd moet worden past echt bij mijn beeld van gamedesign. Als gamer is het interessant om herkenbare onderdelen onder het licht te krijgen en dan te snappen hoeveel werk er eigenlijk in een game zit. Wat voor mij iets handiger zou zijn is een directe chatbox met de leraar (niet te direct maar meer zoals huiswerk inleveren dat je een vraag kunt indienen) soms wordt de vraag wel eens gemist en kun je hem alleen stellen als je huiswerk in geleverd hebt.

5/5
Gamedesigner

Ben tevreden met de les, want alles word duidenlijk anngegeven. Wat beter kan is de kwalitijd van de actie items (sport band of tablet( de tablet is een goedkoop stuk plastic, en heefd een nonsense OS geinstaleered die het apparaat limiteerd. Deze zou vervangen moeten worden voor een betere, en niet zo’n custom nonsense OS.) Voor de rest ben ik tevreden met het les matariaal. En dus een 5-5

5/5
Gamedesigner

De laatst cursus die ik gedaan heb was bij de loi nooit weer ik ben daar de cursus uitgeknikkerd ik kon er niks aan doen ik heb een een ziekte bij hun ging alles via de computer niks op papier dus ik kon niet verder ondanks dat ik daardoor de deadlijn niet haalde dan moetst ik nog maar een keer betalen dan ben ik er gelijk klaar mee ik hoop dat dat bij jullie anders gaat niet iedereen gaat het voor de wind . Tot nu toe tevreden. Mvg ***

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Game Designer

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer en kennis van de Engelse taal is gewenst.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Game Designer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Game Designer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Gamedesigner
€838,00 €419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€838,00 €419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Ben tevreden met de les, want alles word duidenlijk anngegeven. Wat beter kan is de kwalitijd van de actie items (sport band of tablet( de tablet is een goedkoop stuk plastic, en heefd een nonsense OS geinstaleered die het apparaat limiteerd. Deze zou vervangen moeten worden voor een betere, en niet zo’n custom nonsense OS.) Voor de rest ben ik tevreden met het les matariaal. En dus een 5-5

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!