Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Mondelinge Communicatie

Mondelinge Communicatie
Gratis proefles
Inschrijven
4x
102,50
of ineens
€744,00 €372,00
ALGEMEEN

Informatie overtuigend overbrengen? Volg de cursus Mondelinge Communicatie op HBO-niveau

Hoe belangrijk is mondeling communiceren in het bedrijfsleven? Wat is belangrijker: correct mondeling communiceren of overtuigend pitchen? Gesprekken voeren, presenteren, verkoopgesprekken: voor het bedrijfsleven is mondeling communiceren een must.

In de cursus leer je effectief mondeling communiceren.

Belangrijke vragen zijn:

 • Hoe voer ik een gesprek?
 • Welke toon sla ik aan?
 • Met welke stijl bereik ik mijn commerciële doelen?

Vermijd vaagtaal, spreek helder, correct en doelbewust. Leer dat het soms beter is om stil te zijn. Communiceren is ook weten wanneer luisteren beter is. Of pauzes laten vallen.

Verbaal virtuoos

Mondelinge communicatie draagt bij aan het succes van een organisatie. Investeren in mondelinge vaardigheden is een must. Ontdek hoe je ervoor zorgt dat mensen je boodschap serieuzer nemen. Leer de juiste woorden kiezen en reageer adequaat.

Gesprekstechnieken

Tijdens de cursus Mondelinge Communicatie ervaar je beproefde gesprekstechnieken. Elk gesprek is anders, elk gesprek vraagt om een andere techniek, elke spreker heeft eigen voorkeuren. Pas verschillende gesprekstechnieken op de juiste manier toe en leer argumenteren.

Presenteren

Hoe presenteer je jouw ideeën aan de directie? Binnen twee maanden houd je een vlammende presentatie. Klakkeloos de punten van een Powerpoint presentatie opdreunen? Je weet wel beter.

Hoe breng je medewerkers op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Hoe communiceer je intern veranderingen op de juiste manier? Leer het met de cursus Mondelinge Communicatie.

PROGRAMMA

Studieprogramma Mondelinge Communicatie

Bij communicatie is taal een belangrijk instrument. Om op een overtuigende wijze te communiceren zijn de juiste toon, structuur en stijl belangrijk. En dit is cruciaal om succesvol te zijn als bedrijf.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatie in organisaties

In dit onderdeel leer je de toepassing van formele communicatie in organisaties. We behandelen onder andere de verschillende besluitvormingsprocessen en het communicatiebeleid.

Mondelinge communicatie

Verschillende soorten gesprekken en technieken worden besproken. Aan het eind van deze cursus kun je de onderhandelingstechnieken, vergadertechnieken, presentatietechnieken en gesprekstechnieken toepassen. Je leert de correcte manier van argumenteren. Een juiste structuur van teksten is hierbij van belang.

DIPLOMA

Diploma Mondelinge Communicatie

De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent (inclusief gratis oefenexamen). De cursus wordt afgesloten met een kwalificerende opdracht. Na succesvolle afronding ontvang je het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Mondelinge Communicatie
4x €102,50 of ineens €744,00 €372,00
Inschrijven
Met vakdocent
4x 102,50
of ineens €744,00 €372,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!